Mitä tapahtui viittaritarille?
Keskiarvo 3.03
3.03 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (15)
Kirjahyllytilastot

Mitä tapahtui viittaritarille?

Neil Gaiman, Andy Kubert
Julkaistu: huhtikuu 2010 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Whatever Happened to the Caped Crusader?
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva
Avainsanat: british fantasy -palkinto

Mitä tapahtui viittaritarille? sekä muita Neil Gaimanin kirjoittamia tarinoita Yön ritarista. Nimeke kannessa ja selässä: Viimeinen Batman-tarina. Alkuteos ilmestynyt 2009. Tarina: Neil Gaiman. Piirros: Andy Kubert. Suomennos: Jouko Ruokosenmäki. Perustuu Bob Kanen luomaan hahmoon. Sidottu.

British Fantasy -palkinto (paras sarjakuva) 2010. Hugo-palkintoehdokas 2010.

Hän on Gothamin suojelija, sen kostava henki, sen synkkä ritari. Vuosikaudet hän on käynyt yhden miehen sotaansa pitääkseen kaupungin kadut turvallisena. Mutta tänä yönä se sota on vaatinut viimeisen uhrinsa…

Batmanin.

Naamioitu etsivä makaa arkussa, ja hänen lähimmät ystävänsä sekä pahimmat vihollisensa kokoontuvat jättämään viimeisen tervehdyksen vainajalle. Jokainen kertoo varsin erilaisen tarinan tuntemastaan Batmanista: miten hän eli… ja miten hän kuoli.

Öisen varjon lailla tumma hahmo seuraa makaaberia muistotilaisuutta. Hän tietää, että sankareiden ja rikollisten ristiriitaiset tarinat eivät mitenkään voi olla totta. Ennen kuin yö päättyy ja Batmanin arkku suljetaan lopullisesti, hänen pitää vastata kysymykseen:

MITÄ TAPAHTUI VIITTARITARILLE?

Palkittu bestseller-kirjailija Neil Gaiman ja supertähtikuvittaja Andy Kubert punovat kymmenien vuosien Batman-legendat yhdeksi unohtumattomaksi tarinaksi, joka tarjoaa meille liikuttavan tulkinnan sarjakuva-ikonin viimeisistä hetkistä. Tarinan lisäksi albumi sisältää Kubertin luonnoksia ja Gaimanin kirjoittaman johdannon sekä 4 hänen laatimaansa lyhyttä kertomusta Batmanin maailmasta.

muokattu 24.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rautamies – Iron Man: Viisi painajaistaBatman: Synkkä voittoBatman: Kuolema kulkee perheessäBatman: Pitkä pyhäinpäiväWolverine
Paikalla 21 vierailijaa
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384