Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Maria Lyytinen. Sidottu.
Uhkaako valo kadota lopullisesti Myyttihovin taivaalta?
Vaikka taikuudesta puhutaankin, omituisia asioita tapahtuu jälleen Myyttihovissa. Joku tai jokin saastuttaa suojelualueen olentoja muuttaen niitä synkeiksi pimeyden pedoiksi, ja kaikelle pelolle immuuni Seth saa vihiä salaisuudesta tuoreeltaan.
Keijujen kieltä taitavalla Kendralla riittää pohtimista petollisen Vanessan arvoituksellisessa viestissä. Mutta onko itse Sfinksiinkään luottamista? Samaan aikaan Aamunkoiton ritarit, jotka ovat kokoontuneet ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen, tarvitsevat erikoiskykyjä omaavan tytön apua löytääkseen mahtavan taikakalun, jota pahamaineinen Iltatähden kiltakin havittelee.
Myös Seth joutuu kohtaamaan ennennäkemättömiä vihollisia. Vaara vaanii nyt kaikkialla Myyttihovin maaperällä!
Yhdysvaltalaisen Brandon Mullin (s. 1974) nopeakäänteisessä fantasiasarjassa, jota pidetään Harry Potterin vakavimpana haastajana vuosiin, ovat aiemmin ilmestyneet teokset Myyttihovi ja Iltatähden kilta.
Arvosana kirjalle
Brandon Mull
Brandon Mull (s. 1974) on yhdysvaltalainen fantasiakirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten lapsille ja nuorille suunnatusta Myyttihovi-sarjastaan. Mullin suurimmat innoittajat ovat olleet J. R. R. Tolkien, C. S. Lewis ja J. K. Rowling.
Mull on toiminut useissa ammateissa ja valmistunut Brigham Youngin yliopistosta Utahissa. Hän palveli kahden vuoden ajan MAP-kirkon lähetyssaarnaajana Chilessä. Vaimonsa Maryn kanssa hänellä on neljä lasta.
Kirja-arviot & arvosanat
Kirja-arviot 33
Viestit 0
Kirja oli ihana kuten aikaisemmatkin kirjat ja tykkäsin myös kovasti kun päästiin syventymään enemmän sethin näkökulmaan ja sen uusiin kykyihin. Newel ja Doren ovat ehdottomasti minun lemppari hahmot myyttihovin luonnonpuistossa. Eikä myöskään pidä unohtaa Iltatähdenkiltaa joka yrittää tuhota myyttihovin varjoruton avulla.
Kirja-arviot 23
Viestit 0
Ihana niinkuin koko muukin sarja!♥ Myyttihovi on niin salaperäinen paikka, ja tässä kirjassa tykkäsin paljon siitä että Sethkin pääsi loistamaan c: Suosittelen!
Kirja-arviot 111
Viestit 15
Kirja oli ihana! <3! Itse asiassa etsin tätä kirjastosta tuntikausia <3! Mutta Hei kaikille! LUKEKAA! <3
Kirja-arviot 9
Viestit 0
Hei! Tämä kirja on upea niin kuin edeltäjänsäkkin! Suosittelen kaikille tätä fantastista sarjaa. Odotan innolla viimeisen osan ilmestymistä. Toivon, että mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi tästä kirjasarjasta.