Vitsaus

Guillermo del Toro, Chuck Hogan
Julkaistu: helmikuu 20, 2010 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Strain
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: tv-sarja, vampyyrit
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Vitsaus: Ensimmäinen kirja. Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Risto Raitio. Kansi: Jussi ”S” Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Ne ovat aina olleet keskuudessamme. Pesineet ja ruokailleet. Salassa ja pimeydessä. Nyt niiden aika on tullut.

JFK:n lentokentällä New Yorkissa seisoo juuri laskeutunut, valtava lentokone täysin pimeänä. Paikalle hälytetään biologisiin uhkiin erikoistunut tohtori Eph Goodweather ja hänen kollegansa Nora Martinez. He kohtaavat koneessa käsittämättömän näyn: kaikki koneen matkustajat istuvat liikkumattomina paikoillaan, ja vain neljä heistä on elossa. Tilanne muuttuu entistä oudommaksi, kun sekä hengissä selvinneet että kuolleet katoavat.

Samaan aikaan Harlemissa entinen Wienin yliopiston professori ja nykyinen panttilainaamon pitäjä Abraham Setrakian oivaltaa, että se mitä hän on kauan odottanut ja pelännyt, on alkanut. Hän etsii käsiinsä Goodweatherin ja Martinezin, ja yhdessä he alkavat taistella ärhäkästi leviävää, tappavaa vitsausta vastaan.

Vitsaus on trilogian ensimmäinen kirja. Se on nopeatempoinen kauhujännäri, jossa ikiaikainen uhka tunkeutuu moderniin maailmaan.

"Vitsaus on viihdyttävä sekoitus teknotrilleriä, kauhuoopperaa ja toimintajännäriä. Kirja etenee niin elokuvallisin leikkauksin, ettei olisi ihme, vaikka se nähtäisiin joskus myös valkokankaalla." – Juha Sihto, Aamulehti

(muokattu 14.07.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Taistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)Kohtalon perilliset (Darren Shanin tarina, #12)VeriveljetKilikorven vampyyri (Iik!, #2)

Kirja-arvioita (3)

Eija avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Vitasus on viihdyttävä kauhujännäri, jonka suurin vika on tavallisuus ja elokuvamaisuus. Perusjuonikuvio on kuin tyypillinen amerikkalainen katastrofielokuva eli tapahtuu jokin katastrofi (tässä tapauksessa ”vitsaus”) ja ihmiskunnan pelastamiseksi vain muutama yksilö löytyy taisteluun täystuhoa vastaan. Sankarien käyttäytyminen on välillä epäjohdonmukaista ja muutenkin tarina kärsii paikoin epäuskottavuudesta. Puute on myös se, että tarinaa käsitellään liikaa sankarien ... (lisää)
Nafisan avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Tarina etenee pääosin Ephin (Ephraim Goodweather), CDC:n tartuntatautien lääkäri-tutkijan näkökulmassa. Kysessä on tosiaankin pöpö, mutta kukaan ei osannut aavistaa, millainen. Lääkärin on vaikeaa nähdä tautia ja potilasta toisistaan irrallisina, saati pitää tautia niin pelottavana tai parantumattomana, että potilaan henki olisi siinä sivuseikka. Kuinka tapajaksi tullaan? Jos tappaa viruksen saaneen ihmisen, joka ei ole enää ihminen, onko se edelleen murha? Näiden ... (lisää)
Zake avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Verrattuna Justin Cronin "Ensimmäiseen siirtokuntaan" Vitsaus on kömpelö ja lapsenomainen yritys kuvailla vaarallisen viruksen aiheuttamaa hajaannusta ja maailmanloppua.Töksähtävän alun jälkeen, tarina osoitautuu tyypilliseksi vampyyrikirjallisuudeksi, jossa keskitytään enemmään dramatisointiin ja inhon tunteiden herättämiseen lukijassa, kuin laadukkaaseen ja todentuntuiseen tekstiin. Kirjassa on myös juonen kannalta täysin epäolennaisia irtohahmoja, tarkoituksena saada ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 74 vierailijaa
Louhikäärme, Skie
Uusin jäsen: Lena Malena
Jäseniä yhteensä: 8841