Maalattujen luolien maa (Maan lapset #6) - Jean M. Untinen-Auel6.16

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Hilkka Pekkanen. Sidottu, kansipaperi.

Romaani ihmiskunnan aamuhämärästä

Maalattujen luolien maa jatkaa Aylan, hänen miehensä Jonlandarin ja heidän pienen tyttärensä Jonaylan tarinaa. Ayla joutuu kohtaamaan aikuisen elämänsä ensimmäiset suuret haasteet. Samalla kun hän opettelee äitiyden taitoja, hän harjoittelee tullakseen Zelandoniksi: henkiseksi johtajaksi ja parantajaksi, joka hallitsee lääkkeiden ja yrttien sekä mielen salat.

Jean M. Untinen-Auel yhdistää luontaisen kertojanlahjansa vetoaviin, jo miljoonille lukijoille tuttuihin hahmoihin ja uskottavaan kuvaukseen arjesta ihmiskuntamme alkuhetkillä. Suomalaissukuinen Untinen-Auel on myöhäispaleoliittisen kauden merkittävimpiä rekonstruoijia. Hän kirjoittaa eläviksi Aylan aikalaisineen, heidän uskomattomat selviytymistarinansa, kotinsa ja maisemansa, kaipuun kohteensa ja uskomuksensa – aivan kuin se tapahtuisi meille itsellemme.

Jean M. Untinen-Auelin eläytyvä ja elämyksellinen Maan lapset -romaanisarja kertoo ihmiskunnan aamuhämärästä, Cro-Magnon-ihmisten ja neandertalinihmisten kulttuurien kuvitteellisesta kohtaamisesta n. 35 000–25 000 vuotta ennen nykyisen ajanlaskumme alkua. Luolakarhun klaani aloitti jääkauden pelottomasta tyttärestä kertovan sarjan jo yli 30 vuotta sitten. Sen jälkeen menestystarinan mukana on kasvanut yli 30 miljoonaa lukijaa eri puolilla maailmaa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: maaliskuu 29, 2011
Kustantaja: WSOY
Tyylit: paleofiktio
Alkuperäinen nimi: The Land of Painted Caves
Arvosanalla: 6.16/10
Arvosanoja: 50
Muokattu: maaliskuu 30, 2017

Maan lapset -kirjasarja

Kustantajan esittely:

Suomalaissukuisen kirjailijan Jean M. Untinen-Auelin eläytyvää ja elämyksellistä Maan lapset -sarjaa on myyty yli kolmekymmentä miljoonaa kappaletta kymmenillä kielillä. Meillä sarja ilmestyi 1980-luvulla ja saavutti suuren suosion monenikäisten lukijoiden keskuudessa. Romaanien uusissa painoksissa suomennoksen kieli on tarkistettu ja päällys uudistettu entistä tyylikkäämmäksi.

Luolakarhun klaani (Maan lapset #1)7.84
Hevosten laakso (Maan lapset #2)7.60
Mammutin metsästäjät (Maan lapset #3)7.06
Tasangon vaeltajat (Maan lapset #4)7.32
Luolien suojatit (Maan lapset #5)7.12
Maalattujen luolien maa (Maan lapset #6)6.16

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 26, 2015
Upea päätös sarjalle! Kirjassa oli ehkä enemmän vikoja ja ärsyttäviä asioita kuin sarjan muissa kirjoissa, mutta kokonaisuutena ripeää luettavaa ja sujuva juoni! :)
8/10 |
huhtikuu 15, 2014
Kirja oli ihan mukava luettava, alussa saattoi vähän tökkiä mutta sitten yhdessa vaiheessa ei meinannut saada kirjaa kädestä laskettua. Oli ärsyttävää että Jondalarin piti rueta säätämään mutta myös Aylan siihen reagointi otti ...