Miekkojen laulu (Uhtred-sarja, #4)
Keskiarvo 4.16
4.16 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (56)
Kirjahyllytilastot

Miekkojen laulu

Bernard Cornwell
Julkaistu: lokakuu 18, 2010 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Sword Song
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Ulla Lempinen. Kannen kuvitus: Larry Rostant.

1. painos 2010, sidottu, kansipaperi.
2. painos 2011, nidottu.

"Meitä oli kolmekymmentäkahdeksan siinä Temesjoen yläjuoksulla kulkevassa nimettömässä kauppalaivassa. Sinä iltana me tappaisimme.

Varmaankin se pitkä yö oli kylmä. Jää kimmelsi tulvaniittyjen notkelmissa, mutta en muista palelleeni. Muistan että odotin taistelua. Kosketin miekkaani Käärmeenhenkäystä, ja minusta tuntui kuin se olisi värissyt. Joskus minusta tuntui, että miekkani lauloi. Se oli puoliksi tukahtunutta, läpitunkevan kimeää huutoa, verta janoavan terän laulua. Miekkojen laulua."

ELETÄÄN VUOTTA 885. Englannissa vallitsee rauha – tanskalaiset hallitsevat maan pohjoisosaa ja englantilaiset etelässä sijaitsevaa Wessexiä. Väkevä soturi Uhtred on vihdoinkin asettunut aloilleen: hänellä on maata, vaimo ja kaksi lasta.

Hauras rauha on vaarassa rikkoutua, kun viikingit purjehtivat Lontooseen aikomuksenaan vallata koko Wessex. Uhtred saa kuningas Alfredilta käskyn ajaa viikingit tiehensä, ja jälleen kerran hän joutuu kohtaamaan häntä ikuisesti piinaavan ristiriidan: kumpi painaa vaa'assa enemmän, Alfredille annettu lupaus vai tunne siitä, että hän kuuluu oikeasti viikinkien puolelle?

Cornwell kuvaa viikinkiajan Englantia historiallisella tarkkuudella ja viihdyttävästi. Uhtredista kertovan sarjan kolme aiempaa osaa ovat nimeltään Viimeinen kuningaskunta, Kalpea ratsastaja ja Pohjoisen valtiaat.

"Tämä hieno tarina saa janoamaan lisää Uhtredin seikkailuja." – USA Today

"Cornwellin kerronta on mestarillista ja tutkimustyö erittäin perusteellista." – Observer

muokattu 26.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulen vihat (Vihat, #1)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Pakanavaltias (Uhtred-sarja, #7)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)

Kirja-arvioita (1)

rudi92 avatar
Kirjoittanut
5.0

Miekkojen laulu jatkaa loistavaa sarjaa upeasti. Kirja on taattua Cornwellia upeine taistelukohtauksineen sekä nopeasti kuluvine juonineen.  ... (lisää)

Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376