Pimeyden verkot
Keskiarvo 3.52
3.52 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Pimeyden verkot

Karl Edward Wagner
Julkaistu: 1992 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Darkness Weaves
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiamiekka ja magia + synkkä fantasia

Alkuteos ilmestynyt lyhennettynä 1970. Suomennettu vuoden 1978 uudistetusta ja täydellisestä laitoksesta. Suomentanut Mika Renvall. Päällys: Peter Mustonen. Nidottu.

Nuorena Pellinin valtiatar Efrel hehkui ylimaallista kauneutta, mutta petettyään aviomiehensä Thovroksen kuninkaan hän sai osakseen hirvittävimmän rangaistuksen minkä nainen voi saada: raahautuessaan raivon härän vetämänä hän muuttui kaunottaresta ruhjoutuneeksi painajaiseksi.

Nyt Efrel armeijoineen janoaa kostoa. Voidakseen toteuttaa haaveensa hän tarvitsee johtajan verenhimoisille joukoilleen. Tähän tehtävään on vain yksi mies kelvollinen, ja hän on mystinen miekkamies Kane. Mutta pystyykö edes kuolematon Kane selviytymään raivohullun Efrelin mielipuolisista oikuista ja Pohjattoman meren hirveistä salaisuuksista?

Karl Edward Wagner on kauhu- ja fantasiakirjallisuuden monitoimimies. Miekkamies Kanesta kertovien teosten lisäksi hän on toimittanut arvostettuja kauhunovellikokoelmia ja toimittanut vuotuista The Year's Best Horror Stories -kirjasarjaa.

muokattu 14.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Patricia ja PekVapaat pikkumiehet (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #2)Pienet jumalat (Kiekkomaailma, #13)Ensimmäinen taistelu (Soturikissat: Klaanien synty, #3)Petojen kaupunki (Petojen kaupunki, #1)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja yllätti minut myönteisesti, en odottanut siltä paljoa. Alun perin 1970-luvulla julkaistu Pimeyden verkot kertoo mystisen soturin Kanen sekaantumisesta erään keisarikunnan valtataisteluun. Kirja on alle 300-sivuisena sujuvaa luettavaa ja sisältää vauhdikasta ja väkivaltaista toimintaa Conanin tyyliin. Ei tämä kuitenkaan tuntunut miltään Howardin kopioinnilta, esimerkiksi "sankari" Kane on hyvin eri tyylinen. Hän on oikeastaan täysi roisto, mutta silti häntä pystyi ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 62 vierailijaa
sulavsalim, Jukuke
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563