Pimeitä aikoja

Derek Landy
fantasia > synkkä fantasia, nuoret
Pimeitä aikoja (Keplo Leutokalma #4) - Derek Landy8.76

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Helene Bützow. Kannen kuva ja anfangit: Tom Percival. Ulkoasu: Eevaliina Rusanen. Sidottu, kansipaperi.

Keplo Leutokalma on edelleen kadoksissa Kasvottomien jumalien maailmassa.

Valkyria Salama on viisitoistavuotias ja Keplo Leutokalma on edelleen kadoksissa Kasvottomien jumalien maailmassa. Etsintäyritykset ovat olleet turhia, eikä Valkyria ole onnistunut löytämään luurankoetsivän alkuperäistä pääkalloa, jonka avulla Keplo voitaisiin ainakin teoriassa saada takaisin kotiin. Lopulta Valkyria saa vampyyrin kautta vihjeen pääkallosta, ja maailman ainoan elossa olevan teleporttaajan Fletcher Rennin kyvyille saattaa taas olla käyttöä.

Valkyria ja Keplo Leutokalma ovat onnistuneet yhteistyönsä aikana hankkimaan vihollisia monesta maailmasta. Nyt heidän päänsä menoksi perustetaan Kostajien yhdistys, jossa kaksikon uudet ja vanhat viholliset yhdistävät voimansa. Valkyria ei ole enää turvassa edes siviilielämässään Stephanie Edgleynä, ja hän joutuu häikäilemättömän murhayrityksen kohteeksi omassa kodissaan.

Oudot ja hämmästyttävät kuviot alkavat vähitellen paljastua, kun käy ilmi, että murhasta satoja vuosia sitten tuomittu Clement Skarabee on vapautunut vankilasta, ja nekromantikkojen temppelistä on salaperäisesti kadonnut maaginen Kuolontuoja. Valkyriasta ja hänen ystävistään alkaa tuntua siltä, ettei mikään ole sitä miltä näyttää, ja historiaakin joudutaan kirjoittamaan uudestaan.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Black Friday: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kirjoista koodilla BLACK21 (voimassa 28.11.2021 saakka)

Julkaistu: lokakuu 30, 2010
Kustantaja: Tammi
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Dark Days
Arvosanalla: 8.76/10
Arvosanoja: 71
Muokattu: toukokuu 06, 2017

Keplo Leutokalma -kirjasarja

Sarjan suomentaminen jätettiin kesken.

Keplo Leutokalma (Keplo Leutokalma #1)7.92
Leikkiä tulella (Keplo Leutokalma #2)7.86
Kasvottomat (Keplo Leutokalma #3)8.38
Pimeitä aikoja (Keplo Leutokalma #4)8.76
Jäänteiset (Keplo Leutokalma #5)8.36

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 05, 2015
Ihan ok. En ole mahdottomasti pitänyt mistään leutokalma kirjasta mutta kyllä tämä ihan hyvää viihdettä on. Juoni ihan hyvä.
10/10 |
tammikuu 25, 2013
En ole koskaan perustanut toimintaseikkailusta,mutta tämä sarja käänsi pääni.Juoni ei huku pelkkään räiskimiseen ja Keplon sarkasmi on loistavaa.Tämä osa toi paljon uusia henkilöitä ja juonenkäänteitä mukanaan.En malta odottaa seuraavaa osaa!
10/10 |
maaliskuu 08, 2012
Neljäs ja tällä hetkellä viimeinen suomeksi julkaistu osa. Englanniksi kirja jatkuu vielä 2 osan verran. Taas magiaa tihkuva ja rajua huumoria sisältävä kirja. Koko kirja-sarjan kanssa saa nauraa mahansa kipeäksi. Oikea tunnelma on tavoitettu kirjassa.