Myyttihovi (Myyttihovi, #1)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (182)
Kirjahyllytilastot

Myyttihovi

Brandon Mull
Julkaistu: toukokuu 24, 2010 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Fablehaven
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Maria Lyytinen. Kansi: Brandon Dorman. Päällyksen typografia: Kai Toivonen. Sidottu.

”Toisinaan yksinkertaisilla keinoilla voidaan tehdä väkeviä taikoja.”

Sethin olisi ehkä sittenkin kannattanut uskoa ukkiaan. Metsään oli kielletty menemästä, mutta vain alati tunnollinen isosisko Kendra oli totellut selkeää sääntöä. Oliko Sethin polulla kohtaama rähjäinen eukkopaha sittenkin oikea noita? Ja miksei kukaan ollut maininnut mitään metsän siimekseen kätkeytyvästä paratiisista?

Seth ja Kendra saavat tietää, että maatilalleen omistautunut Sorenson-vaari onkin itse asiassa Myyttihovin lumotun luonnonpuiston nykyinen tilanhoitaja. Heille selviää myös, että taikamaailman suljetut portit suojelevat niin kirmailevia keijukaisia, vaarallisia vedenneitoja, suurisuisia satyyreja kuin petollisia pikkupirujakin. Mutta kun kuolevaiset kerran erehtyvät rikkomaan maagisia lakeja, piilossa pysytellyt ikiaikainen pahuus riistäytyy valloilleen.

Keskikesän riehakkaissa juhlissa vaari katoaa salaperäisesti. Sorensonin nahistelevat sisarukset tarvitsevat kaiken neuvokkuutensa pelastaakseen Myyttihovin – ja kenties koko maailman!

Myyttihovi on ensimmäinen osa Brandon Mullin kansainvälisesti menestyneestä fantasiasarjasta, jonka käännösoikeudet on myyty jo pariinkymmeneen maahan.

Arvosteluotteita:

”Myyttihovi on yksi parhaista viime vuosina lukemistani fantasiasarjoista.” – Christopher Paolini, Eragon-fantasiaromaanin tekijä

Myyttihovi on tavallista parempi fantasiakirja… Myyttihovi yllättää myönteisesti!

”Voi kysyä, mihin tarvitaan vielä yhtä sarjaa, jossa joukko nuoria saa tietää, että keijukaiset, noidat ja muut yliluonnolliset olennot ovatkin ihan todellisia. Brandon Mullin romaanissa on kuitenkin kiehtovan paljon kummallisia käänteitä ja omituisia otuksia.

(…)Myyttihovin magia noudattaa myös tiukkaa tekoihin perustuvaa etiikkaa: jos kohtelet yliluonnollisia olentoja väärin, ne maksavat samalla mitalla takaisin.

Pohdintoja kiinnostavampaa teoksessa on kuitenkin sen fantasian lumoa henkivä miljöö, joka on täynnä salaperäisiä paikkoja ja pelottavan kiehtovia olentoja.” – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat

”Myyttihovi vaikuttaa ensimmäisen osan perusteella lupaavammalta kuin useimmat kilpailijansa.” – Erkka Leppänen, Portti

muokattu 04.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Odin kirous (Noitien taistelu, #3)Puoliksi villi (Half Bad -trilogia, #2)Tuhatkuolevan kirousValpuri Vaahteran maaginen korvaJään valtakunta (Noitien taistelu, #2)

Kirja-arvioita (15)

PercyJacksonfani avatar
Kirjoittanut
4.5

Pidän tästä kirjasta, koska fantasia on todella lähellä sydäntäni. Kendra ja Seth ovat hauskat päähenkilöt, joiden tekemisiä on hauska seurata. Vaikka Seth hölmöilee, tunnen myötätuntoa häntä kohtaan aina, kun hän tekee jotakin tyhmää ja maksaa siitä esim. kun hän muutti keijun pikkupiruksi ja keijut muuttivat hänet... joksikin mursu-olennoksi. Lempihahmoni ovat Kendra, Seth, Newel, Doren, Sorenson-vaari ja Lena.

Kingi avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
bambi avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Soturiorava avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä oli mahtava kirja, vaikka mitään kovin vauhdikasta ei tapahtunut kuin vasta jossain kirjan puolivälissä. Yleensä sellaiset kirjat ovat tylsiä, mutta tämä ei. Kun sain lopetettua kirjan lukemisen halusin melkein aloittaa kirjan lukemisen alusta. Suosittelen
Fairchild avatar
Kirjoittanut
5.0
Aloitan sanomalla, että en usein lue kirjoja useaan kertaan, mutta tämän sarjan kaikki kirjat olen lukenut jo noin 3 kertaa. Ihastuin sarjaan heti ja luin koko sarja vähän yli viikossa. <3 Kendra on ehdottomasti paras kirjasarjan hahmo! Kaikkien kirjojen kannet eivät miellytänneet minua juurikaan, mutta niiden sisältö on puhdasta kultaa. Suosittelen kaikkien luettavaksi! Rakastuin heti tähän sarjaan, uskon että kaikki kirjan lukeneet ovat. ;)
Rauros avatar
Kirjoittanut
5.0
Kun näin kirjan kirjastossa ajattelin heti kannen perusteella että öh..en ehkä lainaa tätä! Mutta kun luin takakannen kiinnostukseni heräsi! Niinpä lainasin kirjan! Kendra oli aika samanlainen joten rakastuin heti kirjaan! <3! Suosittelen kaikille <3!
BookSolder avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Heidi Kristina avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Haldir avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahtavaa Fantsiaa, melkein uskon noihin juttuihin
Arwina avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli ihan hyvä. Mutta vain ihan hyvä. Juoni kulki minusta hitaasti ja lukeminen oli vaivalloista. Tapahtumat olivat kekseliäitä ja jossain määrin mielenkiintoisia. Kirjaa on mielestäni ylistetty (aivan) liikaa.
Indeed avatar
Kirjoittanut
5.0
Pirun hyvä kirja! Kannattaa lukea! Koukkuun jää ;)
Matias G avatar
Kirjoittanut
5.0
Isoveljeni suositteli mulle tätä kirjasarjaa(luemme suunnilleen samanlaisia kirjoja...)pidin ihan sikana,kaikki jotka on pitänyt tästä myyttihovi sarjasta niin kannattaa lukea Tessa Grantonin veritaika!!!
JJJ777 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hei! Luin kirjan, koska kaverini suosittelivat sitä. Odotukseni eivät olleet kovin suuret, koska kaverini eivät suosittele yleensä hyviä kirjoja. Asiaan! Kirja on todella hyvä etenkin "lopputaistelu" oli aika hyvä. ( olisi toivonut Stehille isompaa osaa) Kirja olisi viiden tähden arvoinen, jos kirja olisi lähtenyt nopeammin liikkeelle, mutta mielipiteensä kullakin.
Melonny avatar
Kirjoittanut
5.0
Tää on vaan ihan loistava kirja,kanattaa lukea! Ja muut osat on vaan vielä parempia.Menettää paljon,jos ei tätä sarjaa. LUKEKAA!!
Pirita avatar
Kirjoittanut
5.0
Tämä on vaan jotain niin ihanaa. Hauskat hahmot ja nokkela kirjoitustyyli toimivat; Myyttihovia tulee luettua joka päivä jotakin osaa, olen siis jäänyt koukkuun. Ihan _mahtava_ sarja. Mä en oikeasti tiedä miten tätä voi kuvailla, mutta yhden asian kerron: LUKEKAA.
Paikalla 2 jäsentä ja 63 vierailijaa
Pisania, Iivari
Uusin jäsen: Inga Honkamäki
Jäseniä yhteensä: 9748