101 scifi-elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

101 scifi-elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään

Steven Jay Schneider
Julkaistu: 2009 (Readme.fi)
Alkuperäinen nimi: 101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjatietokirjat elokuvista

Alkuteos ilmestynyt 2009. Päätoimittaja: Steven Jay Schneider. Käännös: Sini Bonke. Nidottu.

Erotatko Dagobahin Delosista tai Mingin Morlockista? Haluaisitko ymmärtää paremmin elokuvia kuten 2001: Avaruusseikkailu?

Pienen budjetin klassisista Flash Gordon -tarinoista aina Matrixin ammattitaidolla toteutetun tietokoneavusteisen grafiikan maailmaan tieteiselokuvat ovat jo kauan koetelleet visuaalisen ja dramaattisen fantasian rajoja. 101 tieteiselokuvaa jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään tarjoaa kaiken niitä koskevan tiedon yksissä kansissa.

Tieteiselokuvan ansiosta muut elokuvan lajityypit voivat – lähes kirjaimellisesti – loikata toiseen ulottuvuuteen. Se voi tapahtua vaikkapa sijoittamalla klassisen takaa-ajotarinan Marsiin. Tai lisäämällä robotteja kummitustalosta kertovaan tarinaan. Tai tekemällä rakkaustarinan päähenkilöistä mutantteja. Suuret  scifielokuvat kääntävät tuntemamme maailman päälaelleen ja leikittelevät fysiikan lakien kanssa lumotessaan katsojansa mukaansatempaavilla visioilla tulevaisuuden maailmoista.

Kriitikoiden sekä elokuvahistorijoitsijoiden ja -teoreetikkojen näkemyksiin pohjautuen 101 scifi-elokuvaa jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään käsittelee tiedolla ja tunteella sataa vuotta kolmannen asteen yhteyksiä, kaukaisia planeettoja, aikamatkailua, mustia aukkoja, outoja asusteita, hohtavia drinkkejä ja futuristista teknologiaa. On siis aika kiinnittää turvavyö, sillä luvassa on rakettimatka scifitaivaaseen.

Scifielokuvien ystävien pakollinen hankinta!

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter: LegendaAjan lyhyt historiaHarry Potter: Suuri velhouskirjaKirjoittamisesta: Muistelmia leipätyöstäUlkomaisia tieteiskirjailijoita 2
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Mustelmann
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873