Vastarinta (Idhunin kronikat #1) - Laura Gallego García7.18

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Satu Ekman. Kansi: Alfonso Ruano & Pablo Núnez. Suomenkielinen kansi: Stevali Productions. Sidottu, kansipaperi.

Vastarinta on ensimmäinen osa Idhunin kronikat -fantasiatrilogiasta, joka on valloittanut jo satojatuhansia nuoria ja vanhempiakin Tolkienin ja J. K. Rowlingin kirjojen ystäviä. Kirjasarjassa on kaikki kunnon fantasiatarinan elementit: taikuutta, taisteluja, urheita sankareita, verenhimoisia vihollisia sekä lohikäärmeitä, keijuja ja muita myyttisiä olentoja.

Maagisen Idhun-planeetan rauha rikkoutui, kun velho Ashran Nekromanti nousi valtaan. Uusi hallitsija tappoi lähes kaikki vastustajansa sekä planeetan viimeiset lohikäärmeet ja yksisarviset. Osa idhunlaisista pakeni Ashranin hirmuhallintoa Maahan, mutta velhon kätyrit ovat jatkuvasti heidän kannoillaan. Pieni ja sinnikäs vastarintaliike pyrkii kokoamaan Maassa piilottelevat idhunlaiset yhteen vallatakseen lopulta kotiplaneettansa takaisin. Liikkeen ytimen muodostavat soturiprinssi Alsan ja velho Shail, mutta mukana on myös kaksi Maan lasta: arvoituksellinen koulutyttö Victoria, joka opiskelee taikuutta Shailin opastuksella, sekä hämmentynyt 13-vuotias Jack, joka haluaa selvittää, miksi Ashranin kätyrit surmasivat hänen vanhempansa.

Tarinan nuoret päähenkilöt ovat näennäisesti rohkeita ja voimakkaita, mutta kovan pinnan alla piilottelee aivan tavallisia, epävarmoja teini-ikäisiä, joihin nuorten lukijoiden on helppo samastua.

Espanjassa Idhunin kronikat -sarja on synnyttänyt varsinaisen kuumeen: sarjan kirjoja on myyty yli 450 000 kappaletta ja niistä on julkaistu yli 1 000 arviota lehdissä, radiossa ja televisiossa. Tarinat on julkaistu myös pidettyinä sarjakuvina, ja erittäin suosittuja ovat myös muut kirjoihin perustuvat oheistuotteet, kuten kännykkä- ja lautapelit ja keräilykortit. Sarjan käännösoikeudet on myyty 13 maahan.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: elokuu 2, 2010
Kustantaja: Bazar
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: La Resistencia
Arvosanalla: 7.18/10
Arvosanoja: 87
Muokattu: marraskuu 27, 2011

Idhunin kronikat -kirjasarja

Idhunin kronikat -sarja kertoo Victoriasta, Jackista ja Christianista, kolmesta nuoresta, joita yhdistää paitsi Victorian rakkaus kumpaankin poikaan myös maaginen perintö Idhun-planeetalta: Victoria on puoliksi yksisarvinen, Jack puoliksi lohikäärme ja Christian puoliksi lentävä käärme, shek.”

Vastarinta (Idhunin kronikat #1)7.18
Herääminen (Idhunin kronikat #2)7.38
Ennustus (Idhunin kronikat #3)7.24
Mullistus (Idhunin kronikat #4)5.46

Kirja-arvioita

6/10 |
tammikuu 06, 2015
Olihan se ihan hyvä. Ei vaan ihan parhaanpään kirja mitä oon lukenu. Ideana hyvä mutta jotain jäi uupumaan.
6/10 |
heinäkuu 26, 2014
Petyin kirjaan lievästi sanottuna takakannen perusteella se olisi ollut taistelun täyteinen fantasiapläjäys niin se olikin tavallaan mutta jotenkin into lopahti.
9/10 |
helmikuu 18, 2014
Luin tätä osaa vähän alussa netissä ja sitten päätin lainata sen. Vatarinta on mielestäni menevä kirja ja tietysti ihastuin siihen ja päätin lukea muuut osat. Jack, Kirtahs ja Victoria ovat mielenkiintoisia hahmoja (Kirtahs on enitten) ja he ovat vaan ihania:)
9/10 |
heinäkuu 23, 2013
Ostin kirjan jostain alennusmyynnistä ja se sai kun saikin "pölyttyä" hyllyssä aikansa ennenkuin sen jaksoin lukea. Kansi on silmiinpistävän värinen mutta takakannen teksti ei antanut paljoa odotuksia kirjan laadusta. Tarinan alku oli sekava , ...
8/10 |
helmikuu 21, 2013
Oikea arvosana minkä olisin antanut olisi ollut 3 ja puoli tähteä mutta sitä ei oikeen pystynyt laittamaan niin :-) Kun aloin lukemaan kirjaa se tuntui oudolta...en pitänyt kirjoitustyylistä ja Jackin ikä arvellutti. Jackin, Victorian ja ...
10/10 |
syyskuu 17, 2012
Minusta Vastarinta on hyvä aloitus kirjasarjalle. Minusta kolmiodraama ei jumita niin pahasti kuin ihmiset väittävät, lisäksi kaikki valittavat että juoni on tylsä ja kirja etenee hitaasti, mutta aikovat silti lukea seuraavan osan,HEI ...
10/10 |
elokuu 31, 2012
Rakastuin tähän kirjaan! Minulta jouduttiin pakosta repimään se käsistä kun en malttanut muuta kun lukea. Alku ei tuntunut niin kiinnostavalta ja säikähdin etten opi kaikkien henkilöiden nimiä ja ulkonäköä, kun niitä tuli hujauksella ...
4/10 |
elokuu 13, 2011
Vastarinta oli mielestäni juonellisesti hyvä, väilillä kylläkin liiankin ennalta-arvatttava. Ja pitkä miinus tulee vielä Kirstahin, Jackin ja Victorian kolmiodraamalle. Tuli hetkittäin mieleen Twilight. Sen verran kirja herätti kiinnostuksen että loppuosat aion lukea.
6/10 |
kesäkuu 12, 2011
Tyyliltään aika paljolti samanlaista tekstiä kuin Rowlingin kirjoissa. Tunnelmakin aika samanlainen. Kirjana hiukan tylsähkö, mutta kuitenkin kelpo luettavaa. Hahmot ovat herkullisia. Kirtash on ehdottomasti oma suosikki. Sellainen ilkimys ...
3/10 |
helmikuu 26, 2011
Espanjalaisen Laura Gallego Garcian "Vastarinta" (Bazar, 2010) aloittaa Idhunin kronikat -nimisen fantasiatrilogian. Kirjan takaliepeen mukaan viisitoistavuotiaana sarjan kirjoittamisen aloittanut kirjailija on kotimaassaan tavattoman suosittu ja ...