Hobitti, eli, Sinne ja takaisin 1–2

J. R. R. Tolkien, Charles Dixon, David Wenzel
fantasia, sarjakuva, lapset
Hobitti, eli, Sinne ja takaisin 1–2 - J. R. R. Tolkien, Charles Dixon, David Wenzel6.88

Osat 1 ja 2. Alkuteos ilmestynyt 1989–1990. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Piirrokset: David Wenzel. Suomeksi toimittanut: Mikael Ahlström. Sarjakuvasovitus: Charles Dixon. Sidottu.

Kun sopuisa ja mukavuudenhaluinen Bilbo Reppuli kuuli hobitinkolonsa ovikellon soivan, hän ei arvannut rauhallisen elämänsä mutkistuvan. Hän ei kuvitellut joutuvansa mukaan velho Gandalfin ja kolmentoista kääpiön pitkälle ja vaaralliselle matkalle vaatimaan takaisin lohikäärme Smaugin kääpiöiltä varastamaa aarretta. Hän ei aavistanut myöskään seikkailuidensa valloittavan kymmeniä miljoonia lukijoita useamman sukupolven ajan.

Hobitti on Tarua Sormusten Herrasta edeltävistä tapahtumista kertova tarina. Tämä kahtena albumina julkaistava David Wenzelin piirtämä sarjakuva vie ennennäkemättömälle matkalle Keski-Maahan ja noudattaa uskollisesti J. R. R. Tolkienin alkuperäisteoksen käsikirjoitusta Kersti Juvan tuttuna, palkittuna suomennoksena.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 2006
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, sarjakuva, lapset
Avainsanat: keski-maa
Alkuperäinen nimi: The Hobbit: A Graphic Novel
Arvosanalla: 6.88/10
Arvosanoja: 25
Muokattu: tammikuu 26, 2018

Kirja-arvioita

8/10 |
joulukuu 31, 2014
Tämä on vaikea arvioida. Arvioidako sarjakuvaosuus vaiko tarinallinen osuus vaiko molemmat. Tarinahan on todella hyvä (kiitos J.R.R Tolkien), mutta tykkään lukea enemmän tavallisia kirjoja kuin sarjakuva kirjoja. Toisin kuin elokuvissa ...