Muukalainen (Animorphs, #8)
Keskiarvo 3.01
3.01 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (105)
Kirjahyllytilastot

Muukalainen

K. A. Applegate
Julkaistu: 2000 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Alien
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Kaisa Kattelus. Nidottu.

Millaista on elää vieraalla planeetalla, vieraiden olioiden keskellä? Sen saa kokea Ax, maapallolle eksynyt andaliitti. Häntä kummastuttavat ihmisten monet omituiset tavat, esimerkiksi vaatteet – mihin niitä tarvitaan? Hän ihmettelee maapallon nurinkurista kehitystä: avaruusteknologiassa ollaan ihan alkuasteella, mutta silti täällä on nerokkaita keksintöjä, kuten kirjat ja suklaapatukat.

Axilla on myös vakavampia huolia. Animorfit ovat hänen liittolaisiaan yeerkien vastaisessa taistelussa, mutta heillekään ei saa paljastaa andaliittien suurta ja häpeällistä salaisuutta. Lisäksi hänen pitää andaliittien tavan mukaan kostaa veljensä prinssi Elfangorin murhaajalle – ja sehän on tietenkin julma Visser Kolme, yeerkien voittamaton johtaja…

muokattu 13.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ansassa (Kevätuhrit, #2)Ainoa (Valinta-sarja, #3)The Last JediVeden alla (Veden alla, #1)Taivaan avain (Endgame–trilogia, #2)

Kirja-arvioita (1)

tintti89 avatar
Kirjoittanut
4.0
On mukavaa välillä lukea kirjoja Axin näkökulmasta. Kirja ei ollut juoneltaan mitenkään erikoinen eikä siinä tapahtunutkaan paljoa, mutta Axin ajatuksista ja tekemisistä oli mielenkiintoista lukea. Kerronta oli mukaansatempaavaa ja piti lukijan hyvin otteessaan. Henkilöistä tässä kirjassa keskityttiin eniten Axiin. Hänen tietämättömyytensä ihmismaailman asioista tuovat kirjaan mukaan huumoria Marcon sanomisten ohella. Axin ja Tobiaksen välisen ystävyden kehittymistä oli ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Adolfina Romanov, wadjet
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455