Toiset
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (71)
Kirjahyllytilastot

Toiset

China Miéville
Julkaistu: elokuu 15, 2011 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The City & the City
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi, jännitysrikoskirjallisuus
Avainsanat: arthur c. clarke -palkinto, bsfa-palkinto, hugo-palkinto, locus-palkinto, tv-sarja, uuskumma, world fantasy -palkinto
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Kannen suunnittelu: Ilkka Kukko. Sidottu, kansipaperi.

Jaettu Hugo-palkinto 2010, Arthur C. Clarke -palkinto 2010, World Fantasy -palkinto 2010, Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 2010, British Science Fiction Association Award 2010. Nebula-palkintoehdokas 2009, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2012, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2012.

"Uuden vuosituhannen kirjallisuutta" – Kirjailija Neil Gaiman

TOISET on eksistentiaalinen murhamysteeri kuvitteellisesta kaksoiskaupungista, jossa ennakkoluulot ja pelko saavat ihmiset kieltäytymään näkemästä sitä mitä he eivät halua nähdä. Murhatutkimus vie komisario Borlún rappioituneesta Beszélistä moderniin Ul Qomaan, paikkaan joka sijaitseekin limittäin heidän oman kaupunkinsa kanssa.

Salaperäinen järjestö on aina pitänyt huolen, etteivät nämä kaksi päällekkäistä maailmaa ole olemassa toisilleen. Mutta kun raja on ylitetty, ei paluuta ole ja käsitys todellisuudesta järkkyy ennennäkemättömällä ja vaarallisella tavalla.

China Miévillen ensimmäinen suomennettu teos on rohkea yhdistelmä urbaania fantasiaa ja film noir -henkistä rikostarinaa. Romaani on kriitikoiden ylistämä, ja se on voittanut kaikki alan arvostetuimmat palkinnot, mm. Arthur C. Clarke -palkinnon ja World Fantasy Awardin.

"Vetävästä murhamysteeristä kasvaa henkeäsalpaava kuvaus inhimillisen ymmärryksen ja yhteiskunnan rajojen keinotekoisuudesta." – Tähtifantasia-palkintoraati

"Ihmeen tuntua tulviva dekkari, jossa rikosetsivä Tyador Borlú setvii kinkkistä murhamysteeriä kvanttilomittuneessa, mahdottomassa kaksoiskaupungissa." – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 14.04.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulen varjoHenkien labyrinttiEnkelipeliKuplaKerrostalosusi

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan tyyli on mielestäni ennemminkin maagisen realismin sävyttämä rikostarina kuin fantasia. Tapahtumat sijoittuvat maailmaan, joka on suunnilleen nykyaikaisen maailmamme mukainen. Harmikseni lukiessani vertasin kirjaa M. John Harrisonin "Nova swingiin". "Nova swing" on tosin scifiä, mutta dekkaria on molemmissa kirjoissa. Samanlaisuutta on myös molemmissa kirjoissa esiintyvät artefaktit ja turismi sekä outo paikka – "Nova swingissä" on erillinen mystinen tapahtuma paikka, ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 65 vierailijaa
koi, LordStenhammar, M, Nokka10
Uusin jäsen: Haneh
Jäseniä yhteensä: 9746