Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)
Keskiarvo 3.93
3.93 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (14)
Kirjahyllytilastot

Rämeen olento: Toinen kirja

Alan Moore
Julkaistu: lokakuu 12, 2010 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Saga of the Swamp Thing: Book Two
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, kauhu, sarjakuva

Alkuperäiset tarinat ilmestyneet 1984–1985. Tarina: Alan Moore, Len Wein. Kuvitus: Stephen Bissette, John Totleben ym. Suomennos: Anssi Alanen. Esipuhe: Neil Gaiman. Sidottu.

Maankuoren alta kuuluu tukahtuneesti jyliseviä ääniä.

Valtameren alla syttyy kaameita valoja.

Ja aallot leviävät yli Amerikan.

Alex Hollandina itseään pitänyt olento on luopunut ihmisyyden harhasta ja tullut sinuiksi oman olemuksensa kanssa. Elämä tuntuu ainakin päällisin puolin idylliseltä, olento elää luonnonmukaista elämää ja viihtyy suomaastossa rakkaan ystävänsä Abigailin seurassa. Louisianan rämemailla ei kaikki kuitenkaan ole hyvin, sillä ikivanha pahuus puskee esiin, kostamaan kokemansa loukkaukset… niin olennolle kuin hänen läheisilleenkin… ja koko ihmiskunnalle.

Rämeen olento oli Alan Mooren (Vartijat, Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, V niin kuin verikosto) läpimurto amerikkalaisille sarjakuvamarkkinoille, ja sitä pidetään edelleen yhtenä hänen pääteoksistaan. Tässä toisessa kokoelmassa Moore jatkaa olennon kertomusta viemällä hahmon kauhun ytimeen… ja sen tuolle puolen. Kokoelma sisältää Mooren kehutuimpiin luomuksiin kuuluvat tarinat “Alas kuolleiden joukkoon” sekä “Pog”. Osa näistä sarjakuvista suomennetaan nyt ensimmäistä kertaa. Mooren sävähdyttävää, kammottavaa ja yllättävää kerrontaa myötäilevät hienosti Stephen Bissetten ja John Totlebenin houreiset piirrokset. Tähän sarjan toiseen kokoelmaan esipuheen on laatinut palkittu romaani- ja sarjakuvakirjoittaja Neil Gaiman.

muokattu 25.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento, #3)Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento, #5)Rämeen olento: Kuudes kirja (Rämeen olento, #6)Rämeen olento (Rämeen olento, #1)Rämeen olento: Neljäs kirja (Rämeen olento, #4)

Kirja-arvioita (1)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
5.0

"Utelevat tuntosarvet pyyhkivät hänen houreista ihoaan. Pienoiskokoiset siivet hakkaavat. Raajoissa on monta niveltä. Nyt... Nyt päästiin sinne missä paha sai toden teolla alkunsa."

Rämeen olennon toinen kirja sisältää sekä huonoimmat että parhaimmat tarinat. Mykistävällä tavalla alkavaa Rakkaus ja kuolema -tarinaa seuraa Alas kuolleiden joukkoon, jossa matkustetaan niin kiehtovan manalan lävitse, että edes Dante ei olisi osannut kehitellä yhtä kauhistuttavia kuvia ... (lisää)

Paikalla 58 vierailijaa
Uusin jäsen: M
Jäseniä yhteensä: 9725