Mielenpeli
Keskiarvo 3.22
3.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (37)
Kirjahyllytilastot

Mielenpeli

Pat Cadigan
Julkaistu: heinäkuu 14, 2010 (Avain)
Alkuperäinen nimi: Mindplayers
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Matti Rosvall. Kansi: Tarja Kettunen. Nidottu.

Philip K. Dick -palkintoehdokas 1987, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoisromaanit) 1988, Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2011.

Mielenpeli on tulevaisuuden psykoanalyysia, vaarallista teknologiaa, jonka avulla sukelletaan mielen syvyyksiin. Nuori ja seikkailunhaluinen Allie Haas erehtyy kokeilemaan kaverinsa tarjoamaa kiellettyä kahjohattua, eikä sen jälkeen mikään ole entisellään.

New Yorkissa syntynyt, kyberpunkin kuningattareksi kutsuttu Pat Cadigan asuu nykyään Lontoossa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä kirjaa, noin sata novellia ja esseitä. Mielenpeli on hänen ensiromaaninsa vuodelta 1987.

”Identiteetin ytimiin porautuvassa kiehtovassa kirjassa minuus ja persoonallisuus kirjoitetaan uuteen uskoon.” – Tähtivaeltaja-palkintoraati

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuilukaupunki (Ilmestysten avaruus, #2)RautahermotSovituksen kuilu (Ilmestysten avaruus, #4)Ilmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)Peililasit: Cyberpunk-antologia (Jalavan SciFi-sarja, #18)

Kirja-arvioita (1)

tpi avatar
Kirjoittanut
3.0
En ole cyberpunkin erityinen ystävä. En kyllä kovin montaa tämän alagenren kirjaa ole edes lukenut. Tämä kirja oli ihan kohtuullinen, mutta ei minään erityisesti houkutellut lukemaan lisää saman tyylisiä teoksia. Kirja kertoo Alliesta, joka kaverinsa houkuttelemana kokeilee kahjohattua, joka tekee hulluksi. Hulluuden piti kadota, mutta toisin käy, ja Allie joutuu hakeutumaan hoitoon, jääden samalla kiinni laittoman laitteen käytöstä. Allie joutuu valinnan eteen, hän joko ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 50 vierailijaa
LordStenhammar, Marja Lindroos, Joonas
Uusin jäsen: Marja Lindroos
Jäseniä yhteensä: 9859