Kardinaalin miekat (Kardinaalin miekat, #1)
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Kardinaalin miekat

Pierre Pevel
Julkaistu: lokakuu 14, 2010 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Les Lames du Cardinal
Käännetty englanniksi: The Cardinal's Blades
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: david gemmell -palkinto, lohikäärmeet
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Taina Helkamo. Kannen kuva: David Oghia. Sidottu.

David Gemmell Morningstar Award 2009.

Pariisi 1633. Louis XIII hallitsee Ranskaa, mutta todellinen valta on kardinaali Richelieun käsissä. Hän pitää jatkuvasti silmällä kruunun vihollisia, salamurhaajia ja vakoojia, mutta tällä erää hänellä on vastassaan vihollinen, joka ei kaihda mitään keinoja. Nouseva uhka on kaikkea muuta kuin maallinen – salattu ryhmittymä saa voimansa lohikäärmeistä sellaisena kuin ne muinoin olivat: hirvittäviä ja täysin armottomia. Richelieu kutsuu apuun erinomaisen miekkamiehen, uskollisen upseerin ja loistavan johtajan kapteeni La Farguen. Tämän on koottava uudelleen eliittijoukkonsa Kardinaalin miekat.

Mikäli he aikovat estää vihollisen juonet, La Farguen miehineen on jälleen kerran pantava henkensä, maineensa ja onnensa peliin Richelieun ja Ranskan puolesta. Kardinaalin miekat ovat elävänsä kovimman haasteen edessä.

”Fantasia- ja seikkailuromaanin täydellinen yhdistelmä.” – Le Monde

”Hävyttömän hyvä lukuromaani.” – Tähtivaeltaja

”Pevelin romaani on viihdyttävä seikkailutarina, joka suhteellisen ongelmitta sopii sekä nuorille että aikuisille lukijoille. Lohikäärmeineen se on ikään kuin muskettisoturien päivitys fantasiaa suosivalle 2000-luvulle.” – Helsingin Sanomat

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

ViimaParatiisin lapset”Tarzanin tytär” AmazonaVaarojen taival (Ajan Pyörä, #1)Suurkuningas (Prydainin kronikka, #5)

Kirja-arvioita (2)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Pidin kirjasta ja aika paljon pidinkin. Alussa uusia henkilöitä esiteltiin tiheään tahtiin, joka hankaloitti hieman lukemista. Henkilöiden esittelyt olivat alussa lyhyissä luvuissa melko pinnallisia. Kun myöhemmin palattiin henkilöihin, oli hieman vaikeuksia hahmottaa ketkä olikaan milloinkin kyseessä. Paljastuksia niin henkilöistä kuin tapahtumista tuli pikkuhiljaa kirjan edetessä ja kun alun kankeudesta päästiin, lukeminen oli helppoa. Juonenkuljetus oli sujuvaa ja yllättäviä ... (lisää)
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
2.0
Ranskalaisen Pierre Pevelin "Kardinaalin miekat" (Gummerus, 2010) on perusidealtaan niin posketon, että siitä on vaikea olla innostumatta. Lohikäärmeitä! Muskettisotureita! Voi pojat, eihän tämä voi olla kuin hyvä... Lisäksi kirja alkaa kohtauksella, jossa paha velhotar kylpee verellä täytetyssä ammeessa pentagrammin keskellä, mustien kynttilöiden palaessa vieressä. Jehnaa! Lukija on tässä vaiheessa täysin myyty. Lupaavan alun jälkeen luvassa onkin alamäki, joka ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 66 vierailijaa
Darkki, LordStenhammar, sinidean
Uusin jäsen: Kaskela Tiia
Jäseniä yhteensä: 9865