Satujen valtakunta - J. R. R. Tolkien, Alan Lee7.66

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentaneet Kersti Juva, Panu Pekkanen ja Vesa Sisättö. Kuvittanut Alan Lee. Sisällys: Maamies ja lohikäärme, Seppä ja Satumaa, Roverandom, Saduista ja Niukun lehti. Laajennettu laitos 2014, mukana Tom Bombadilin seikkailut. Sidottu, kansipaperi.

Loistelias paketti fantasian mestarin itsenäisistä kertomuksista

Satujen valtakunta on uudelleenkuvitettu yhteisnide J. R. R. Tolkienin vähemmän tunnetusta tuotannosta. Teokseen sisältyvät keskiaikaan sijoittuvat tarinat Maamies ja lohikäärme sekä Seppä ja Satumaa kuin myös riemastuttava pienoisromaani Roverandom. Tolkienin uraauurtava essee Saduista avautuu kauniin sulavaksi tutkielmaksi mielikuvituksen laeista ja kertomus Niukun lehti puolestaan viehättävän vertauskuvalliseksi saduksi, joka peilaa kirjailijan omaa kertojanuraa ja luomisen tuskaa.

Satujen valtakunnan on mustavalkoisin piirroskuvin visualisoinut fantasiamaailmoihin vihkiytynyt Alan Lee – yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista Tolkien-kuvittajista.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: syyskuu 23, 2010
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, kokoelma
Alkuperäinen nimi: Tales from the Perilous Realm
Arvosanalla: 7.66/10
Arvosanoja: 42
Muokattu: maaliskuu 08, 2014

Kirja-arvioita

5/10 |
helmikuu 09, 2019
Satujen valtakunta sisältää neljä satua sekä Tolkienin esseen saduista. Mielenkiintoni eri osuuksia kohtaan vaihteli suuresti - kolme ensimmäistä satua (Roverandom, Maamies ja lohikäärme sekä Seppä ja Satumaa) olivat mukavaa viihdettä, ...
9/10 |
toukokuu 13, 2014
Rakastan Tolkienin tuotantoa! 5/5! Tolkienin tuotanto on ihanaa mutta, tulihan tämä sentään luettua! (En ole vähään aikaan koskenutkaan tolkienin tuotantoon)
8/10 |
joulukuu 01, 2013
Hyvä kirja. On mukavaa vaihtelua lukea monta lyhyttä tarinaa samasta kirjasta.