Unenpäästäjä Florian
Keskiarvo 3.06
3.06 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Unenpäästäjä Florian

Jani Saxell
Julkaistu: elokuu 30, 2010 (Avain)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Kansi: Jussi Jääskeläinen. Sidottu, kansipaperi.

Eurooppa valuu hiljalleen tyhjäksi unista – ja ihmiset tuntevat mykkää hätää. Mutta keskuudessamme on unenpäästäjiä, jotka pystyvät avaamaan asiakkaidensa alitajunnan lukot. Yksi heistä on Florian, menneisyyttään Helsinkiin paennut Romanian romani. Hänen vastapoolinsa, rikosylikonstaapeli Nuortama, suunnittelee sulkevansa Suomen rajat avuntarvitsijoiden edestä.

Jani Saxellin uusi romaani jatkaa novellikokoelma Huomispäivän vartijoiden (2007) lähiötason maagista realismia. Haarautuvien elämänkohtaloiden kaupungissa lomittuvat Suomen romanien kokemukset, Euroopan lähihistoria ja nykyisten kerjäläisten ahdinko. Unenpäästäjä Florian on myös dekkariaineksilla höystetty, tummansävyinen rakkaustarina.

Transilvanian ja Tapiolan, Pariisin maahanmuuttajalähiöiden ja Porin välillä liikkuvaan romaani kysyy, millä oikeudella ratkomme maahanmuuttoa. Arto Salminen kohtaa Neil Gaimanin Helsingin trendibaareissa. Nicolae Ceausescun sukulaissielu löytyy Pasilan poliisitalosta. Valmistautukaa kovaan kyytiin.

muokattu 19.11.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

1Q84: Osat 1 & 2Sielut kulkevat sateessaHenkien labyrinttiTaivaalta tippuvat asiatPieni musta kirja
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Siivetön lohikäärme
Uusin jäsen: Toni Vilkkinen
Jäseniä yhteensä: 9368