Pako
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Pako

Dean Koontz
Julkaistu: kesäkuu 18, 2010 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Good Guy
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Katja Ruunaniemi. Sidottu, kansipaperi.

”Kymmenentuhatta nyt. Loput sitten kun häntä ei enää ole.”

Kun kivenhakkaaja Tim Carrier istuu oluella ystävänsä baarissa pitkän työpäivän päätteeksi, hänen puheilleen tulee pieni, hermostunut mies. Tämä ojentaa Timille ruskean kirjekuoren, jossa on iso tukku käteistä ja valokuva kauniista nuoresta naisesta. ”Kymmenentuhatta nyt. Loput sitten kun häntä ei enää ole”, mies sanoo ja poistuu baarista. Ennen kuin Tim ehtii toipua hämmästyksestään, hänen viereensä änkeää jo uusi muukalainen – Kray-niminen palkkatappaja, joka luulee Timiä toimeksiantajakseen.

Hengenvaaralliseen seuraan joutuneen Timin on paitsi pelastettava oma nahkansa myös löydettävä valokuvan kaunis nainen ennen Kraytä. Mutta pako paatuneen tappajan kynsistä on hämmästyttävän vaativa laji – varsinkin jos tappaja sattuu olemaan myös poliisi…

"Dean Koontz on lajinsa mestari!" – New Orleans Times

muokattu 26.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

IskuEtsivä löytää (Mersumies-trilogia, #2)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)ToisetEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)

Kirja-arvioita (2)

Emelie avatar
Kirjoittanut
3.5

Pako on melkoinen saalistusjahtitarina, joka eteni koko ajan, mutta ei jää mieleen oikein mistään syystä. Tim oli hahmona ihan menettelevä ja tämän reaktiot asioihin olivat järkeviä ja koherentteja, ihailin myös hänen järjenjuoksuaan. Linda puolestaan oli aika ohut hahmo, joka sopi tarinaan, mutta eipä siinä mitään muuta sitten ollut. Tarina oli tapahtumavetoinen, joten sen takia hahmojen heikkouksia pystyy antamaan anteeksi jonkun verran. Pahishahmon motiivit ja ... (lisää)

piukku avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan oli vauhdikas ja mukaansa tempaava, kuten aiemmin lukemillani Koontzin kirjoilla on tapana, mutta mielestäni kirja olisi saanut loppua heti siihen kun ajojahti päättyi, nyt lukijalle pureskeltiin kaikki valmiiksi. Kirja olisi jäänyt mukavasti muhimaan mieleen, jos kirjailija olisi jättänyt edes hieman lukijan mielikuvituksen varaan, varsinkin muurari Tim Carrier olisi saanut jäädä herkullisen salaperäiseksi hahmoksi - hänen tuntematonta menneisyyttään ja auvoista tulevaisuuttaan olisin mielihyvin pohdiskellut vielä seuraavana päivänäkin.. ;o)
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Ninta
Uusin jäsen: Lauri Wallivaara
Jäseniä yhteensä: 9379