Kadonnut (Taikavaras, #2)
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (86)
Kirjahyllytilastot

Kadonnut

Sarah Prineas
Julkaistu: tammikuu 15, 2010 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Lost
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kuvitus ja kannen kuvat: Antonio Javier Caparo. Sidottu, kansipaperi.

Maaginen matka velhopoika Connin matkassa jatkuu!

”Velho on vähän niin kuin pyroteknikko”, sanoin.
”Poika, puhutko nyt taikuudesta ja räjähdyksistä?” kysyi Ikimys verstaani ovensuusta.

Conn on vasta velhon oppipoika, mutta hänen pitäisi tietää kuinka vaarallista tulella leikkiminen on. Mestari Ikimys varoittaa Connia, mutta heikolla menestyksellä. Conn kun on varma, että taikuus on elävä olento ja että ainoa keino päästä yhteyteen sen kanssa on luoda räjähdys. Conn jatkaa vaarallisia kokeitaan – ja joutuu tapansa mukaan pulaan.

Samaan aikaan Ehtoisan kaupunkia riivaa uusi vitsaus. Salaperäiset varjomiehet vaanivat pimeässä ja jähmettävät ihmisiä kivipatsaiksi. Connin ystävä Pihlava matkustaa kaukaiseen Deshin aavikkokaupunkiin etsimään vastausta varjo-olentojen arvoitukseen. Pian myös Conn suuntaa kulkunsa Deshiin – Ehtoisasta karkotettuna! Connille paljastuu petos, jonka vertaisesta hän ei ole koskaan kuullut.

Sarah Prineas kuljettaa lukijan maagiseen maailmaan, jossa kaupunkeja hallitaan elävän taikuuden avulla. Sarjan ensimmäinen osa loppui dramaattisesti: miten velhopoika Conn selviää? Taikavaras-sarja on varsinainen runsaudensarvi täynnä taikaa, riimukirjoitusta ja jännittäviä kuvia.

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Gregin kohtalo (Eeppisten epäonnistumisten sarja, #3)Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Taikajengi ja viekas vatsastapuhuja (Taikajengi, #3)Ansa (Mahtavat 12, #2)

Kirja-arvioita (1)

MoonEye avatar
Kirjoittanut
4.0
Koska luin ensimmäisen osan oli pakko lukea myös jatko-osat. Sarjan idea on ihan hyvä, mutta juoneen olisi voinut panostaa enemmän. Toinen osa oli ehkä jonkin verran ensimmäistä parempi, ei siis surkea muttei maailman paraskaan (pottereita kun on vaikea päihittää.) =)
Paikalla 1 jäsen ja 35 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863