Kylmien saarten soturi
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (18)
Kirjahyllytilastot

Kylmien saarten soturi

Maarit Verronen
Julkaistu: 2001 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Markko Taina. Sidottu, kansipaperi. Fantasia, rajatapaus.

Karulle lintusaarelle, jonka piskuinen tutkimusasema jakaa lampaiden ja kiislojen kanssa, saapuu yksinäinen mies suorittamaan vähäpätöistä tutkimustehtävää. Mies on Maynard Shannon, parhaat vuotensa sodassa uhrannut entinen taistelija. Nyt vuosikymmeniä kestänyt sota on lopussa, vihollinen lyöty, Shannon on kumppaneineen voittanut ja samalla tehnyt itsensä tarpeettomaksi.

Saarella Shannon tutustuu nuoreen biologiin Claraan. Kesän mittaan Claran ja vanhan soturin välille muodostuu omalaatuinen läheisyys, johon lomittuvat Shannonin sotamuistot: palkka-armeijan kovalakinen maailma, vuosi erikoistehtävissä antarktisella saarella täydellisessä yksinäisyydessä, soluttautuminen vihollispuolelle. Joka kerta elinehto oli toimia yksin, toisiin tukeutumatta.

Shannon huomaa sisällään viriävän tunteen, jota hän ei koskaan aikaisemmin ole kokenut. Onko se kiintymystä? Vai rakkautta? Vai vielä enemmän: orastava epäilys, ettei ihminen ehkä sittenkään tule toimeen omillaan?

Tyylilleen uskollisesti Maarit Verronen punoo niukoista aineksista koskettavan ja arvoituksellisen tarinan ihmiselämän perimmäisistä ehdoista.

(muokattu 26.04.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

OmituisiaAvoin ikkuna ja muita tarinoitaTarinoita tuonpuoleisistaVillijoutsenet ja muita kertomuksiaMoby Doll
Paikalla 46 vierailijaa
Uusin jäsen: Luke jäpä
Jäseniä yhteensä: 9110