Mayojen testamentti (Mayojen testamentti, #1)
Keskiarvo 2.61
2.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (38)
Kirjahyllytilastot

Mayojen testamentti

Steve Alten
Julkaistu: elokuu 31, 2010 (Bazar)
Alkuperäinen nimi: Domain
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Laura Beck. Sidottu, kansipaperi.

Mayojen testamentti on jännityskertomus mayojen kalenterin ennustamasta ihmiskunnan tuhosta joulukuussa 2012. Yhdysvaltalaisen tieteiskirjailijan Steve Altenin romaani Mayojen testamentti on sekoitus science fictionia, päivän politiikkaa ja muinaishistoriaa.

Kirjan päähenkilö on mielisairaalaan vangittu paranoidi skitsofreenikko, tutkija Mick Gabriel. Gabriel yrittää viedä loppuun edesmenneen arkeologi-isänsä tutkimukset ja ratkaista mystisen, 2000 vuotta vanhan mayojen kalenterin ennustuksen. Ennustuksen mukaan ihmiskunta tuhoutuu 21. joulukuuta vuonna 2012. Avukseen Gabriel saa sairaalan harjoittelijan, psykiatri Dominique Vazquezin. Heillä on vain muutama kuukausi aikaa selvittää kuinka ennustuksen toteutuminen voidaan estää.

Mayojen testamentti on Altenin toinen suomennettu romaani. Teoksen käännösoikeudet on myyty 17 maahan ja sitä on myyty tähän mennessä yhteensä 1 000 000 kappaletta.

Kirjaa voi verrata Star Warsiin.” – Publishers Weekly

muokattu 15.05.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Juoksu aikaa vastaanThe Ghost Network: Järjestelmävirhe (The Ghost Network, #3)Wayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)Verhottu voimaLinnake (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #2)

Kirja-arvioita (2)

MelodyPond avatar
Kirjoittanut
3.0
Alunperinhän siis luin kirjan, koska sairaalassa oleva mummuni oli käskenyt äitini lukea sen, mutta äiti ei jaksanut lukea loppuun niin luin lopun ja muutamia muita kohtia ja kerroin hänelle miten kirja loppuu. Pari vuotta myöhemmin löysin sarjan seuraavan osan Citymarketin poistomyynnistä ja ostin sen, koska tiesin, että omistan edellisenkin osan. Luin sitten tämän ensimmäien osan kokonaan, kannesta kanteen, ja pidin siitä, vaikka en ihan kaikkia termejä ymmärtänytkään.
Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan ensimmäisen kolmanneksen ahmii sivunumeroita katsomatta. Pidin teoksesta loppuun asti, joskin välissä Alten innostuu viljelemään eri tieteen ja sodankäynnin lyhenteitä ja termejä saaden tekstin muistuttamaan tiedejulkaisua. Kirjan suurin heikkous on sen ohuissa henkilöhahmoissa. Tämä on kuitenkin toiminnantäytteinen teos, jossa ihmissuhteiden osuutta on karsittu minimiin. Myös uskonnollinen sanasto/sanonnat tuntuivat välissä turhan korostuneilta, sillä "Jumala meitä ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 47 vierailijaa
Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569