Jumalten sota

@ Rick Riordan
Jumalten sota (Percy Jackson #5) - Rick Riordan 8.98   394

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Kansikuva: John Rocco.
Sidottu.

Menestyssarjan loistokkaassa päätösosassa merenjumalan poika puolustaa länsimaista sivistystä

Newyorkilainen ongelmanuori Percy Jackson on valmistautunut koko vuoden puoliveristen leirillä sotaan Kronosta vastaan. Titaanien valtias armeijoineen on vahvempi kuin koskaan, ja puoliveristen leiristä Kronoksen joukkoihin siirtyneet luopiot vain vahvistavat sitä. Percyn on pysäytettävä ajan ruhtinas ennen kuin tämä hävittää koko länsimaisen sivistyksen.

Kun olymposlaisten ja titaanien välinen armoton sota syttyy New York Cityn kaduilla, Percy muistaa vanhan ennustuksen ja alkaa epäillä, että taisteleekin omaa kohtaloaan vastaan.

Viisiosaisen toimintaseikkailusarjan edelliset osat Salamavaras, Hirviöidenmeri, Titaanien kirous ja Labyrinttitaistelu ovat saaneet laajan lukijakunnan myös Suomessa. Salamavarkaan on lukenut äänikirjaksi näyttelijä Antti Virmavirta.

Rick Riordanin Percy Jackson on maailmanluokan myynti ja arvostelumenestys. sarjan oikeudet on myyty jo yli 30 maahan, ja menestystä on entisestään siivittänyt Chris Columbuksen ohjaama elokuva Salamavaras.

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu kesäkuu 29, 2010 (Otava)
Tietoja muokattu toukokuu 1, 2016

Arvosanat 194
Kirja-arviot 51
huhtikuu 27, 2014
10 / 10

Erinomainen lopetus kirjalle. Ja myös kirja itsessään oli tosi hyvä, kuinkas muuten. Vähän jäi silti häiritsemään, että eikö se kirja olisi vielä voinut jatkua. Ja sarja myös...

Indeed
Arvosanat 23
Kirja-arviot 14
maaliskuu 20, 2013
10 / 10

Tykkäsin hirveästi, en viitsinyt lopettaa edes lukemista, ennen kuin tiesin mitä lopussa tapahtui..!

Saphira.
Arvosanat 9
Kirja-arviot 5
helmikuu 26, 2013
10 / 10

Love it! <3 Upea lopetus sarjalle. Ei sitä oikein voi muuta sanoa. Yksi parhaista kirjoista, joita olen lukenut. Ja Percabeth <3

Serafia
Arvosanat 146
Kirja-arviot 18
tammikuu 25, 2013
10 / 10

Tässä kirjassa oli synkkä tunnelma ja onhan se ymmärrettävää; sota Kronosta vastaan oli käynnissä. Mutta silti synkästä tunnelmasta huolimatta, tämä kirja oli ihana sarjan päätösosa. Kunnolla vasta tarinan loppupuolella tuli sellaista huumoria, joka sai minut nauramaan. Tosin se synkkä tunnelmakin varmaan vaikutti asiaan. Mutta sitten tarinan lopussa; se suuri ennustus. Se jäi kaivertamaan mieltäni ja toivon (ehkä jo tullutkin, en ole vain nähnyt) että tästä on tulossa jatkoa ja se kertoo niistä puoliverisistä, jotka ratkaisevat uuden ennustuksen.

Midori
Arvosanat 322
Kirja-arviot 37
lokakuu 8, 2010
8 / 10

Täytyy nyt sanoa, että Rick Riordan päätti sarjansa tyylillä. Koko sarjan kliseisyydestä huolimatta loppuhuipennus oli mitä mieleenpainuvin. Sarjalle yeisesti ominainen huumori ja naseva sanailu jäivät Jumalten sodassa taka-alalle ja keskiössä pyörivät hahmot suhteineen sekä alati lähestyvä tuomionpäivän sota Kronosta vastaan. Kirjan tunnelma oli pitkään samalla tasolla kuin viimeisessä Harry Potterissa. Raskas ja synkkä, juoksua aikaa ja sotaa vastaan. Ja lopulta pienet sankarit kokoontuivat yhden johtajan alle. Sarja oli upea kokemus ja Riordanin hahmot kasvoivat selvästi koko sarjan ajan ja tämä näkyi varsinkin viimeisessä osassa. Minua kuitenkin jäi hieman kaivelemaan se, että koko sarjan ajan kohuttu suuri ennustus jäi taka-alalle ja toteutui hieman puolivillaisesti. Ja seuraava iso paha ennustus putkahti vielä puolivillaisemmin. Siitä sai kuitenkin mielikuvan, että sarjalla olisi edes pieni mahdollisuus saada jatkoa. Sarja oli kokonaisuutena hieno joten jatkoa saisi puolestani tulla :)

Kirjakaapin tyttö
Arvosanat 165