Unenpäästäjä Florian

Jani Saxell
maaginen realismi
Unenpäästäjä Florian - Jani Saxell6.12

Kansi: Jussi Jääskeläinen. Sidottu, kansipaperi.

Eurooppa valuu hiljalleen tyhjäksi unista – ja ihmiset tuntevat mykkää hätää. Mutta keskuudessamme on unenpäästäjiä, jotka pystyvät avaamaan asiakkaidensa alitajunnan lukot. Yksi heistä on Florian, menneisyyttään Helsinkiin paennut Romanian romani. Hänen vastapoolinsa, rikosylikonstaapeli Nuortama, suunnittelee sulkevansa Suomen rajat avuntarvitsijoiden edestä.

Jani Saxellin uusi romaani jatkaa novellikokoelma Huomispäivän vartijoiden (2007) lähiötason maagista realismia. Haarautuvien elämänkohtaloiden kaupungissa lomittuvat Suomen romanien kokemukset, Euroopan lähihistoria ja nykyisten kerjäläisten ahdinko. Unenpäästäjä Florian on myös dekkariaineksilla höystetty, tummansävyinen rakkaustarina.

Transilvanian ja Tapiolan, Pariisin maahanmuuttajalähiöiden ja Porin välillä liikkuvaan romaani kysyy, millä oikeudella ratkomme maahanmuuttoa. Arto Salminen kohtaa Neil Gaimanin Helsingin trendibaareissa. Nicolae Ceausescun sukulaissielu löytyy Pasilan poliisitalosta. Valmistautukaa kovaan kyytiin.

Keskustelua: Jani Saxell :: viestejä 1 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: elokuu 30, 2010
Kustantaja: Avain
Tyylit: maaginen realismi
Arvosanalla: 6.12/10
Arvosanoja: 9
Muokattu: marraskuu 19, 2017