Noitanainen (Toinen todellisuus, #1)
Keskiarvo 2.86
2.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (38)
Kirjahyllytilastot

Noitanainen

Yasmine Galenorn
Julkaistu: syyskuu 10, 2010 (Pauna Media Group)
Alkuperäinen nimi: Witchling
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia, paranormaali romantiikka
Avainsanat: keijut, lohikäärmeet, noidat, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Elisa Valtonen. Nidottu.

"Olemme D’Artigon siskokset: puoliksi ihmisiä, puoliksi yliluonnollisia olentoja. Olemme neuvokkaita ja seksikkäitä Toisen Todellisuuden Tiedustelupalvelun agentteja. Erikoinen verenperintömme saa kuitenkin yliluonnolliset kykymme lamaantumaan aina väärään aikaan. Kun siskoni Delilah on stressaantunut, hän muuttuu juovikkaaksi kissaksi. Siskoni Menolly puolestaan on vampyyri, joka yrittää edelleen päästä jyvälle siitä, miten olla elävä kuollut. Entä minä? Minä olen Camille – kauhean hyvä noita… Taikavoimani ovat valitettavasti yhtä arvaamattomia kuin sää, minkä viholliseni joutuvat pian kokemaan kantapään kautta.

Wayfarer Inn -pubi on ihmisten ja yliluonnollisten olentojen paikallinen kohtaamispaikka sekä portaali toiseen todellisuuteen. Siellä on tapahtunut murha – kollegamme, agentti Jocko on surmattu. Jokainen vihje osoittaa sieluja pyydystävään, maanalaisen maailman häikäilemättömään demonijohtaja Varjosiipeen. Demonin tavoite on tuhota ihmiskunta ja muuttaa maapallo ja toinen todellisuus hänen omiksi, yksityisiksi leikkikentikseen. Meidän tehtävämme on estää Varjosiipeä ja tämän käskyläisiä hiipimästä maan päälle. Nuo paholaiset ajattelevat kaiken onnistuvan hetkessä, ja jos esteenä ovat ainoastaan tunaroivat siskoni ja minä, kuinka he voisivat epäonnistua? Mutta meillä on heille salaisuus: oli taikuutemme kuinka arvaamatonta tahansa, me D’Artigon tytöt olemme todellisia tulisieluja ja taistelemme viimeiseen asti…"

”Mahtava, nokkela kirja. En malttanut laskea sitä käsistäni.” – Candace Havens, Charmed & Dangerous -kirjan tekijä

”Kuin kevyempi versio Laurell K. Hamiltonin teoksista… kiehtova uusi kirjasarja tulvillaan hauskuutta ja taikuutta.” – Mary Jo Putney, New York Timesin listaama menestyskirjailija, The Marriage Spell -menestysteoksen kirjoittaja

”…uuden, mukaansatempaavan sarjan ensimmäinen osa… muistuttaa kujeillen fantasian merkityksestä arkielämässä… Galenornin luoma pahisten kirjo on herkullisen mielikuvituksellinen.” – Publisher’s Weekly

”Yasmine Galenorn on kirjoittanut fantastisen, jännittävän ja sähköisen, urbaanin fantasiakertomuksen, jota voi verrata alan merkittävien nimien, kuten Laurell K. Hamiltonin, Mercedes Lackeyn ja Kim Harrisonin, teoksiin”. – Alternative Worlds.com

muokattu 01.12.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Taru sormusten herrastaValtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1)Fullmetal Alchemist

Kirja-arvioita (4)

JenWy avatar
Kirjoittanut
1.0
Ensimmäinen kirja pitkään aikaan joka jäi ihan oikeasti lukematta. Sekava opus johon on yritetty yhdistää kaikista hyvistä menestyskirjoista jotain. Sanomattakin selvää ettei siinä ole onnistuttu... Jokke Eskimolle tiedoksi että näin Black Dagger Brotherhood-fanina ja Stookien kirjatkin lukeneena (joskin en niinkään tykänneenä) tämä kirja ei mahdu edes minun "ei niin vakavaan lukemistooni".
Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
3.0
asmine Galenornin "Noitanainen" (Pauna Media Group, 2010) aloittaa Toinen todellisuus -sarjan, jota varten kustannustoimittajat ovat lanseeranneet ihkaoman termin "pararomantiikka". "Noitanainen" kertoo kolmesta sisaruksesta, jotka ovat paitsi puoliksi ihmisiä ja puoliksi yliluonnollisia olentoja (keskinkertainen noita, tuore vampyyri ja naiivi muodonmuuttaja-kissanainen), niin myös Toiseksi Todellisuudeksi kutsutun satumaailman tiedustelupalvelun salaisia agentteja. Juonesta ei kannata ... (lisää)
Q_Black avatar
Kirjoittanut
3.5
Noitanainen vie lukijansa täysin erilaiseen fantasiaolentojen maailmaan, jossa ihmiset elävät rinnakkain yliluonnollisten olentojen kanssa. Mielikuvitusta ei ainakaan tämän teoksen kanssa ole puuttunut ja pidin paljon kirjan juonesta ja hiukan sellaisesta salapoliisimaisesta menosta. Päähahmot itsessään tuntuivat aika pinnallisilta, mutta silti minä pidin jokaisesta eikä tästä kirjasta tuntunut tylsää hahmoa löytyvänkään. Kirja sisälsi erikoisuuksia aina keijuista ... (lisää)
loraliz avatar
Kirjoittanut
3.0
Erikoinen kirja.. Se jaksoi kiinnostaa jollakin tavalla, mutta välillä tunti siltä pitäisikö lopettaa kesken. Loppua kohden kirja kumminkin muuttui mielenkiintoisemmaksi. Ja olen ihan tyytyväinen kun kahlasin sen kumminkin loppuun asti. Kirjan juoni oli kivan erilainen kuin muissa viime aikoina ilmestyneissä fantasia kirjallisuudessa, mutta kumminkin hieman liian kliseinen. Noidat, vampyyrit, muodonmuuttajat, lohikäärmeet, keijut, jättiläiset, velhot, haltiat ja aivan tavalliset ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 43 vierailijaa
Lexei, LordStenhammar
Uusin jäsen: Teppo Riikonen
Jäseniä yhteensä: 9886