Rämeen olento: Toinen kirja

Alan Moore
scifi, kauhu, sarjakuva
Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento #2) - Alan Moore7.86

Alkuperäiset tarinat ilmestyneet 1984–1985. Tarina: Alan Moore, Len Wein. Kuvitus: Stephen Bissette, John Totleben ym. Suomennos: Anssi Alanen. Esipuhe: Neil Gaiman. Sidottu.

Maankuoren alta kuuluu tukahtuneesti jyliseviä ääniä.

Valtameren alla syttyy kaameita valoja.

Ja aallot leviävät yli Amerikan.

Alex Hollandina itseään pitänyt olento on luopunut ihmisyyden harhasta ja tullut sinuiksi oman olemuksensa kanssa. Elämä tuntuu ainakin päällisin puolin idylliseltä, olento elää luonnonmukaista elämää ja viihtyy suomaastossa rakkaan ystävänsä Abigailin seurassa. Louisianan rämemailla ei kaikki kuitenkaan ole hyvin, sillä ikivanha pahuus puskee esiin, kostamaan kokemansa loukkaukset… niin olennolle kuin hänen läheisilleenkin… ja koko ihmiskunnalle.

Rämeen olento oli Alan Mooren (Vartijat, Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, V niin kuin verikosto) läpimurto amerikkalaisille sarjakuvamarkkinoille, ja sitä pidetään edelleen yhtenä hänen pääteoksistaan. Tässä toisessa kokoelmassa Moore jatkaa olennon kertomusta viemällä hahmon kauhun ytimeen… ja sen tuolle puolen. Kokoelma sisältää Mooren kehutuimpiin luomuksiin kuuluvat tarinat “Alas kuolleiden joukkoon” sekä “Pog”. Osa näistä sarjakuvista suomennetaan nyt ensimmäistä kertaa. Mooren sävähdyttävää, kammottavaa ja yllättävää kerrontaa myötäilevät hienosti Stephen Bissetten ja John Totlebenin houreiset piirrokset. Tähän sarjan toiseen kokoelmaan esipuheen on laatinut palkittu romaani- ja sarjakuvakirjoittaja Neil Gaiman.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 12, 2010
Kustantaja: Egmont
Tyylit: scifi, kauhu, sarjakuva
Alkuperäinen nimi: Saga of the Swamp Thing: Book Two
Arvosanalla: 7.86/10
Arvosanoja: 14
Muokattu: lokakuu 25, 2018

Rämeen olento -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Vertigon sarjakuvat

Rämeen olento (Rämeen olento #1)7.90
Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento #2)7.86
Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento #3)7.10
Rämeen olento: Neljäs kirja (Rämeen olento #4)7.42
Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento #5)7.34
Rämeen olento: Kuudes kirja (Rämeen olento #6)6.60

Kirja-arvioita

10/10 |
maaliskuu 25, 2013
"Utelevat tuntosarvet pyyhkivät hänen houreista ihoaan. Pienoiskokoiset siivet hakkaavat. Raajoissa on monta niveltä. Nyt... Nyt päästiin sinne missä paha sai toden teolla alkunsa." Rämeen olennon toinen kirja sisältää sekä huonoimmat ...