Liikkuva linna 4

Hayao Miyazaki
Julkaistu: kesäkuu 2006 (Sangatsu Manga)
Alkuperäinen nimi: Hauru no ugoku shiro
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, sarjakuvamanga, nuoret

Suomentanut Antti Valkama. Sidottu.

Sophie viettää tasaista ja rauhallista elämää työskennellen edesmenneen isänsä hattuliikkeessä. Ikävystyttävä arki saa kyytiä, kun hän törmää kadulla nuorukaiseen, joka tunnetaan pahamaineisena taikuri Howlina. Eivätkä yllätykset lopu tähän, sillä Howlin vihollinen muuttaa Sophien vanhukseksi!

Erinäisten vaiheiden jälkeen hän päätyy siivoojattareksi taikuri Howlin liikkuvaan linnaan. Siellä hän tutustuu Calciferiin sekä Markliin. Ensiksi mainittu on puhuva tulenliekki, jälkimmäinen taas Howlin oppipoika. Myös linnan isäntä tulee Sophielle tutuksi. Turhamaisen ulkokuoren alla piilee välittävä ja lämmin ihminen. Mutta ehtiikö magian käyttö tuhota Howlin inhimillisyyden ennen kuin Sophie saa orastavat tunteensa ilmaistuksi...?

Sarjakuva on tehty Hayao Miyazakin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta animaatioelokuvasta Hauru no ugoku shiro, suomeksi Liikkuva linna. Elokuva taas perustuu Diana Wynne Jonesin samannimiseen romaaniin.

 

muokattu 11.08.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liikkuva linna 2 (Liikkuva linna, #2)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Fullmetal AlchemistNaruto
Paikalla 47 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325