Uusi Atlantis - Lincoln Child7.58

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Kimmo Paukku. Sidottu, kansipaperi.

Suurimmat salaisuudet ovat pinnan alla

Pohjois-Atlantilla tapahtuu kummia. Syrjäisen öljynporauslautta Storm Kingin miehistö löytää syvältä merenpohjan alta rakennelman, joka ei ole luonnon muovaama. Vaikuttaa siltä, että Atlantiksen kadonnut manner on viimein löytynyt.

Kaksi vuotta myöhemmin entinen laivaston lääkäri Peter Crane lennätetään porauslautalle hoitamaan painetaudista kärsiviä sukeltajia. Tai niin hänelle uskotellaan. Cranen todellisia potilaita ovat yli kolmen kilometrin syvyyteen rakennetun jättimäisen merenalaisen tutkimuslaitoksen työntekijät. Heidän tehtävänään on porautua merenpohjan läpi maan uumeniin ja selvittää oudon sähköisen signaalin alkuperä.

Crane tajuaa pian, että henkilökunnan alati pahenevat psykoottiset kohtaukset eivät johdu sukeltajantaudista. Eikö kaivutyöt kannattaisi keskeyttää, kunnes signaalin alkulähteestä tiedetään enemmän? Tarujen Atlantis alkaa paljastua paljon vaarallisemmaksi paikaksi kuin ihmiskunta on konsanaan uskaltanut kuvitellakaan.

”Piinaavan jännittävä ja nerokkaasti toteutettu… Tällaistä merenalaista seikkailua ei ole kerrottu koskaan aiemmin.” – Clive Cussler

Arvosana kirjalle


Julkaistu: toukokuu 2008
Kustantaja: Gummerus
Tyylit: scifi, jännitys
Alkuperäinen nimi: Deep Storm
Arvosanalla: 7.58/10
Arvosanoja: 26
Muokattu: syyskuu 05, 2016

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 13, 2013
Kirja ansaitsee kiitosta niin omaperäisen juonensa, taitavan kerrontansa kuin piinaavan jännityksensäkin osalta. Miljöö on parempi kuin voisi edes toivoa, ja kirja pitää otteessaan erittäin tiukasti. Juoni on yllätyksellinen, eikä lukijaa säästellä kauhuilta.