Uusi Atlantis
Keskiarvo 3.79
3.79 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (26)
Kirjahyllytilastot

Uusi Atlantis

Lincoln Child
Julkaistu: toukokuu 2008 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Deep Storm
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Kimmo Paukku. Sidottu, kansipaperi.

Suurimmat salaisuudet ovat pinnan alla

Pohjois-Atlantilla tapahtuu kummia. Syrjäisen öljynporauslautta Storm Kingin miehistö löytää syvältä merenpohjan alta rakennelman, joka ei ole luonnon muovaama. Vaikuttaa siltä, että Atlantiksen kadonnut manner on viimein löytynyt.

Kaksi vuotta myöhemmin entinen laivaston lääkäri Peter Crane lennätetään porauslautalle hoitamaan painetaudista kärsiviä sukeltajia. Tai niin hänelle uskotellaan. Cranen todellisia potilaita ovat yli kolmen kilometrin syvyyteen rakennetun jättimäisen merenalaisen tutkimuslaitoksen työntekijät. Heidän tehtävänään on porautua merenpohjan läpi maan uumeniin ja selvittää oudon sähköisen signaalin alkuperä.

Crane tajuaa pian, että henkilökunnan alati pahenevat psykoottiset kohtaukset eivät johdu sukeltajantaudista. Eikö kaivutyöt kannattaisi keskeyttää, kunnes signaalin alkulähteestä tiedetään enemmän? Tarujen Atlantis alkaa paljastua paljon vaarallisemmaksi paikaksi kuin ihmiskunta on konsanaan uskaltanut kuvitellakaan.

”Piinaavan jännittävä ja nerokkaasti toteutettu… Tällaistä merenalaista seikkailua ei ole kerrottu koskaan aiemmin.” – Clive Cussler

muokattu 05.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Ghost Network: Käynnistä (The Ghost Network, #2)The Ghost Network: Järjestelmävirhe (The Ghost Network, #3)Verhottu voimaWayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)Merenpinta nousee

Kirja-arvioita (1)

Joonas avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja ansaitsee kiitosta niin omaperäisen juonensa, taitavan kerrontansa kuin piinaavan jännityksensäkin osalta. Miljöö on parempi kuin voisi edes toivoa, ja kirja pitää otteessaan erittäin tiukasti. Juoni on yllätyksellinen, eikä lukijaa säästellä kauhuilta.
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
KiLLPaTRiCK, Jussi
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569