Pimeitä aikoja (Keplo Leutokalma, #4)
Keskiarvo 4.39
4.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (70)
Kirjahyllytilastot

Pimeitä aikoja

Derek Landy
Julkaistu: lokakuu 30, 2010 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Dark Days
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Helene Bützow. Kannen kuva ja anfangit: Tom Percival. Ulkoasu: Eevaliina Rusanen. Sidottu, kansipaperi.

Keplo Leutokalma on edelleen kadoksissa Kasvottomien jumalien maailmassa.

Valkyria Salama on viisitoistavuotias ja Keplo Leutokalma on edelleen kadoksissa Kasvottomien jumalien maailmassa. Etsintäyritykset ovat olleet turhia, eikä Valkyria ole onnistunut löytämään luurankoetsivän alkuperäistä pääkalloa, jonka avulla Keplo voitaisiin ainakin teoriassa saada takaisin kotiin. Lopulta Valkyria saa vampyyrin kautta vihjeen pääkallosta, ja maailman ainoan elossa olevan teleporttaajan Fletcher Rennin kyvyille saattaa taas olla käyttöä.

Valkyria ja Keplo Leutokalma ovat onnistuneet yhteistyönsä aikana hankkimaan vihollisia monesta maailmasta. Nyt heidän päänsä menoksi perustetaan Kostajien yhdistys, jossa kaksikon uudet ja vanhat viholliset yhdistävät voimansa. Valkyria ei ole enää turvassa edes siviilielämässään Stephanie Edgleynä, ja hän joutuu häikäilemättömän murhayrityksen kohteeksi omassa kodissaan.

Oudot ja hämmästyttävät kuviot alkavat vähitellen paljastua, kun käy ilmi, että murhasta satoja vuosia sitten tuomittu Clement Skarabee on vapautunut vankilasta, ja nekromantikkojen temppelistä on salaperäisesti kadonnut maaginen Kuolontuoja. Valkyriasta ja hänen ystävistään alkaa tuntua siltä, ettei mikään ole sitä miltä näyttää, ja historiaakin joudutaan kirjoittamaan uudestaan.

muokattu 06.05.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Leikkiä tulella (Keplo Leutokalma, #2)Demoninoita (Korppikartanon salat, #2)Yönsiiven velhot (Korppikartanon salat, #1)Jäänteiset (Keplo Leutokalma, #5)Keplo Leutokalma (Keplo Leutokalma, #1)

Kirja-arvioita (3)

Yllatuus avatar
Kirjoittanut
4.0

Ihan ok. En ole mahdottomasti pitänyt mistään leutokalma kirjasta mutta kyllä tämä ihan hyvää viihdettä on. Juoni ihan hyvä.

Turquoise_fox avatar
Kirjoittanut
5.0
En ole koskaan perustanut toimintaseikkailusta,mutta tämä sarja käänsi pääni.Juoni ei huku pelkkään räiskimiseen ja Keplon sarkasmi on loistavaa.Tämä osa toi paljon uusia henkilöitä ja juonenkäänteitä mukanaan.En malta odottaa seuraavaa osaa!
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
5.0
Neljäs ja tällä hetkellä viimeinen suomeksi julkaistu osa. Englanniksi kirja jatkuu vielä 2 osan verran. Taas magiaa tihkuva ja rajua huumoria sisältävä kirja. Koko kirja-sarjan kanssa saa nauraa mahansa kipeäksi. Oikea tunnelma on tavoitettu kirjassa.
Paikalla 29 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455