Hobitti eli Sinne ja takaisin 1–2

@ J. R. R. Tolkien, Charles Dixon, David Wenzel
Hobitti eli Sinne ja takaisin 1–2 - J. R. R. Tolkien, Charles Dixon, David Wenzel 6.88   26

Osat 1 ja 2. Alkuteos ilmestynyt 1989–1990. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Piirrokset: David Wenzel. Suomeksi toimittanut: Mikael Ahlström. Sarjakuvasovitus: Charles Dixon. Sidottu.

Kun sopuisa ja mukavuudenhaluinen Bilbo Reppuli kuuli hobitinkolonsa ovikellon soivan, hän ei arvannut rauhallisen elämänsä mutkistuvan. Hän ei kuvitellut joutuvansa mukaan velho Gandalfin ja kolmentoista kääpiön pitkälle ja vaaralliselle matkalle vaatimaan takaisin lohikäärme Smaugin kääpiöiltä varastamaa aarretta. Hän ei aavistanut myöskään seikkailuidensa valloittavan kymmeniä miljoonia lukijoita useamman sukupolven ajan.

Hobitti on Tarua Sormusten herrasta edeltävistä tapahtumista kertova tarina. Tämä kahtena albumina julkaistava David Wenzelin piirtämä sarjakuva vie ennennäkemättömälle matkalle Keski-Maahan ja noudattaa uskollisesti J. R. R. Tolkienin alkuperäisteoksen käsikirjoitusta Kersti Juvan tuttuna, palkittuna suomennoksena.

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Kirja julkaistu 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'The Hobbit: A Graphic Novel'

Kirja-arviot 63
Viestit 96
joulukuu 31, 2014
8 / 10

Tämä on vaikea arvioida. Arvioidako sarjakuvaosuus vaiko tarinallinen osuus vaiko molemmat. Tarinahan on todella hyvä (kiitos J.R.R Tolkien), mutta tykkään lukea enemmän tavallisia kirjoja kuin sarjakuva kirjoja. Toisin kuin elokuvissa sarjakuvaversiossa on noudateltu täsmälleen kirjan juonta, mikä on mielestäni hyvä juttu. Piirrosjälki on mielestäni hienoa ja siitä ei voi sanoa mitään muuta. Annoin tälle sarjakuvakirjalle vain neljä tähteä, koska kirja on mielestäni parempi. Suosittelen tätä jollekin, joka tykkää sarjakuvista, mutta ei tykkää lukea kirjoja (kuten minun kaverilleni, joka luki tämän nopeasti, mutta ei todellakaan lukisi kirjaa).

Markku Hottinen
Markku Hottinen