Matka Postimerkkien maahan - Vesa Sisättö5.66

Kansi: Janne Harju. Sidottu.

Ole tarkkana, kun seuraavan kerran tutkit postimerkkikansiota...

Juho on ihastunut ihanaan Nooraan, joka on Juhosta suunnilleen yhtä kiinnostunut kuin kiusalliseen paikkaan puhjenneesta finnistä. 15-vuotias Juho on nimittäin nörtti. Eikä edes mikään viileä tietokonevelho, vaan postimerkkien keräilijä. Vuonna 2010! Jopa pojan vanha ystävä Emmi pitää hänen touhujaan vähän kummina.

Juhon filateliaharrastus kuitenkin muuttuu suorastaan taianomaiseksi, kun hän saa perinnöksi Kalervo-isoenoltaan vanhan postimerkkikansion ja suurennuslasin. Ällistyksekseen Juho huomaa voivansa niiden avulla matkustaa Filatelikaan, Postimerkkien maahan. Siellä Juho tapaa itsensä kuningatar Viktorian, jolla on hänelle tehtävä.

Juholla tosin on muitakin huolia: tehdäkseen vaikutuksen Nooraan hän lupaa pitää luokalle kotibileet – omine lupinensa. Kesken juhlan Noora kurkistaa Juhon postimerkkikansioon ja katoaa Filatelikaan! Juhon ja Emmin on lähdettävä pelastusretkelle Postimerkkien maahan, josta eivät yllätykset lopu. Siellä kun voi kohdata niin rasittavia ja pelottavia diktaattoreita, villieläimiä kuin merirosvojakin.

Vesa Sisättö on aiemmin kirjoittanut tietokirjoja ja kokoelman nuorten kummitustarinoita. Matka Postimerkkien maahan on hänen esikoisromaaninsa, jossa postimerkkeilyharrastus toden totta avaa ovia uusiin maailmoihin.

Keskustelua: Vesa Sisättö :: viestejä 1 kpl
Risingshadow arvostelu :: Iivari Koutonen (Iivari)
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Julkaistu: lokakuu 6, 2010
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 5.66/10
Arvosanoja: 9
Muokattu: maaliskuu 30, 2017

Musta kaista -kirjasarja

Sarja-asun suunnittelu: Jussi Kaakinen.
Zen Zero5.00
Tuonenkehrääjät
Matka Postimerkkien maahan5.66