Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit
Keskiarvo 2.97
2.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (45)
Kirjahyllytilastot

Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit

Jane Austen, Seth Grahame-Smith
Julkaistu: lokakuu 15, 2010 (Schildts)
Alkuperäinen nimi: Pride and Prejudice and Zombies
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: 1800-luku, elokuva, huumori, zombit

Klassinen rakkaustarina, nyt mukana myös väkivalta! Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Virpi Vainikainen. Mustavalkokuvitus: Philip Smiley. Nidottu.

”On yleisesti tunnustettu totuus, että zombi joka on saanut haltuunsa aivot tarvitsee välttämättä lisää aivoja ravinnokseen.”

Näillä sanoin alkaa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit, kirja jossa rakastetun Jane Austenin nerokkaat ihmissuhdekiemurat saavat uskomattoman lisän. Rauhallista Merytonin kylää on jo jonkin aikaa vaivannut mysteerinen rutto – ja kuolleet ovat nousemassa haudoistaan! Austenin näpsäkkä sankaritar Elisabeth Bennet on entistä sähäkämpi: hänet tunnetaan erinomaisena zombintappajana. Mutta miten käy, kun paikalle ilmaantuu komea ja arrogantti Mr. Darcy? Hän on erityisen ihastunut Elizabethin tietämykseen zombien tappamisesta. Oikeudenmukainen Elisabeth onkin kova neuvomaan muita ninjataidoissa mutta ei aina huomaa, mikä olisi parasta hänelle itselleen.

Loistelias epookkidraama tavoittaa alkuperäisen teoksen ironian ja huumorin ja vääntää niihin aivan uusia kierroksia. Pienen maalaispastorin kirkkomaalla käydään verisiä taistoja kuunvalossa ja englantilaisen aatelisneidon kuuluu pianonsoiton, keskustelu- sekä seurustelutaidon lisäksi hallita zombininjan taidot. Pystyykö Elisabeth voittamaan hirvittävät vastustajansa ja Merytonin yllä leijuvan kirouksen? Entä voiko hän haastaa englantilaisen maalaisaatelin luokkatietoisen ennakkoluuloisuuden?

Kirja on ollut huikea menestys: se on käännetty 24 kielelle, ja vuonna 2011 siitä valmistuu elokuva.

”Jane Austen ei sovi kaikille. Eivät zombitkaan. Mutta kun ne yhdistää, herää kysymys: miksi kukaan ei tullut ajatelleeksi tätä aiemmin?” – Wired

muokattu 20.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maailman viimeiset tyypit: Zombiparaati (Maailman viimeiset tyypit, #2)On Suurten Muinaisten aika (R-pokkarit, #8)Kummallisten kuolemien kirjaMaailman viimeiset tyypit: Painajaiskuningas (Maailman viimeiset tyypit, #3)Scifistin malja

Kirja-arvioita (8)

Emelie avatar
Kirjoittanut
2.0

Tämä teos ei ollut kiinnostava, loppuun asti mietitty eikä edes huvittava. Minua tarinaan mukaan tuodut zombit lähinnä vain ärsyttivät ja koko ajan minulla oli se olo, että olisin paljon mieluummin lukenut sen alkuperäisen teoksen. Mutta pohjaideasta plussaa ja jaksoin kiinnostuakin tästä zombie-aspektista parin sivun verran, mutta siihen se sitten jäi. Zombit eivät minusta todellakaan sujahtaneet tarinaan saumattomasti vaan tuntuivat päälleliimatuilta ja täysin irralliselta ... (lisää)

Dyn avatar
Kirjoittanut
3.0
Jos oikeasti fanitat Austenia, älä lue tätä kirjaa: silloin sattuu. Jos suhtaudut klassikoihisi kevyemmin, ainakin muutamat röhönaurut on luvassa. Zombiesovitus osuu paikoilleen jouhevasti ja yllättävän pätevästi. Hyvä läppä kertaideaksi, ei silti kestä toista lukukertaa tai jatko-osia.
Truuners95 avatar
Kirjoittanut
5.0

Tarina tempaisi mukaansa, että meni vain pari päivää kun luin tämän. En ole koskaan ollut kiinnostunut ylpeydestä ja ennakkoluulosta (nähnyt osan televisioelokuvasta), mutta tämä on mielestäni mielenkiintoisempi tulkinta, kuin alkuperäinen. 

Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0

Seth Grahame-Smithin teos pohjaa Jane Austenin samannimiseen klassikkoteokseen, lisäten siihen reilun annoksen mustaa huumoria, zombeja, ninjoja ja aasialaisia taistelutaitoja. Kuten alkuperäisteoksessakin, tarinan keskiössä on viktoriaanisen ajan idyllinen englantilainen maalaiskylä, Meryton, Longbournin talossa asuu Bennetin perhe, johon vanhempien lisäksi kuuluu viisi 15-23-vuotiasta tytärtä; Jane, Elizabeth, Lydia, Kitty ja Mary.

Zombiet ovat piinanneet Brittein saarten ... (lisää)

Yoana avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Tapsa avatar
Kirjoittanut
3.0
Ainakin kirjan perusidea oli omaperäinen ja vetävä! Klassikko on säilytetty enemmän tai vähemmän ennallaan, siihen vain on lisätty päälle zombitarina sekä Elisabethin taustatarina Kiinassa koulutuksensa saaneena kung-fu-mestarina, joka peittoaa lady Catherinen ninjasoturit. Nämä lisäykset istuvat romaaniin yllättävänkin saumattomasti, ja ne on kirjoitettu sujuvan vauhdikkaiksi. Kuitenkin suosittelisin tätä vain Austenista jo valmiiksi pitäville, koska romaanin runko on ... (lisää)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
2.0
Okei, toisaalta olis voinut lukea tuon alkuperäisen kirjan ensin, että olisi voinut vertailla, mutta meneehän tämä näinkin. Tämä kirja sisälsi ajatuksen kanssa luettavaa tekstiä kuin myös varmasti alkuperäisteoskin. Ihan hauska ja viihdyttävä idea kieltämättä, mutta ei nyt kyllä lukeutunut lempikirjojeni listalle. Välillä tuntui, että tässä kirjassa ei ollut mitään juonta vaan henkilöt vain keskittyivät yhteen ja samaan, toistensa luona vierailuun ja välillä zombien ... (lisää)
Dark.princess avatar
Kirjoittanut
3.0
Olen lukenut alkuperäisen Janen kirjoittaman ja tämän. Olivat molemmat hyviä.
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
Truuners95
Uusin jäsen: Anders Vacklin
Jäseniä yhteensä: 9452