Isku
Keskiarvo 3.57
3.57 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Isku

Douglas Preston
Julkaistu: elokuu 10, 2010 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Impact
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Heidi Valtonen. Sidottu, kansipaperi.

Veret seisauttava tieteisseikkailu lajityypin mestarilta

Amatööritähtitieteilijä Abbey Straw ei ole uskoa onneaan. Katsellessaan uudella teleskoopillaan tähtikirkasta taivasta hän näkee kirkkaan tulipallon, joka rysähtää valtavan jyminän saattelemana jollekin Mainen rannikon syrjäisistä saarista. Abbey vohkii isänsä kalastusaluksen ja lähtee meteoriittijahtiin parhaan ystävänsä Jackien kanssa – puistattavin seurauksin.

Muutamaa päivää myöhemmin CIA:n entinen agentti Wyman Ford taivaltaa syvällä Kambodžan viidakossa, tehtävänään selvittää maailmanmarkkinoille ilmaantuneiden, äärimmäisen radioaktiivisten jalokivien alkuperä. Viidakon syvyyksissä Fordia odottaa näky, jota hän ei tule koskaan unohtamaan.

Samaan aikaan Kaliforniassa Nasan Mars-laboratorion huippututkija Jason Freeman löytyy kotoaan murhattuna. Ennen kuolemaansa Freeman oli koettanut selvittää Marsista tulevan radioaktiivisen säteilyn lähdettä.

Wyman Fordille alkaa valjeta, että kaikki kolme tapausta liittyvät toisiinsa. Ja mikä kauhistuttavinta, meteoriitin osuma Mainen rannikolle vaikuttaisi olevan vasta alkusoittoa.

"Douglas Prestonin nerokkaat romaanit yhdistävät tieteellistä tietoa veret seisauttavaan jännitykseen. Preston on yksinkertaisesti uusi, entistäkin ehompi Michael Crichton." – Tess Gerritsen

muokattu 27.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)Kukaan ei kaipaa sinuaSusanin vaikutusKuoleman salaliitto (Eve Dallas, #8)The Ghost Network: Järjestelmävirhe (The Ghost Network, #3)

Kirja-arvioita (1)

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja on kannesta kanteen pysähtymätöntä toimintaa. Preston osaa kirjoittaa niin, ettei lukija osaa arvata mitä seuraavaksi tapahtuu. Kirja toimii kuin junan vessa, se koukuttaa ja pitää lukijaa otteessaan. Jos kirjalta odottaa pelkkää toiminta pläjäystä, on tämä teos varma nakki. Scifinnälkään tämä puolestaan ei sovellu. Mielenkiintoisin hahmo on keltaisella Kuplalla ajava palkkamurhaaja. Kirjan heikkoutena on sen loppu, joka tulee kuin leikaten muuta kerrontaa. En tiedä miten kirjan olisi sitten pitänyt loppua, mutta nyt oli menty vähän kuin aidan matalimmasta kohdasta yli.
Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858