Ennustus (Tähtisilmät #1) - Hanna van der Steen7.00

Sidottu.

Mielikuvituksellinen fantasiaseikkailun avaus

Prinsessakaksoset Armada ja Elena on erotettu heti syntymästään. He eivät missään tapauksessa saa olla tekemisissä keskenään ensimmäisten 13 elinvuotensa aikana, ettei kauhea ennustus toteutuisi.

Niinpä tytöt ovat elelleet omaa elämäänsä toisistaan tietämättä – Armada kuningasparin kanssa Tähtilinnan valtakunnassa ja Elena kaukana, kaukana Suomessa, Pernaisten tuppukylässä isoäitinsä kanssa. Vaan saman tien kun totuus lipsahtaa Armadan korviin, hän odottaa että jää yksin linnaan ja malttamattomana ja mokomaa naurettavaa ennustusta uhmaten kutsuu Elenan luokseen.

Sisarukset ovat ulkonäköä lukuun ottamatta varsin erilaiset mutta löytävät silti nopeasti sielunkumppanuuden. Linna ilman aikuisten valvontaa tarjoaa tytöille unelmien temmellyskentän, ja linnan riemunkirjava asujaimisto tulee Elenalle tutuksi: minijättiläiset, iikkiäiset, ällörulliaiset, heggohegot, tsontut ynnä muut. Osaan olisi parempi olla törmäämättä iltapimeällä! Riemukas yhdessäolo alkaa kuitenkin pian saada pahaenteisiä piirteitä, sillä tyttöjen maaginen 13-vuotispäivä on tulollaan… Mitä on tuo hiuksianostattava jyrinä linnan alta?

Humoristinen, mielikuvitusta kutkuttava ja värikkään yltäkylläinen tarina on täynnä jokaisen lapsen hartaimpia toiveita: riehakasta leikkiä, tottelemattomuutta, makeaa mahan täydeltä… Tähtisilmät on ylistyslaulu sadunhohtoiselle lapsuudelle, kun koko maailma on täynnä yllätyksiä ja jännitystä. Samalla se pohtii tärkeitä teemoja sisaruudesta ja perheen sisäisistä salaisuuksista. Sarjasta on suunnitteilla trilogia.

”Hanna van der Steenin romaani Ennustus kolahtaa varmasti fantasiasta pitäville. – – On virkistävää, että sisaruuden ja perheen sisäisten salaisuuksien kaltaisia tärkeitä asioita käsittelevä kirja on näin viaton mutta silti viihdyttävän ratkiriemukas ja kokkailumetkuisa.” – Vinski 2/2011, Seija Vilén

Kotimaisen fantasiagenren kehitystä on ilahduttavaa seurata ja erityisesti kirjailijoita, jotka monipuolistavat genreä idearikkailla teoksillaan. Hanna van der Steenin esikoisteos Ennustus on piristysruiske nimenomaan lapsille ja nuorille suunnatun kotimaisen fantasian kentällä. Maria Loikkanen, Etelä-Suomen sanomat 2.7.2011

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Black Friday: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kirjoista koodilla BLACK21 (voimassa 28.11.2021 saakka)

Julkaistu: huhtikuu 13, 2011
Kustantaja: Karisto
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 7.00/10
Arvosanoja: 40
Muokattu: huhtikuu 15, 2015

Tähtisilmät -kirjasarja

Ennustus (Tähtisilmät #1)7.00
Kirous (Tähtisilmät #2)7.70
Lumous (Tähtisilmät #3)7.46

Kirja-arvioita

8/10 |
heinäkuu 28, 2017
Tosi mielenkiintoinen kirja, verrattuna seuraavaan osaan. Ei ollut hirveästi mitään turhaa pälpätystä ja selitystä, hahmot oli ihanan persoonallisia. En ehkä suosittelisi tätä kirjaa kuitenkaan teineille, ehkä enemmän semmosta ala-aste ikäisille suunnattua tekstiä. 
10/10 |
heinäkuu 26, 2014
Aww kerrankin joku on yhdistänyt prinsessat seikkailun pahan ja fantasian. Rakastuin tähän tämä ei ole mikään normaali kaksoskirja. Suosittelen