Velho (Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet #3) - Michael Scott8.14

Alkuteos ilmestynyt 2009. Suomentanut Paula Korhonen. Päällyksen kuvitus: Michael Wagner. Sidottu.

Vesi tuo elämän ja myös tuhoaa sen:
jos tuhoa ei voi välttää, otetaan siitä kaikki irti.


Tohtori John Deen epätoivoiseksi yltynyt jahti alkemisti Nicholas Flamelin ja Newmanin kaksosten kintereillä kiihtyy kiihtymistään. Abrahamin kirjan elintärkeät sivut ovat Deelle pakkomielle, ja Pariisin hävityksen jälkeen hän jatkaa taisteluaan kotikaupungissaan Lontoossa. Tarusoturi Scattyn kadottua ja velho Perenellen viruessa yhä meren saartamassa vankilassa Flamel suojatteineen on haavoittuvaisempi kuin koskaan.

Turvanaan heillä on vain taikamiekka Clarent ja hullu tarukuningas, jonka opastuksella kaksosten tulisi sukeltaa vesitaikuuden saloihin. Nopeus ja nokkeluus ovat tarpeen, sillä synkät vanhat ovat herättäneet henkiin sarvipäisen jumala Arkhonin, joka käy susijoukkoineen taisteluun tarukaksosia vastaan. Jos varjovaltakuntien portit avataan, ei jäljelle jää mitään. Ei yhdellekään ihmiselle.

Michael Scottin vauhdikkaassa seikkailusarjassa fantasiamaailman ja tarunhohtoisen muinaisaikojen rajat hämärtyvät tavalla, joka jää kihelmöimään mieleen vielä pitkään jälkeenpäin. Lukijoita ympäri maailmaa kiehtoneessa sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet teokset Kirjanvartija (2008) ja Maagikko (2009).

Arvosana kirjalle


Julkaistu: huhtikuu 5, 2011
Kustantaja: WSOY
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: The Sorceress
Arvosanalla: 8.14/10
Arvosanoja: 84
Muokattu: syyskuu 28, 2011

Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet -kirjasarja

Kuusiosainen sarja, jonka suomentaminen jäi kesken.

Kirjanvartija (Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet #1)7.44
Maagikko (Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet #2)7.86
Velho (Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet #3)8.14

Kirja-arvioita

10/10 |
marraskuu 21, 2015
Hyvä kirja on, suosittellen. Itse olen lukenut englanniksi kolme viimeistä osaa, ja pakkoa sanoa, sarja vain paranee. Sääli ettei sarjaa ole suomennettu loppuun, mutta suosittelen todellalla lukemaan vikat osat vaikka sitten englanninkielisenä!
7/10 |
kesäkuu 14, 2015
Näistä kolmesta paras ja jännittävä, kannattaa lukea, vaikka sitten ihan vain juonen taidokkuuden takia.
6/10 |
elokuu 12, 2014
vältän aina aloittamasta kirjasarjoja joista ei ole saatavilla kaikkia osia,mutta nyt kävi vahinko..kellään tietoa ollaanko noita sarjan viimeisiä julkaisemassa suomeksi?tässä syy joka sai minut hakeutumaan ja kirjautumaan tälle sivustolle:) ...
10/10 |
kesäkuu 26, 2014
jos jollakulla on tieto siit milloin sarjan seuraava osa ilmestyy suomeksi tai siitä onko suomentaminen sarjan osalta lopetettu laittaisitteko minulle tiedon yksityis viestillä.
8/10 |
heinäkuu 11, 2012
Sisältää juonipaljastuksia