Uponnut maailma (Saturnus SciFi, #2)
Keskiarvo 2.84
2.84 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (32)
Kirjahyllytilastot

Uponnut maailma

J. G. Ballard
Julkaistu: toukokuu 6, 2011 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Drowned World
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia
Avainsanat: ekokatastrofit

Alkuteos ilmestynyt 1962. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Jukka Murtosaari. Sidottu.

Maapallon lämpötila on noussut kymmeniä asteita. Asutusta on enää vain lähellä napa-alueita. Valtaosa maailmasta on soista viidakkoa. Pohjois-Grönlannista lähetetään retkikunta tutkimaan Lontoon aluetta, joka on uponnut lietteen alle ja erilaiset liskot ovat vallanneet sen. Vain muutama asukas sinnittelee siellä asuen talojen yläkerroksissa, jotka eivät ole vielä vedenpinnan alla.

Biologi Kernas tutkii luontoa, joka on palannut takaisin olosuhteisiin, jotka ovat vallinneet miljoonia vuosia sitten. Myös hänen mielessään tapahtuu outoja asioita.

Englantilainen uuden aallon scifi-kirjailija J. G. Ballard (1930–2009) on kirjoittanut kiehtovan ekologisen tulevaisuudenkuvauksen, joka on tänään ajankohtaisempi kuin ilmestymisvuonnaan 1962.

muokattu 13.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Herran tarhurit (MaddAddam-trilogia, #2)Poltettu maa (Maze Runner, #2)Uusi maa (MaddAddam-trilogia, #3)Labyrintti (Maze Runner, #1)Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)

Kirja-arvioita (2)

haplotus avatar
Kirjoittanut
3.0
Aiheensa puolesta Uponnut maailma oli erittäin kiehtova kirja - ilmastonmuutoksen aiheuttama maailman rehevöityminen sankaksi viidakoksi sai mielikuvituksen lentoon. Mietin pitkään antaako kirjalle neljä vai kolme tähteä. Neljä olisi ollut perusteltua aiheen ja sen kuvauksen kautta, mutta päädyin lopulta kolmeen. Varsinaisesti tarina itsessään ei tehnyt vaikutusta vaan tuntui joissain paikoin turhaltakin. Lisäksi mukana oli joitakin elementtejä, joita kirjailija ei saanut ... (lisää)
Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
Mikael
Uusin jäsen: Sirpa Latvalehto
Jäseniä yhteensä: 9454