Kalevalan tarinat
Keskiarvo 4.50
4.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kalevalan tarinat

Aleksander Lindeberg
Julkaistu: 1966 (WSOY)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: lapset
Avainsanat: kotimainen, suomalainen kansanperinne

Suorasanaisesti kertonut Martti Haavio. Kuvittanut Aleksander Lindeberg. 1. painos 1966, 3. painos 2010. Sidottu.

Kalevalan tarinat avaa eteemme loistokkaan ja salaperäisen maailman suomalaisen taruston lähteiltä. Lapsille ja nuorille suunnatusta kirjasta kansalliseepoksemme juonteet hahmottuvat vauhdikkaina, kansanmytologiastamme voimansa saavina satuina. Suorasanaisesta tekstistä avautuvat tuttujen nimien merkitys nykypäivänkin sanankäytössä.

Runoilija, suomalaisen mytologian ja kansanrunouden tutkija Martti Haavio oli myös aikansa suosituimpia lastenkirjailijoita: Iloista eläinkirjaa on painettu lähes 100 000 kappaletta. Rytmikäs, luettavuuden ehdoilla toimiva kerronta sekä Lindebergin taiten valitut kuva-aiheet tekevät oikeutta Kalevalalle yhtenä maailman suurista luomiskertomuksista. Haavion visuaalinen kerrontatapa puhuu samaa kieltä Lindebergin lennokkaiden kuvien kanssa.

Akateemikko Martti Haavion ja arvostetun kuvataiteilija Aleksander Lindebergin teos ilmestyi vuonna 1966. Uusi laitos tehdään Lindebergin alkuperäiskuvista, joten se hehkuu ensipainostakin kirkkaampana.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veden vanki (Maan, veden ja tulen väki, #2)Maan kätkemät (Maan, veden ja tulen väki, #1)MörkövahtiVirvatulen vartijat (Maan, veden ja tulen väki, #3)Näkki
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568