Kadonnut (Taikavaras #2) - Sarah Prineas7.18

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kuvitus ja kannen kuvat: Antonio Javier Caparo. Sidottu, kansipaperi.

Maaginen matka velhopoika Connin matkassa jatkuu!

”Velho on vähän niin kuin pyroteknikko”, sanoin.
”Poika, puhutko nyt taikuudesta ja räjähdyksistä?” kysyi Ikimys verstaani ovensuusta.

Conn on vasta velhon oppipoika, mutta hänen pitäisi tietää kuinka vaarallista tulella leikkiminen on. Mestari Ikimys varoittaa Connia, mutta heikolla menestyksellä. Conn kun on varma, että taikuus on elävä olento ja että ainoa keino päästä yhteyteen sen kanssa on luoda räjähdys. Conn jatkaa vaarallisia kokeitaan – ja joutuu tapansa mukaan pulaan.

Samaan aikaan Ehtoisan kaupunkia riivaa uusi vitsaus. Salaperäiset varjomiehet vaanivat pimeässä ja jähmettävät ihmisiä kivipatsaiksi. Connin ystävä Pihlava matkustaa kaukaiseen Deshin aavikkokaupunkiin etsimään vastausta varjo-olentojen arvoitukseen. Pian myös Conn suuntaa kulkunsa Deshiin – Ehtoisasta karkotettuna! Connille paljastuu petos, jonka vertaisesta hän ei ole koskaan kuullut.

Sarah Prineas kuljettaa lukijan maagiseen maailmaan, jossa kaupunkeja hallitaan elävän taikuuden avulla. Sarjan ensimmäinen osa loppui dramaattisesti: miten velhopoika Conn selviää? Taikavaras-sarja on varsinainen runsaudensarvi täynnä taikaa, riimukirjoitusta ja jännittäviä kuvia.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: tammikuu 15, 2010
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Alkuperäinen nimi: Lost
Arvosanalla: 7.18/10
Arvosanoja: 87
Muokattu: kesäkuu 07, 2017

Taikavaras -kirjasarja

Sarjan neljättä osaa Home (2014) ei suomennettu.

Taikavaras (Taikavaras #1)7.22
Kadonnut (Taikavaras #2)7.18
Löytynyt (Taikavaras #3)7.84

Kirja-arvioita

8/10 |
elokuu 13, 2014
Koska luin ensimmäisen osan oli pakko lukea myös jatko-osat. Sarjan idea on ihan hyvä, mutta juoneen olisi voinut panostaa enemmän. Toinen osa oli ehkä jonkin verran ensimmäistä parempi, ei siis surkea muttei maailman paraskaan (pottereita kun on vaikea päihittää.) =)