Jadevaltaistuin (Temeraire, #2)
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (85)
Kirjahyllytilastot

Jadevaltaistuin

Naomi Novik
Julkaistu: elokuu 18, 2010 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Throne of Jade
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: 1800-luku, locus-palkinto, lohikäärmeet, meriseikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu, kansipaperi.

Parhaan esikoisromaanin Locus-palkinto 2007 (sarjan osat 1–3 voittivat kokonaisuutena).

Älykästä luettavaa sekä historian että fantasian ystäville – odotettu jatko-osa!

Kuninkaan lohikäärme Temeraire ja hänen lentäjänsä Will Lawrence ovat todellisessa pulassa. Käy ilmi, että Temeraire oli kiinalaisten lähettämä lahja Napoleonille, eikä sen päätyminen ilmavoimien kapteenin hoivaan sovi heistä lohikäärmeen arvolle. Kiina haluaa Temerairen takaisin Isolta-Britannialta.

Napoleon on yhä vaarallisempi voitettuaan Austerlitzissa, eikä Iso-Britannia halua suututtaa kiinalaisia yhden lohikäärmeen vuoksi – tärkeämpää on varmistaa hyvät diplomaattisuhteet idän suurvaltaan. Niinpä Lawrencen on raskain sydämin seurattava Temerairea vaaralliselle matkalle kauas Kiinan hoviin.

Jadevaltaistuin laventaa maailmaa, jonka palkittu kirjailija esitteli sarjan ensimmäisessä osassa Kuninkaan lohikäärme (2008). Se on kiehtova lukuromaani suuren seikkailun ystäville.

Arvosteluotteita:

”Lukiessani tätä sarjaa se heräsi eloon sieluni silmissä. Temeraire-kirjat ovat kauniisti kirjoitettuja romaaneja, raikkaita, persoonallisia ja nopealukuisia, ja ne ovat täynnä hurmaavia hahmoja, joilla on todellinen sydän.” Peter Jackson, Taru sormusten herrasta -elokuvien ohjaaja, joka on ostanut Temeraire-sarjan elokuvaoikeudet

”Kirja onnistuu pysyttelemään yhtä korkealla tasolla kuin ensimmäinen, Kuninkaan lohikäärme. (...) Novik on kehittänyt elävältä tuntuvan maailman, johon on helppo upota. Sekä kokonaisuutta että yksityiskohtia on selvästi ajateltu, eikä silmiin tartu mitään outoja epäloogisuuksia. Lohikäärmeet solahtavat 1800-luvun taisteluiden melskeisiin yllättävän uskottavasti. Oikeilta persoonallisuuksilta maistuvat henkilöhahmot tekevät kirjasta lumoavan.” – Piia Tirronen, Tähtivaeltaja

muokattu 23.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaaren kertomus: Viimeinen osa (Kaaren kertomus, #3)Tuhat ruumisarkkua (The Man from U.N.C.L.E., #1)Skaveninsurma (Gotrekin ja Felixin tarina, #2)Tuulten kulho (Ajan Pyörä, #18)Susinainen

Kirja-arvioita (3)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
4.0
Naomi Novikin "Jadevaltaistuin" (WSOY, 2010) jatkaa historiallista seikkailua ja fantasiaa näppärästi yhdistelevää Temeraire-sarjaa, joka kertoo englantilaisen kapteeni Will Laurencen ja hänen lohikäärmeensä Temerairen vaiheista Napoleonin sotien aikaan. Kiinalaiset tahtovat palauttaa Temerairen takaisin synnyinsijoilleen eikä Englanti uskalla vaarantaa diplomaatti- ja kauppasuhteitaan mahtavaan idän suurvaltaan. Niinpä Laurencen ja Temerairen on suunnattava vastentahtoisesti ... (lisää)
Billy avatar
Kirjoittanut
4.0
Luin kirjan, koska sarjan ensimmäisen osa (Kuninkaan lohikäärme) valloitti täysin. Varsinkin Temeraire-lohikäärme oli ihanan symppis. Tämä toinen kirja ei pettymyksekseni aivan yltänyt samalle tasolle, eikä kirja ollut läheskään yhtä jännittävä kuin aikaisempi. Ehkä vain kuvittelen, mutta ihan kuin tässä kirjassa keskityttiin hiukan enemmän politiikkaan kuin jännittäviin kohtauksiin, draamaan tai edes Temeraireen, mitä itse odotin. Kirja olisi voinut olla hiukan ... (lisää)
Jussi avatar
Kirjoittanut
3.5
Minusta Jadevaltaistuin ei ole yhtä hyvä kuin sarjan ensimmäinen osa. En osaa tarkkaan sanoa, mistä asia johtuu. Kuninkaan lohikäärmeessä oli vain niin onnistunut rakenne: Temerairen munan löytyminen ja kuoriutuminen, koulutus, ilmavoimiin ja lohikäärmeisiin tutustuminen sekä teoksen huipentuminen suureen lopputaisteluun. Nyt nähtävä seikkailu Kaukoidässä ei ole samalla tavalla kiinnostava, ja romaanista löytyy tylsempiä kohtia. Jadevaltaistuin ei kuitenkaan ole huono kirja ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656