Rämeen olento (Rämeen olento, #1)
Keskiarvo 3.95
3.95 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Rämeen olento

Alan Moore
Julkaistu: maaliskuu 2010 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Saga of the Swamp Thing: Book One
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, sarjakuva

Alkuperäiset tarinat ilmestyneet 1982–1986. Kuvitus: Stephen Bissette, John Totleben, Dan Day, Rick Veitch. Suomennos: Anssi Alanen. Osa sarjakuvista julkaistu aiemmin Kalma-lehden numeroissa 2/1991–2/1992. Suomennos: Anssi Alanen. Sidottu.

ON OLEMASSA PUNAINEN JA JULMA MAAILMA... SIELLÄ TAPAHTUU PUNAISIA ASIOITA.

MAAILMA SYÖ VAIMOSI... SYÖ SINUN YSTÄVÄSI...

SYÖ KAIKEN SEN... MIKÄ TEKEE SINUSTA IHMISEN...

JA SINUSTA TULEE HIRVIÖ.

Alec Holland oli tiedemies, jonka kaamea onnettomuus muutti vihreäksi kasvihirviöksi. Nyt Rämeen olento piileskelee Floridan suoalueilla ja yrittää tavoitella kadottamaansa ihmisyyttä… kunnes ulkopuoliset, pahantahtoiset voimat puuttuvat peliin. Edessä on synkeä, ravistava matka kauhun sydämeen, jonka varrella punnitaan niin olennon kuin hänen ystäviensä inhimillisyys…

Rämeen olento oli Alan Mooren (Vartijat, Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, V niin kuin verikosto) läpimurto amerikkalaisille sarjakuvamarkkinoille, ja sitä pidetään edelleen yhtenä hänen pääteoksistaan. Mooren sävähdyttävää, kammottavaa ja yllättävää tarinaa myötäilevät hienosti Stephen Bissetten ja John Totlebenin houreiset piirrokset. Maineikas kauhukirjailija Ramsey Campbell on laatinut teokseen esipuheen, ja hahmon luoja Len Wein on kirjoittanut johdannon tähän kokoelmaan.

"Kahdeksankymmentäluvun ehkäpä älykkäin ja pelottavin kauhukertomus." – Rolling Stone

muokattu 03.09.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rämeen olento: Neljäs kirja (Rämeen olento, #4)Rämeen olento: Kuudes kirja (Rämeen olento, #6)Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento, #3)Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento, #5)

Kirja-arvioita (1)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
5.0

"Luulin aiemmin tunteneeni pelkoa... Mutta ei. Tunsin pelkästään pelon laitamat. Ja nyt olen täällä, ydinkeskustassa."

Jo kolmas osa on ilmestynyt suomennettuna Rämeen olennon saagasta, joten mielenkiinnosta otin esiin kaksi aiempaa osaa ja lukaisin ne lävitse. Vieläkin olen sitä mieltä, että toinen osa on se kaikkein voimakkain ja paras. Se oli se, joka jätti lähtemättömän vaikutuksen ja pakotti ostamaan nämä albumit. Mutta tämä ensimmäinen osakaan ei ole ... (lisää)

Paikalla 38 vierailijaa
Uusin jäsen: Matilda Wilkus
Jäseniä yhteensä: 9724