Petetty (Yön talo, #2)
Keskiarvo 3.72
3.72 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (397)
Kirjahyllytilastot

Petetty

P. C. Cast, Kristin Cast
Julkaistu: lokakuu 13, 2010 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Betrayed
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Annika Eräpuro. Sidottu.

Viettelevä menestyssarja saa odotettua jatkoa

Zoey Redbird on hyväksynyt kutsumuksensa Yön talossa, vampyyrien sisäoppilaitoksessa. Hän on jumalatar Nyksin valittu ja erilainen kuin muut: yksikään vampyyri ei ennen häntä ole hallinnut kaikkia viittä elementtiä.

Uusien ystäviensä ansiosta Zoey tuntee silti kuuluvansa joukkoon, ja astuu Pimeyden tytärten johtoon. Ja mikä parasta, hänellä on koulun kuumottavin poikaystävä – tai oikeastaan kaksi…

Sitten tapahtuu jotain traagista, ja jäljet johtavat Yön taloon. Zoeyn on katsottava totuutta silmiin, vaikka petos saattaa olla liian raskas kantaa.

Yhdysvaltalaisten P. C. ja Kristin Castin, äidin ja tyttären, huippukoukuttava Yön talo -sarja on lumonnut miljoonat vampyyrihuuman tartuttamat ympäri maailman. Sarjan ensimmäinen osa Merkitty ilmestyi suomeksi keväällä 2010.

”Ahmittava yhdeltä istumalta.” – New York Times

muokattu 15.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vainottu (Yön talo, #5)Vapautettu (Yön talo, #8)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Määrätty (Yön talo, #9)Valittu (Yön talo, #3)

Kirja-arvioita (16)

Dark Moon avatar
Kirjoittanut
4.5

Sipe avatar
Kirjoittanut
4.0

Tää oli ihan sika hyvä! Suosittelen tätä sarjaa oikeesti mun kaikille kavereille :D

Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.0

Petetty jatkaa suoraan siitä, mihin viimeksi jäätiin. Hahmot ovat yhä yhtä paperinohuita kuin ennenkin, mutta ainakin juoni rullaa ihan jouhevasti eteenpäin eikä kirjan lukemiseen mene paljoa aikaa. Juoni koostuu lähinnä siitä, kun päähenkilö Zoey pähkäilee kolmen pojan välillä samaan aikaan kun nuoria kuolee hämärissä olosuhteissa. Juoni on todella ennalta-arvattava, eikä sen "yllätyskäänteet" tuota hymähdystä suurempaa reaktiota. Hahmot tosiaan jäävät ... (lisää)

Rauros avatar
Kirjoittanut
5.0
Kirja oli ihan mahtava! Heti kun tuli luettua eka osa niin oli pakko tarttua heti toiseen ! Oli pakko lainata kirjastosta 1-4! Hyvä oli
Siiri avatar
Kirjoittanut
4.5
Kun luki ensimmäisen osan oli pakko saada lisää. Ahmii yhdeltä istumalta, niin kuin tuossa sanotaan.
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä kirja. Sarjan kirjat eivät ole ihan "perinteisiä" vampyyrikirjoja, joten niiden lukeminen on mukavaa vaihtelua. Kirja ei ole ennalta arvattava, joten lukemisen mielenkiintoisuus säilyy loppuun asti.
Arwina avatar
Kirjoittanut
4.0
Koukuttava kirja. Luin tämän hujauksessa. Castit ovat saaneet romaaniin mielenkiintoisen juonen ja tyylin. Jos on lukenut ensimmäisen osan, kannattaa ehdottomasti jatkaa!
Karajishi avatar
Kirjoittanut
4.0
Jos sanoin Merkityn olleen hieman sekavaa ja ei niin kiinnostavaa sorttia, tämä oli kyllä aivan eri maata sen kirjan kanssa. Pidin tästä aina ensimmäiseltä sivulta ihan sinne viimeiselle saakka, joskaan en kiellä etteikö kirjassa olisi ollut muutamia kysymysmerkkejä tai tylsiä kohtia. Neferetin petoksen ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä, mutta siitä huolimatta se tuli. Kyllähän ylipapittaren petos oli täysin odotettavissa Merkityn alusta saakka, mutta silti… Kuten edellä ... (lisää)
The Big Bad Wolf avatar
Kirjoittanut
1.0
Olen noin kolme kertaa yrittänyt lukea Petetyn. Kieli ei iske, tarina on vähän... ja näin päin pois. Huippukoukuttava? Just. Muutaman kerran Zoen ja sen opettajan väliset kohtaukset jaksoivat kiinnostaa, mutteivät niin paljon, että olisin lukenut loppuun. Pakko se kai joskus... Joskus. Valitan, mutta en suosittele.
millinen avatar
Kirjoittanut
4.0
Hieno jatko-osa Merkitylle! Aluksi ajattelin lukea kirjan tylsyyttäni mutta pian huomasin etten voinut lopettaa vaikka olisi ollut muutakin luettavaa. Suosittelen! :)
Li avatar
Kirjoittanut
1.0
Pidin muuten, mutta ne Zoyen sähläilyt poikien kanssa alkoi ärsyttää ihan hitosti. Tossa kirjassa on myös tosi ärsyttävää , kun Zoye ei voi luottaa kehenkään . Harmittaa myös, kun Neferet paljastu pahikseks. Mä aloin jo pitää Neferetitä. Toi kirja tavallaan kannustaa epäluottamukseen. Siihen et ei voi luottaa edes parhaiin ystäviinsä. Muuten pidin kirjasta.
Happyface avatar
Kirjoittanut
5.0
JOs pitää edellisestä kirjasta Merkitty, niin pitää tästäkin. Hyvä kirja:):)
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
1.0
Petyin samalla tavalla kuin ekaan. Liian tylsä ja liian vähän fantasiaa minun makuuni ja liikaa nuorisoa minulle. Petyin. Fantasian pitää olla fantasiaa, ei tälläistä.
Fallen angel avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli jälleen nopeasti luettu. Kirja oli hyvä, vaikka nyt jotkut asiat päähenkilössä alkoivat pänniä ja ärsyttää. Siksi vain siis neljä tähteä. Ja jos muutamia häiritseviä tekiöitä ei oteta lukuun oli todella mukavaa luettavaa. Eikun maanataina kirjastoon kolmatta osaa hakemaan :)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja jatkaa aika samoilla linjoilla ensimmäisen kirjan kanssa. En oikein osaa sanoa kumpi oli parempi, koska molemmat ovat niin tasaväkisiä. Zoeyn ystävät ovat ihania ja jaksavat kerta toisensa jälkeen naurattaa.
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858