Tuhkakaupunki

Cassandra Clare
fantasia > urbaani fantasia, nuoret
Tuhkakaupunki (Varjojen kaupungit #2)8.22

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Terhi Leskinen. Kannen kuva: Cliff Nielsen. Sidottu.

"On olemassa rohkeuden riimuja. Mutta ei mitään, mikä veisi pois pelon", Jace sanoi. "Pystytkö luomaan sellaisen, Clary?"

Enemmän kuin mitään muuta Clary Fray haluaisi kaiken palaavan normaaliksi. Entiseen ei kuitenkaan ole paluuta: varjometsästäjät eivät päästä häntä otteestaan, ei varsinkaan Jace, Claryn vastikään löytynyt veli. Kun vielä paras ystävä on muuttunut vampyyriksi, äiti on koomassa ja joku surmaa New Yorkin alamaailman lapsia, paremminkin voisi mennä. Lisäksi Claryn ja Jacen isä, vallanhimoinen mielipuoli Valentine, saa haltuunsa jo toisen kohtalokkaista Muutoksen välineistä, joiden avulla hän voi hallita demoniarmeijaa.

Mutta pahin on vasta edessä. Rakkautensa kohdetta ei voi valita eikä haluaan lahjoittaa sille, joka sen eniten ansaitsee. Aina niin rohkean Jacenkin on kohdattava suurimmat pelkonsa, ja varjometsästäjien kohtalosta on vastuussa yksin Clary, taistelijoista kokemattomin...

Hauska, tummasävyinen ja tulikuuma menestyssarja jatkuu!

Nuoren newyorkilaiskirjailijan Cassandra Claren koukuttavan esikoistrilogian ensimmäinen osa Luukaupunki löysi heti ilmestyttyään laajan fanikunnan myös Suomessa. Varjojen kaupungit -sarjan suurimpiin ihailijoihin lukeutuu Houkutus-sarjan kirjoittaja Stephenie Meyer.

Keskustelua foorumilla :: viestejä 27 kpl
Arvona kirjalle


Julkaistu: syyskuu 27, 2010
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, nuoret
Avainsanat: ihmissudet, tv-sarja, vampyyrit
Alkuperäinen nimi: City of Ashes
Arvosanalla: 8.22/10
Arvosanoja: 532
Tietoja päivitetty 14.04.2016

Kirja-arvioita

The Big Bad Wolf (6/10) elokuu 16, 2012
Eka kirja tuli luettua vähän huonoina hetkinä, joten uppoamaan ei päässyt, mutta kakkosen kohdalla ei henkilökohtaisia ongelmia löytynyt. Claren (tai suomentajan, en tiedä kenen vika) kieli on ehkä hieman parantunut, enää ei ollut liian ... (lue lisää)
Q_Black (8/10) kesäkuu 12, 2011
Tämä ei jää yhtään huonommaksi kuin ensimmäinen. Lisää jänniä kuvioita luvassa. Vierailu "keijujen maassa" sai sukat pyörimään jalassa. Jace on edelleen upea itsensä ja hänen ja Claryn välisen suhteen eteneminen on mielenkiintoista ... (lue lisää)
rudi92 (10/10) lokakuu 31, 2010
Varjojen kaupungit sarjan toinen osa oli kyllä aivan yhtä loistava mitä ensimmäinenkin. Pidin varsinaisesti siitä että Jacen tunteet isäänsä kohtaan olivat inhimilliset, aivan kuin hän ei olisi ollut varma mitä mieltä olisi tästä. Se ... (lue lisää)
Myrsky10 (6/10) huhtikuu 16, 2020
Tämän lukemiseen meni selvästi enemmän aikaa, kuin mitä ensimmäisen osan lukemiseen. Ei ollut yhtään niin mukaansa tempaava, mutta lukemisen arvoinen kuitenkin. ... (lue lisää)
_kirjakeiju_ (6/10) heinäkuu 24, 2019
Paljon mukavia käänteitä ja kiinnostava juoni, mutta epämiellyttävän kirjoitustyylin takia en meinannut saada luettua. ... (lue lisää)
Adolfina Romanov (9/10) maaliskuu 15, 2018
Mukavaa, poikkeuksellisen tunnelmallista, tasokasta ja persoonallista genrensä aatelia. Lopun taistelu vain jäi melko yksipuoliseksi ja tylsäksi, ja dialogit alkoivat toistaa itseään niin, että vaikutelma jäi epäsiistiksi ja ... (lue lisää)
Luinwen (8/10) huhtikuu 17, 2017
Hyvin luotu maailma, hyvin kirjoitetut hahmot, mielenkiintoinen juoni. Siinä Tuhkakaupunki pähkinän kuoressa. Lue koko arvostelu täältä: https://haaveenakirjailijanura.blogspot.fi/2017/04/kirja-arvostelu-cassandra-clare.html ... (lue lisää)
Anqi (3/10) syyskuu 8, 2016
Tykkäsin tästä kirjasta vähemmän kuin edellisestä. Tämän lukeminen oli usein jotenkin tosi epämukavaa. Claryn ja Jacen kohtaukset olivat epämukavaa luettavaa (vaikka tiedänkin mitä heidän suhteensa tulevaisuudessa tapahtuu), kuten olivat ... (lue lisää)
Cicatrix (4/10) kesäkuu 17, 2016
Monet todella pitävät tästä kirjasarjasta, mutta itselleni ei vaan yksinkertaisesti nappaa niin yhtään. Kaksi ensimmäistä kirjaa luin, tämän toisen puoliksi pakottaen, ei mielestäni tempaa mukaan niinkuin kirjan pitäisi. Sanoisin peräti että tylsä. ... (lue lisää)
Truuners95 (8/10) huhtikuu 10, 2016
Ei tämä huono kirja ollut, mutta oli suurimmalti osin vähän pitkäveteinen, tai sitten minä en ollut oikein motivoitunut lukija. Loppupuolella kiinnostus kasvoi. ... (lue lisää)