Yön ritari
Keskiarvo 3.82
3.82 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Yön ritari

Frank Miller, Lynn Varley
Julkaistu: 2008 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: The Dark Knight Returns
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva

Alkuteos ilmestynyt neliosaisena jatkosarjana 1986. Tarina ja taide: Frank Miller. Tussaaja: Klaus Janson. Värit: Lynn Varley. Tarina on aiemmin julkaistu suomeksi lehdissä Batman 1–4/1987. Suomentanut Riku Perälä. Toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

Nykysarjakuvan mestariteos herättää eloon synkän maailman ja vielä synkemmän sankarin. Kirjoittaja ja kuvittaja Frank Miller, apunaan tussaaja Klaus Janson ja värittäjä Lynn Varley, uudisti Batmanin legendan tällä lähitulevaisuuteen sijoittuvalla tarinalla.

On kulunut 10 vuotta siitä, kun Batman on viimeksi näyttäytynyt Gotham Cityssä. Kaupunki kärsii rikoksen, korruption ja jengiväkivallan kourissa. Viisikymmenvuotias miljonääri Bruce Wayne hukuttaa ahdistuksensa alkoholiin ja urheiluun. Mutta sitten tapahtuu jotakin, joka saa hänet kiskaisemaan Batmanin kaavun jälleen ylleen – ja niin yön ritari lähtee viimeiselle ristiretkelleen pahuutta vastaan! Mutta miten ikääntynyt oikeudenpuolustaja pärjää tulevaisuuden uusille rikollisille, kun vastaan ilmaantuvat vielä vanhat arkkikonnat kuten Kaksinaama ja Jokeri, pahempina ja verenhimoisempina kuin koskaan?

Kaksikymmentä vuotta ilmestymisensä jälkeen Frank Millerin Yön ritari on kiistämätön klassikko ja edelleen yksi kaikkien aikojen vaikuttavimpia sarjakuvamuodossa kerrottuja tarinoita.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kapteeni Amerikan kuolemaBatman: Pitkä pyhäinpäiväBatman: Kuolema kulkee perheessäRautamies – Iron Man: Viisi painajaistaWolverine

Kirja-arvioita (1)

VMN avatar
Kirjoittanut
5.0
Jo legendaarisen maineen saanut Yön ritari, englanniksi Dark Knight Returns, joka kuvaa tarinaa paljon paremmin, on Frank Millerin itse kirjoittama ja kuvittama. Tarina kertoo eläkkeelle jääneestä Bruce Waynestä, joka ei ole pukenut Batmanin pukua päällensä kymmeneen vuoteen. Hän on vanha, mutta kaipaa yhä Batmania, ja nyt kun Gothamissa riehuu uusi jengi Mutantit, on Waynen aika palata kaduille. Tarina on julkaistu alun perin neljässä osassa, johon myös kirja on jaettu. Osat ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552