Herätetty rakastaja

@ J. R. Ward
Herätetty rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #3) - J. R. Ward 8.48   299

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Marke Ahonen. Kansi: Samppa Ranta. Nidottu.

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.

Entinen veriorja, vampyyrisoturi Zsadist kantaa yhä kärsimyksen ja nöyryytyksen täyttämän menneisyytensä arpia. Karkaisemattomasta raivostaan ja julmista teoistaan tunnettua villiä taistelijaa pelkäävät yhtä lailla niin ihmiset kuin vampyyrit. Viha on Zsadistin ainoa kumppani ja kauheuksien tekeminen tämän ainoa rakkaus – kunnes soturi pelastaa Harvennuskunnan kynsistä kauniin vampyyrinaaraan.

Bellaa alkaa heti kiehtoa Zsadistissa kihisevä voima. Zsadistin tarve kostaa Bellan vangitsijoille ajaa kuitenkin uroksen hulluuden rajoille. Bellan on autettava rakastajaansa parantamaan menneisyyden haavat ja löytämään tulevaisuus naaraansa rinnalla…

Suuren suosion saavuttaneesta Mustan tikarin veljeskunta -sarjasta on aiemmin suomennettu teokset Pimeyden rakastaja ja Ikuinen rakastaja.Keskustelu: J. R. Ward (57 viestiä)

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 10, 2010 (Basam Shakti)
Alkuperäinen nimi Lover Awakened
Tietoja muokattu tammikuu 20, 2016

Mustan tikarin veljeskunta

Sarja sisältää 14 pääteosta ja yhteensä teoksia 15 kpl.

Sarjan suomentaminen jätettiin kesken.

Pääsarja Basam Shakti
Alasarja Mustan tikarin perintö

Pimeyden rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #1) 8.28   432
Ikuinen rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #2) 8.14   326
Herätetty rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #3) 8.48   299
Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #4) 7.64   259
Sitomaton rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #5) 8.00   247
Varjeltu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #6) 7.32   217
Koston rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #7) 7.90   195
Minun rakastajani (Mustan tikarin veljeskunta #8) 8.06   186
Vapautettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #9) 7.82   172
Uudestisyntynyt rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta #10) 7.78   166
Rakastaja – vihdoinkin (Mustan tikarin veljeskunta #11) 8.32   141
Kuningas (Mustan tikarin veljeskunta #12) 8.04   94
Varjot (Mustan tikarin veljeskunta #13) 7.98   69
Peto (Mustan tikarin veljeskunta #14) 7.48   57
Mustan tikarin veljeskunta: Sisäpiirin tietoa 6.94   66

Kirja-arviot & arvosanat

rudi92
Arvosanat 241
Kirja-arviot 189
Viestit 6
kesäkuu 30, 2019
10 / 10

Mustan tikarin veljeskunta sarja jatkuu aina vain parempana. Zsadistin ja Bellan rakkaustarina oli todella upea ja intensiivinen. Zsadistin menneisyys on traaginen ja kauhea, mutta se vain parantaa häntä hahmona. Tässä kirjassa myös Phurysta tulee jo vähän mielenkiintoisempi hahmo. Aikaisemmissa osissa hän oli erittäin mitäänsanomaton ja näkymätön hahmo, mutta tässä hänkin sai enemmän näkyvyyttä. 

Herätetty rakastaja on yhtä hyvä kuin Ikuinen rakastaja, ja näin ollen jakaa ensimmäisen sijan tämän kanssa.

Anneliana
Arvosanat 64
Kirja-arviot 35
Viestit 5
tammikuu 22, 2017
10 / 10

No niin, tässä se on: koko sarjan paras kirja. Zsadist ja Bella. Yksi parhaimpia pareja, joista olen koskaan lukenut. Ihan oikeasti, tätä kirjaa vaalin ikuisesti. -- Zsadistilla on todella pahoja henkisiä vaurioita. Pilalla, ei rikki, kuten Phury Bellalle sanoi. Pah, pah ja pah, sanon minä! Kaikkea voi parantaa ja korjata. Jopa - niin uskomattomalta kuin tämä kuulostaakin - 'pilalle mennyttä' Zsadistia. Zsadistilla tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni ihan vain siksi, että hän oikeasti on aivan uskomaton hahmo. Bella myös. Muistan Zsadistin sanoneen Bellasta (mustan tikarin veljeskunnan sisäpiirin oppaassa) että tämä karkoittaa kaiken pahan pois maailmasta. Olen samaa mieltä. -- Muista ottaa huomioon kirjaa lukiessasi, että Zsadistilla on todella iso tie kuljettavanaan, ennen kuin hän kykenee sitoutumaan kehenkään tai mihinkään - ja vaikka niin paljon vetoa Bellaan hän tunteekin - ei matkasta tule helppoa. Mutta, hei. Kaiken arvokkaan eteen on tehtävä töitä ja nähtävä vaivaa, eikö?

Kaneli88
Arvosanat 10
Kirja-arviot 7
Viestit 0
huhtikuu 10, 2014
10 / 10

Tämä on toistaiseksi lempikirjani näistä. Ihana tarina enkä malttanut olla lukematta kirjaa meilkein yhdeltä istumalta. Ihana pari, ihana tarina ja ihana kirjoitustyyli. Juoni eteni sopivaan tahtiin omaan makuuni.

Lilli
Arvosanat 88
Kirja-arviot 39
Viestit 1
tammikuu 27, 2014
9 / 10

Harvinen sarja siinä mielessä että tuntuu että jokainen kirja on edellistä parempi! :) Kuten pepsit edellä, myös minä odotin Zsadistin tarinaa jo edellisestä kirjasta lähtien. Lessereiden osuudetkaan eivät enää olleet ihan niin tylsiä kuin tähän asti, vaikka edelleenkin oli tunne, että ilman niitäkin pärjäisi.. ;) Mahtava kirja!

pepsit
Arvosanat 30
Kirja-arviot 3
Viestit 0
heinäkuu 5, 2013
10 / 10

Odotin jo edellisen kirjan puolen välin tienoilla, että pääsen lukemaa Zsadistin tarinan. Ja en pettynyt. Kirja on tähän mennessä paras. Vaikkakin hyvin raaka, surullinen ja tunteita herättävä. Muutamassa otteessa lukiessa tuli ihan itku. Ja tämä jyräsi paikan suosikki kirjanani. (luulin jo että kaksi edellistä pääsivät sille pallille, mutta ei, tämä on huomattavasti parempi)

Ferren
Arvosanat 23
Kirja-arviot 11
Viestit 0
toukokuu 25, 2013
10 / 10

Aluksi minulla oli epäilykseni, että tulisinko rakastamaan tätä kirjaa yhtä paljon kuin kahta edellistä. Kävikin niin, että kirjan lopussa olin kyyneleet silmissä ja tunteet katossa. Kirja on niin koskettava. Zsadistin rankkaan menneisyyteen pureudutaan oikein kunnolla, ja kyseiset kohtaukset ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Zsadist ei ehkä ole kaikkein fiksuin ja filmaattisin, mutta vähintäänkin kiinnostava. Aikaisemmin saatoin moittia Wardin kirjoja siitä, että päähenkilöiden suhde kehittyi liian nopeasti. Nyt hahmojen suhde kehittyi vasta reilusti yli kirjan puolessavälissä. Zsadist on henkilönä niin rikki, ettei muutosta odotakaan tapahtuvan heti. Juoni kulkee hyvin luonnollisesti, ja juonenkäänteet lähellä loppua olivat suorastaan loistavia. Osin kyllä harmillisia, mutta juonen kannalta kutkuttavia. Kun muut sarjan kirjat ovat tähän mennessä saaneet arvosanakseen 4½ tähteä, tämä kirja ehdottomasti ylittää muut: 5 tähteä.

Angel of Darkness
Arvosanat 32
Kirja-arviot 15
Viestit 0
maaliskuu 10, 2013
8 / 10

Niin kuin aikaisemmatkin sarjan kirjat. Melkein yhdeltä istumalta luin koko kirjan. En vain yksin kertaisesti voi lopettaa.Pakko tietää mitä seuraavalla sivulla tapahtuu. Suosittelen ehdottomasta.

Fade
Arvosanat 229
Kirja-arviot 32
Viestit 0
helmikuu 7, 2013
8 / 10

Kirja oli aivan mahtava, mutta jotenkin aikaisemmat kaksi oli mielestäni ehkä hieman parempia. Ei tätä voi toki huonoksi sanoa, oli pakko lukea mahdollisimman nopeasti. Z:n menneisyys oli oikeastaan aika järkyttävä, joten hieman ihmettelin sitä miten nopeasti hän loppujen lopuksi muuttui.. Ja tietenkin kirjalle pitää antaa pisteet siitä, että se sai minut itkemään ensimmäisen kerran tätä sarjaa lukiessani. Lopussa vain oli pari sellaista kohtaa että silmien vuotamiselle ei voinut mitään. Muutenkin kirja parani selkeästi loppua kohti. Alussa oli mielestäni niin paljon kaikenlaista mitkä olisin mielelläni vain hypännyt yli. Lessereistä kertovat kohdat eivät aiemminkaan ollut mielestäni kovin hyviä, mutta tässä kirjassa ne olivat ehkä hieman paremmat kuin edellisissä. Suosittelen kyllä lukemaan, ei ollut todellakaan huono lukukokemus.

Pauliah
Arvosanat 443
Kirja-arviot 10
Viestit 7
tammikuu 11, 2013
10 / 10

Hirmuisesti tykkäsin! Hotkin illassa kirjan läpi, ei vaan voinut laskea käsistä! Pidin Z:n tarinasta ja kirjan erilaisuudesta kahteen ekaan verrattuna, ne tyhmät lesserien kertomukset ois kyl voineet silti jäädä pois. Hieman pettynyt olen siihen kuinka nopeasti Z muuttui, kaikki oli oleva paremmin ja liipalaapa.

Gio
Arvosanat 102
Kirja-arviot 3
Viestit 0
marraskuu 6, 2012
10 / 10

Zsadistin menneisyys oli vähän rankkaa luettavaa, mutta siitä huolimatta tämä oli paras kirja kuudesta ensimmäisestä suomennetusta kirjasta. Bella oli aivan ihana henkilö ja heidän parituksensa oli ehdottomasti lempparini koko kirjasarjasta.

MintFirefly
Arvosanat 113
Kirja-arviot 31
Viestit 0
marraskuu 4, 2012
8 / 10

Luin ahmimalla, koska Zsadist on kertakaikkiaan lempi henkilöni :) Suosittelen lukemaan!

Fallen angel
Arvosanat 69
Kirja-arviot 36
Viestit 1
kesäkuu 29, 2012
8 / 10

Jälleen mahtavaa tekstiä Wardilta. Zsadist oli hahmona lopulta aika erilainen, kun olin kuvitellut. Tämän rypemistä itseinhon syvässä suossa ei ollut aina kovin mukava lukea, mutta kuitenkin odotin koko ajan, että saisin tietää lisää. Bellan ajoista vankina oli mielenkiintoista lukea, vaikka kyseinen David -lesser sai välillä inhonväreet kulkemaan selkää pitkin. Phuryn tunteet Bellaa kohtaan toivat taas lisämaustetta tähän kirjaan. Zsadist sai minut ainakin välillä aivan raivonpartaalle torjuessaan jatkuvasti Bellaa luotaan. He olivat kyllä ehdottomasti hyvä pari, vaikka Bella jäi välillä vähän etäiseksi. Ei ehkä suosikkini, mutta aivan ehdottomasti suosittelen kaikkia lukemaan.

Liliales
Arvosanat 32
Kirja-arviot 19
Viestit 0
toukokuu 2, 2012
8 / 10

Ehdottomasti paras tähän mennessä, sarja paranee kirja kirjalta. Zsadistin synkkää menneisyyttä oli raastavaa lukea, mutta pidin niin paljon Zsadistin ja Phuryn välisestä veljellisestä siteestä, mikä oli niin koskettavaa. Bella ja Zsadist sopivat täydellisesti yhteen ja on ehdottomasti yksi parhaista parituksista. :)

lina
Arvosanat 11
Kirja-arviot 10
Viestit 0
maaliskuu 1, 2012
10 / 10

Tämä osa sarjasta oli paras , mutta myös rhangen ja maryn tarina on söpöä . Minä voisin suositella kirjaa K-13 , sillä ite täytän tänä vuonna 14-v .

janki
Arvosanat 8
Kirja-arviot 8
Viestit 0
marraskuu 16, 2011
10 / 10

Tämä kirja ehdoton suosikkini koko sarjasta! Ihastuin Zsadistin synkkään olemukseen jo ensimmäisessä kirjassa ja on mukava päästä lukemaan minkälainen elämä Zsadistilla on ollut vaikkakin se on kamalaa luettavaa. Sarjassa on muutenkin kiehtovaa aina se, minkälainen menneisyys veljeksillä on ollut. Ja aina paljastuu jotain todella shokeeraavaa. Vaikka Zsadist on synkkä ja kykenemätön koskemaan kehenkään, paljastuu kuitenkin, että hän on kuitenkin hellyyttä vailla ja on ihanaa että hän löytää Bellan. On myös ihana seurata kuinka Zsadistin ja hänen kaksoisveljensä Phyrun suhde etenee ja kuinka he löytävät toisensa aivan uudella tavalla. Hieman tunnelmaa latistaa se että he molemmat ihastuvat Bellaan mutta toivottavasti Phyrukin löytää itselleen jonkun. =)

Q_Black
Arvosanat 248
Kirja-arviot 240
Viestit 111
toukokuu 27, 2011
10 / 10

Kun aloitin lukemaan tätä sarjaa, Zsadist nousi heti suosikiksi rujon olemuksensa takia. Kirja on tähän mennessä paras tästä sarjasta, jonka olen lukenut. Kirja on toisaalta myös raskain, koska tässä perehdytään huolella Z:n menneisyyteen ja se ei ole kaunista luettavaa. Ihanaa, että rujon ja ilkeän Z:n kuoren alta löytyy myös haavoittuva "poikanen", joka ei tiedä mitä tehdä. Ehdottomasti paras paritus! Ja Zsadist jatkaa suosikkisoturinani ;)

NermiEddlitt
Arvosanat 49
Kirja-arviot 10
Viestit 0
joulukuu 25, 2010
10 / 10

Kerron teille 3 asiaa tästä kirjasta: 1. En suosittele ainakaan alle 16 vuotiaille. Syynä rajut väkivalta ja seksikohtaukset . 2. Kirja on jännittävä, mustaa huumoria pursuava, ja kuuma. 3. Suosittelen kirjan lukemista kaikille vampyyrifaneille, sekä jännitystä hakeville, paksu kirja kannattaa malttaa lukea.