Varjojen valtias (Muinainen pimeys, #6)
Keskiarvo 4.19
4.19 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (93)
Kirjahyllytilastot

Varjojen valtias

Michelle Paver
Julkaistu: syyskuu 23, 2010 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Ghost Hunter
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret, seikkailu

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Tarja Riitala. Sidottu.

Guardian-lastenkirjallisuuspalkinto 2010.

Huikean sarjan päätösosa!

Torak ei ole niin kuin muut: hän on ennustusten Kuuntelija. Hänen kohtalonaan on viedä päätökseen se, minkä Iso kerran aloitti särkiessään tuliopaalin ja lyödessään sielunsyöjät hajalle.

Nyt Torakin on kohdattava sielunsyöjistä viimeinen, kammottava Eostra. Mutta mitä mahdollisuuksia pojalla on tietäjistä väkevintä vastaan?

Talvi tekee tuloaan, ja koko Metsä pelkää outoa sairautta. Vuorilla hiipivät Eostran kammottavat luomukset, varjojen vaanijat. Kun Torakin lähimpiä vastaan hyökätään ja menneisyydenvarjot nostavat päätään, revitään Torakia kahtaalle. Myös hänen ystäviensä on tehtävä vaikeita valintoja kamppailussaan koko Metsän tulevaisuuden puolesta.

Varjojen valtias huipentaa menestyssarjan, jossa herää henkiin muinainen pohjoinen maailma. Sen mieleenpainuva loppunäytös käydään salaperäisellä Henkien vuorella.

muokattu 07.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veriveljen vala (Muinainen pimeys, #5)Delfiinin saari (Pronssisoturit, #1)Lumottu lehmus (Tuomas Karhumieli ja Anni Unennäkijä - trilogia, #3)Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Haukansilmä (Pronssisoturit, #3)

Kirja-arvioita (4)

Höpsis avatar
Kirjoittanut
4.0
Michelle Paver jatkaa ammattimaisesti samaan tyyliin kirjoittaen entisaikoihin perustuvassa kirja-sarjansa viimeisessä osassa Varjojen valtias. Varjojen valtias on juonellisesti hyvä ja tarina etenee jälleen sutjakkaasti. Kirja toistaa edellisiä osia siinä mielessä, että Torak yrittää jälleen selvitä kaikesta ilman Renniä, joka tietysti tahtoo ja menee mukaan. Ihmettelin kirjassa eniten sitä, kun Torak ja Renn saavat tietää osan susista kuolleen eivätkä he edes itke asiaa. ... (lisää)
Frost avatar
Kirjoittanut
4.5
Muinainen pimeys sarjasta ehdottomasti paras!
Helmeilevä susi avatar
Kirjoittanut
5.0
Superhyvä kirja! Mutta viimeinen :( Byhyy! Ja muuten eihän Renn jättänyt Torakia, nehän lähti yhdessä
suden veli avatar
Kirjoittanut
5.0
Michelle Paverin mestariteos mestarilliselle sarjalle. En hyväksy sitä,että sarja oikeasti päättyi, siihen on pakko kirjoittaa lisää kirjoja. Eostra nostatti ihoni kananlihalle ja melkein kuulin hänen äänensä, kun hän loitsusi luolassa. Kun Renn ja Torak jättivät toisensa, ja heidän olisi pitänyt erota kirjan lopussa, lävitseni kävi tuska, koska kirjan aikana elin Torakin hahmossa. En haluaisi menettää samankaltaista ihmistä kuin Renn. Suosittelen ihan oikeasti kaikkien luettavaksi.
Paikalla 1 jäsen ja 57 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Tytti
Jäseniä yhteensä: 9722