MacBeth
Keskiarvo 3.43
3.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

MacBeth

Petri Hiltunen
Julkaistu: 1999 (Jalava)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuva

William Shakespearen näytelmän mukaan sarjakuvaksi sovittanut P. Hannini. Nidottu.

Oletko koskaan halunnut jotain niin paljon että voisit tappaa? Oletko koskaan tappanut saadaksesi sen?

William Shakespearen synkin näytelmä kääntyy suomalaisten tekijöiden käsittelyssä hypnoottisen tehokkaaksi sarjakuvasovitukseksi. Vaikka tarina sijoittuu keskiaikaan, se löytää myös hyvin nykypäivän kitkeriä huomioita yksittäisten ihmisten ja valtarakenteiden toiminnasta. Kolmen noidan kiehtova ennustus saa vallanhaluisen kenraali MacBethin tavoittelemaan kuninkuutta, hinnalla millä hyvänsä. Mutta hinta osoittautuu arvaamattoman korkeaksi kun väkivallan kierre tempaisee mukaansa maailmaan jossa kehenkään ei voi luottaa ja murha johtaa vain uusiin murhiin. Vainoharhaisuus ja syyllisyys tuhoavat pala palalta kaiken, mielenterveyttä myöten.

Tässä uusimmassa versiossa huomaamme jälleen kerran hätkähdyttävän selkeästi miten ahneus, pahuus ja hulluus ovat ajattomia inhimillisiä ominaisuuksia. Hanninin tarina on uskollinen lähtökohdilleen, mutta sujuvasti etenevä ja mustalla huumorilla ladattu. Hiltunen ei ole koskaan piirtänyt paremmin. Hänen tummanpuhuvissa kuvissaan keskiaikainen Skotlanti ihmisineen herää henkiin lähes käsinkosketeltavan aitona.

Petri Hiltunen on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. 

Petri Hannini on kuopiolainen kirjailija ja kriitikko.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

HopeanuoliSandman: Utujen vuodenaika (Sandman deluxe, #4)Rautamies – Iron Man: Viisi painajaistaPerkerosPlanetes. Osa 3 (Planetes, #3)
Paikalla 5 jäsentä ja 74 vierailijaa
Derego, Fievre, Louhikäärme, Eija, Jukuke
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319