Yksinäinen vuori
Keskiarvo 3.84
3.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (19)
Kirjahyllytilastot

Yksinäinen vuori

Maarit Verronen
Julkaistu: 1993 (Kirjayhtymä)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Maria Nosow. Sidottu, kansipaperi.

Finlandia-palkintoehdokas 1993.

Tämän erikoisen ja kiehtovan kertomuksen päähenkilö Peter Urd asuu sveitsiläisessä vuoristokylässä, jota reunustavat kylmät korkeat huiput ja vaaralliset tummat rotkot. Elämässään Peterillä on kaksi Hyvää: rakastava isä sekä kotilaakso, joka on kuin turvallinen, poikaa kaikelta pahalta suojeleva äidin syli. Peteristä kasvaa vähin erin nuori mies, syöksylaskun maailmanmestari, joka joutuu myös kokemaan urheilumaailman kovat kuviot – hän on ihannemies, jonka monet seudun naiset tahtovat lapsensa isäksi. Tuleeko hänestä kuolematon mies?

Tämä nykyaikainen, seikkailuntäyteinen romaani saa yllättävää myyttistä ulottuvuutta, se kasvaa jykeväksi tarinaksi Hyvästä ja Oikeasta. Samalla se on rikas näytelmä ihmisistä eurooppalaisen luonnon keskellä, siellä missä heidän kohtalonsa täyttyvät usein odottamattomalla tavalla ja missä valtaisat luonnontapahtumat vaikuttavat ihmisten elämään vastaansanomattoman voimakkaasti.

muokattu 21.12.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)Veren perintö (Sookie Stackhouse, #6)Lumous (Tähtisilmät, #3)Kharonin kynsi (Ikikesä, #3)Uhanalainen (Susiraja, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Kultasuu
Uusin jäsen: Mervi Tervo
Jäseniä yhteensä: 9553