Kuinka kuolleita käsitellään
Keskiarvo 3.24
3.24 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Kuinka kuolleita käsitellään

John Ajvide Lindqvist
Julkaistu: elokuu 18, 2010 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Hanteringen av odöda
Käännetty englanniksi: Handling the Undead
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Jaana Nikula. Kannen suunnittelu Sanna-Reeta Meilahti. Sidottu, kansipaperi.

Mestarillinen romaani rakkaudesta ja kuolemasta

Tukholmaa pitkään koetellut helleaalto jännittyy kaupungin ylle valtaisaksi sähkökentäksi – kuin käänteiseksi sähkökatkokseksi. Taivaalla ei näy pilveäkään jännityksen yhä voimistuessa.

"Pian. Tapahtuu. Jotain."

Yhtäkkiä sähkökenttä katoaa, ilman pamahdusta tai romahdusta. Eläkkeellä oleva toimittaja Gustav Mahler kutsutaan ruumishuoneelle, missä kuolleet ovat heränneet henkiin. Kauhistuttava tilanne herättää lapsenlapsensa vastikään menettäneessä Gustavissa toivon: ehkä kuolleet nousevat myös haudoistaan.

Tiedemiesten yrittäessä selvittää kauhistuttavan ilmiön syytä ja viranomaisten ryhtyessä yhä äärimmäisempiin toimenpiteisiin suuren yleisön ja surevien omaisten rauhoittamiseksi vain harva pysähtyy kysymään, mitä kuolleet elävistä oikeastaan haluavat.

”Kuinka kuolleita käsitellään on mestariteos omassa lajissaan. Se on niitä harvoja kirjoja, jotka saavat lukijan ymmärtämään mitä kuolema todella on ja mitä toisen ihmisen kuoleminen merkitsee. Kirja on fantastinen! Jos Ajvide Lindqvist osoittautuu kykeneväksi käsittelemään muitakin aiheita yhtä voimallisesti, hän on vailla epäilystä suuri kirjailija.”
– Horace Engdahl, Nobel-komitean puheenjohtaja 1999–2009

muokattu 02.10.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

The Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)Ruumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaTaistelu aamunkoitteessa (Darren Shanin tarina, #9)LaitosLinna on aina ollut kotimme

Kirja-arvioita (2)

Lerppu avatar
Kirjoittanut
3.0

Alku mukavan hidastempoinen ja makusteleva, loppua kohden rivakampi ja hieman sekava. Mielenkiintoinen lähestymistapa eläviin kuolleisiin: kyseessä ei ole mikään perus aivojensyönti zombiekirja. 

Resurr avatar
Kirjoittanut
4.0
Kuolleet heräävät. Kirjan nimi ja kuvaus voi antaa väärän kuvan. Kuolleet tosiaankin heräävät mutta eivät sillä tavalla kuin sitä olettaisi. Eivät kuten kirjallisuudessa yleensä. Ja näitä kuolleita pitää osata käsitellä... Kirja on alussa mielenkiintoinen, etenkin kuvaukset ja tietyt henkilöt, kuten kalastaja, mutta sitten loppu menee AjvideLinqvistimäiseksi. Se ei lukukokemusta haittaa muttta jokin siirtymäkohta puuttuu jostain. Suosittelen jokatapauksessa lukemaan.
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569