101 scifi-elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään

Steven Jay Schneider
tietokirja > tietokirjat elokuvista
101 scifi-elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään - Steven Jay Schneider6.00

Alkuteos ilmestynyt 2009. Päätoimittaja: Steven Jay Schneider. Käännös: Sini Bonke. Nidottu.

Erotatko Dagobahin Delosista tai Mingin Morlockista? Haluaisitko ymmärtää paremmin elokuvia kuten 2001: Avaruusseikkailu?

Pienen budjetin klassisista Flash Gordon -tarinoista aina Matrixin ammattitaidolla toteutetun tietokoneavusteisen grafiikan maailmaan tieteiselokuvat ovat jo kauan koetelleet visuaalisen ja dramaattisen fantasian rajoja. 101 tieteiselokuvaa jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään tarjoaa kaiken niitä koskevan tiedon yksissä kansissa.

Tieteiselokuvan ansiosta muut elokuvan lajityypit voivat – lähes kirjaimellisesti – loikata toiseen ulottuvuuteen. Se voi tapahtua vaikkapa sijoittamalla klassisen takaa-ajotarinan Marsiin. Tai lisäämällä robotteja kummitustalosta kertovaan tarinaan. Tai tekemällä rakkaustarinan päähenkilöistä mutantteja. Suuret  scifielokuvat kääntävät tuntemamme maailman päälaelleen ja leikittelevät fysiikan lakien kanssa lumotessaan katsojansa mukaansatempaavilla visioilla tulevaisuuden maailmoista.

Kriitikoiden sekä elokuvahistorijoitsijoiden ja -teoreetikkojen näkemyksiin pohjautuen 101 scifi-elokuvaa jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään käsittelee tiedolla ja tunteella sataa vuotta kolmannen asteen yhteyksiä, kaukaisia planeettoja, aikamatkailua, mustia aukkoja, outoja asusteita, hohtavia drinkkejä ja futuristista teknologiaa. On siis aika kiinnittää turvavyö, sillä luvassa on rakettimatka scifitaivaaseen.

Scifielokuvien ystävien pakollinen hankinta!

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Julkaistu: 2009
Kustantaja: Readme.fi
Tyylit: tietokirjatietokirjat elokuvista
Alkuperäinen nimi: 101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: kesäkuu 24, 2016