Toimittanut Markku Sadelehto. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Nidottu.
Sisällys:
Outoja tarinoita 5 sisältää kauhunovelleja kuuden vuosikymmenen ajalta. Mukana on kirjailijoita sarjan kaikista edellisistä osista ja heidän lisäkseen joukko uusia nimiä.
Antologian teemoja ovat lapsuuden ja nuoruuden kauhut, sarjamurhaajat, zombit ja vampyyrit. Nyt julkaistaan ensi kertaa suomeksi Ramsey Campbellin World Fantasy -voittaja Mackintosh Willy, Robert E. Howardin Intiaanihauta, David J. Schown Haudanryöstäjät ja Harlan Ellisonin Kuin piiskattu koira. Näiden lisäksi antologiassa on kymmenen muuta kauhunovellia alan huippu kirjoittajilta.
”Tämä on oudoin kirja, jonka olen tehnyt”, sanoo toimittaja Markku Sadelehto esipuheessaan.
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut |
Kajaanilainen Markku Sadelehto (s. 1946) on koonnut ja toimittanut useita fantasia-, science fiction- ja kauhukokoelmia.
Markku Sadelehto kuului nuorena underground-lehti Hihapuukon toimituskuntaan ja oli perustamassa Kajaanin Elokuvakerho ry:ta vuonna 1972. Hän on avustanut Portti-tieteislehteä.
Linkkejä
Tommi Aitio: Ikikapinallinen ... (lisää)