Hobitti, eli, Sinne ja takaisin 1–2
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (24)
Kirjahyllytilastot

Hobitti, eli, Sinne ja takaisin 1–2

J. R. R. Tolkien, Charles Dixon, David Wenzel
Julkaistu: 2006 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Hobbit: A Graphic Novel
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, sarjakuva, lapset
Avainsanat: keski-maa

Osat 1 ja 2. Alkuteos ilmestynyt 1989–1990. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Piirrokset: David Wenzel. Suomeksi toimittanut: Mikael Ahlström. Sarjakuvasovitus: Charles Dixon. Sidottu.

Kun sopuisa ja mukavuudenhaluinen Bilbo Reppuli kuuli hobitinkolonsa ovikellon soivan, hän ei arvannut rauhallisen elämänsä mutkistuvan. Hän ei kuvitellut joutuvansa mukaan velho Gandalfin ja kolmentoista kääpiön pitkälle ja vaaralliselle matkalle vaatimaan takaisin lohikäärme Smaugin kääpiöiltä varastamaa aarretta. Hän ei aavistanut myöskään seikkailuidensa valloittavan kymmeniä miljoonia lukijoita useamman sukupolven ajan.

Hobitti on Tarua Sormusten Herrasta edeltävistä tapahtumista kertova tarina. Tämä kahtena albumina julkaistava David Wenzelin piirtämä sarjakuva vie ennennäkemättömälle matkalle Keski-Maahan ja noudattaa uskollisesti J. R. R. Tolkienin alkuperäisteoksen käsikirjoitusta Kersti Juvan tuttuna, palkittuna suomennoksena.

muokattu 26.01.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hellsing 1 (Hellsing, #1)Väinämöinen: Tietäjä tien päälläVäinämöinen: Hollywoodin lumoissaMuumit: Sarjakuvaklassikot IX (Muumit: Sarjakuvaklassikot, #9)Harmaan jumalan hetki

Kirja-arvioita (1)

Soturiorava avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä on vaikea arvioida. Arvioidako sarjakuvaosuus vaiko tarinallinen osuus vaiko molemmat. Tarinahan on todella hyvä (kiitos J.R.R Tolkien), mutta tykkään lukea enemmän tavallisia kirjoja kuin sarjakuva kirjoja. Toisin kuin elokuvissa sarjakuvaversiossa on noudateltu täsmälleen kirjan juonta, mikä on mielestäni hyvä juttu. Piirrosjälki on mielestäni hienoa ja siitä ei voi sanoa mitään muuta. Annoin tälle sarjakuvakirjalle vain neljä tähteä, koska kirja on ... (lisää)
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666