Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)
Keskiarvo 4.01
4.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (48)
Kirjahyllytilastot

Herran tarhurit

Margaret Atwood
Julkaistu: lokakuu 25, 2010 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Year of the Flood
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: ekokatastrofit
Osallistu keskusteluun (viestejä 12 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Kristiina Drews.

1. painos: Otavan kirjasto, 2010. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Seven, 2011. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2011.

Nerokkaan näkijän häikäisevä ekokriittinen puheenvuoro tulevaisuudesta, jota kohti olemme menossa

Toby ja Ren kuuluvat Herran tarhureihin, ekologisiin toisinajattelijoihin, jotka elävät suuryhtiöiden hallitseman yhteiskunnan reunamilla. Näille kierrättämisen mestareille luonto ja elämä ovat pyhiä.

Kun hallitsematon pandemia vyöryy yli maapallon ja ihmiskunta kuolee lähes sukupuuttoon, tarhureiden ennustama Vedetön tulva on käynyt toteen. Toby ja Ren selviävät tahoillaan. Mutta mistä löytää joku johon turvautua rappeutuneen maailman keskellä?

Kanadalainen Margaret Atwood (s. 1939) on aikamme merkittävimpiä kirjailijoita, taiturillinen sanankäyttäjä ja kriittinen näkijä. Mosaiikkimaisesti Oryx ja Crake -romaanin kanssa yhteen nivoutuva Herran tarhurit on mielikuvituksellinen, kylmäävän ajankohtainen ja täynnä mustaa huumoria.

”Romaani esittelee Nobel-palkinnon veroisen Margaret Atwoodin, jonka väkevät luomisenlahjat ovat huipussaan.” – Elle Magazine

”Identiteetin ytimiin porautuvassa kiehtovassa kirjassa minuus ja persoonallisuus kirjoitetaan uuteen uskoon.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 01.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Labyrintti (Maze Runner, #1)Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Suuri fuugaPoltettu maa (Maze Runner, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
4.0
Herran tarhurit ei ole varsinaisesti Oryx ja Craken jatko-osa vaan sen rinnakkaisteos. Kirjoissa on eri päähenkilöt, mutta samoja henkilöitä esiintyy molemmissa kirjoissa ja tarinat yhdistyvät lopulta. Tarinaa kerrotaan kahden erilaisen naisen suulla ja näkövinkkelistä vuorotellen - vahvan Tobyn ja heikomman muiden tukeen turvautuvan Renin. Kirja tuntui vaisummalta kuin Oryx ja Crake – tunnelma oli välillä jopa harras. Herran tarhureissa keskityttiin ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
neri
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868