Satujen valtakunta
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (42)
Kirjahyllytilastot

Satujen valtakunta

J. R. R. Tolkien, Alan Lee
Julkaistu: syyskuu 23, 2010 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Tales from the Perilous Realm
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kokoelma

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentaneet Kersti Juva, Panu Pekkanen ja Vesa Sisättö. Kuvittanut Alan Lee. Sisällys: Maamies ja lohikäärme, Seppä ja Satumaa, Roverandom, Saduista ja Niukun lehti. Laajennettu laitos 2014, mukana Tom Bombadilin seikkailut. Sidottu, kansipaperi.

Loistelias paketti fantasian mestarin itsenäisistä kertomuksista

Satujen valtakunta on uudelleenkuvitettu yhteisnide J. R. R. Tolkienin vähemmän tunnetusta tuotannosta. Teokseen sisältyvät keskiaikaan sijoittuvat tarinat Maamies ja lohikäärme sekä Seppä ja Satumaa kuin myös riemastuttava pienoisromaani Roverandom. Tolkienin uraauurtava essee Saduista avautuu kauniin sulavaksi tutkielmaksi mielikuvituksen laeista ja kertomus Niukun lehti puolestaan viehättävän vertauskuvalliseksi saduksi, joka peilaa kirjailijan omaa kertojanuraa ja luomisen tuskaa.

Satujen valtakunnan on mustavalkoisin piirroskuvin visualisoinut fantasiamaailmoihin vihkiytynyt Alan Lee – yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista Tolkien-kuvittajista.

muokattu 08.03.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Orrin ja korppisota (Usvasaari, #4)Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Pitkätähden kosto (Soturikissat-erikoisseikkailut, #6)Kuninkaan nousu (Kumppanusten kirja, #2)Varjojen kaupungit IV–VI

Kirja-arvioita (3)

Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja. On mukavaa vaihtelua lukea monta lyhyttä tarinaa samasta kirjasta.
Porttikielto avatar
Kirjoittanut
2.5

Satujen valtakunta sisältää neljä satua sekä Tolkienin esseen saduista. Mielenkiintoni eri osuuksia kohtaan vaihteli suuresti - kolme ensimmäistä satua (Roverandom, Maamies ja lohikäärme sekä Seppä ja Satumaa) olivat mukavaa viihdettä, tosin ehkä maksimissaan kolmen ja puolen tähden arvoisia. Sen sijaan viimeinen satu Niukun lehti ei kolahtanut, ja essee tuntui pelkältä pakkopullalta. Esseestä toki tuli ilmi Tolkienin tarkka asiantuntevuus ja intohimo satuihin, mutta se oli ... (lisää)

Rauros avatar
Kirjoittanut
4.5
Rakastan Tolkienin tuotantoa! 5/5! Tolkienin tuotanto on ihanaa mutta, tulihan tämä sentään luettua! (En ole vähään aikaan koskenutkaan tolkienin tuotantoon)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Noel Ruppenthal
Jäseniä yhteensä: 9392