Harjukaupungin salakäytävät
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (41)
Kirjahyllytilastot

Harjukaupungin salakäytävät

Pasi Ilmari Jääskeläinen
Julkaistu: syyskuu 15, 2010 (Atena)
Käännetty englanniksi: Secret Passages in a Hillside Town
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 17 kpl)

Kannen kuva: Mika Launis. Kansi: Jussi S. Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

Kuvastaja-palkinto 2011.

Kustantaja Olli Suomisen elämän kulissit ovat kohdallaan: on perhe, omakotitalo harjun kupeessa, luottamustoimia ja kustantamo, joka menestyy vähintäänkin kohtuullisesti. Sitten kuvaan ilmestyy lapsuudenihastus Kerttu Kara, joka on kirjoittanut maailmanmenestyskirjan, Elokuvallisen elämänoppaan. Kaikkien yllätykseksi Kara haluaa kirjoittaa seuraavaksi oppaan Jyväskylästä – ja erityisesti kaupungin salakäytävistä.

Lapsuusmuistot, unet ja elokuvat vieraannuttavat Olli Suomisen keski-ikäisen miehen arjesta, kunnes tapahtuu jotain, minkä myötä elämä muuttuu pelottavan kiinnostavaksi. Pakon edessä kustantaja Suominen joutuu luopumaan kaikista periaatteistaan ja heittäytymään elokuvallisen elämäntavan pyörteisiin. Mutta kuka kirjoittaa käsikirjoitusta ja mikä on elokuvan lajityyppi?

Harjukaupungin salakäytävät imee mukaansa kummalliseen mutta monella tavalla tuttuun tarinaan, joka tihentyy pelottavaksi romaaniksi rakkaudesta, luopumisen vaikeudesta ja menneisyyden virheistä. Jos harju-kaupungin salakäytäviin uskaltautuu, ei ikinä tiedä, minne päätyy.

Pasi Ilmari Jääskeläinen (s. 1966) on jyväskyläläinen kirjailija ja äidinkielen opettaja. Hänen ensimmäinen romaaninsa Lumikko ja yhdeksän muuta ja novelli-kokoelmansa Taivaalta pudonnut eläintarha ovat olleet arvostelumenestyksiä. Jääskeläisen novelleja on käännetty englanniksi, saksaksi ja viroksi.

muokattu 23.05.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailmanloppu ja ihmemaa1Q84: Osat 1 & 2Pure muaEnkelten vertaLumilapsi

Kirja-arvioita (1)

Aarni avatar
Kirjoittanut
2.0
Pasi Ilmari Jääskeläisen toiseen romaaniin tarttui mielenkiinnolla, maaginen realismi tosielämästä tutussa, mutta kirjallisuudessa harvinaisessa miljöössä ei ole huono lähtökohta. Kirjan spekulatiivinen aines ei tunnu puhkikulutetulta ja lomittuu kauniisti realistisen maailman sekaan. Jääskeläinen kirjoittaa ammattilaisen ottein, töksähtelemättä ja valitsemassaan tyylissä pysyen. Kaikesta hyvästä huolimatta Harjukaupungin salakäytävät sai minut tuntemaan, että luen ... (lisää)
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858