Maalattujen luolien maa (Maan lapset, #6)
Keskiarvo 3.08
3.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Maalattujen luolien maa

Jean M. Untinen-Auel
Julkaistu: maaliskuu 29, 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Land of Painted Caves
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Hilkka Pekkanen. Sidottu, kansipaperi.

Romaani ihmiskunnan aamuhämärästä

Maalattujen luolien maa jatkaa Aylan, hänen miehensä Jonlandarin ja heidän pienen tyttärensä Jonaylan tarinaa. Ayla joutuu kohtaamaan aikuisen elämänsä ensimmäiset suuret haasteet. Samalla kun hän opettelee äitiyden taitoja, hän harjoittelee tullakseen Zelandoniksi: henkiseksi johtajaksi ja parantajaksi, joka hallitsee lääkkeiden ja yrttien sekä mielen salat.

Jean M. Untinen-Auel yhdistää luontaisen kertojanlahjansa vetoaviin, jo miljoonille lukijoille tuttuihin hahmoihin ja uskottavaan kuvaukseen arjesta ihmiskuntamme alkuhetkillä. Suomalaissukuinen Untinen-Auel on myöhäispaleoliittisen kauden merkittävimpiä rekonstruoijia. Hän kirjoittaa eläviksi Aylan aikalaisineen, heidän uskomattomat selviytymistarinansa, kotinsa ja maisemansa, kaipuun kohteensa ja uskomuksensa – aivan kuin se tapahtuisi meille itsellemme.

Jean M. Untinen-Auelin eläytyvä ja elämyksellinen Maan lapset -romaanisarja kertoo ihmiskunnan aamuhämärästä, Cro-Magnon-ihmisten ja neandertalinihmisten kulttuurien kuvitteellisesta kohtaamisesta n. 35 000–25 000 vuotta ennen nykyisen ajanlaskumme alkua. Luolakarhun klaani aloitti jääkauden pelottomasta tyttärestä kertovan sarjan jo yli 30 vuotta sitten. Sen jälkeen menestystarinan mukana on kasvanut yli 30 miljoonaa lukijaa eri puolilla maailmaa.

(muokattu 30.03.2017)

Muita kirjoja joista saatat pitää

PeuraheimoVain aurinko muistaa (Kwani, #1)Punahirven tytär (Punapeuran metsästäjät, #1)Luolien suojatit (Maan lapset, #5)Suden lupaus

Kirja-arvioita (2)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Upea päätös sarjalle! Kirjassa oli ehkä enemmän vikoja ja ärsyttäviä asioita kuin sarjan muissa kirjoissa, mutta kokonaisuutena ripeää luettavaa ja sujuva juoni! :)
Nage avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Kirja oli ihan mukava luettava, alussa saattoi vähän tökkiä mutta sitten yhdessa vaiheessa ei meinannut saada kirjaa kädestä laskettua. Oli ärsyttävää että Jondalarin piti rueta säätämään mutta myös Aylan siihen reagointi otti päähän. Loppuun olissin toivonut jo ain enemmän mutta kyllä se noinkin meni! :)
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Mervi Seppänen
Jäseniä yhteensä: 8859