Korpinmusta (Vampyyripäiväkirjat #1) - L. J. Smith 6.34   210

Alkuteos ilmestynyt 1991. Suomentanut Joel Kontro. Sidottu.

Rakkaus on hengenvaarallista Vampyyrisarjojen kulttiklassikko viimeinkin suomeksi

Suosittu Elena tapaa koulussa mystisen Stefanin ja tietää olevansa mennyttä. Kohtalokkaan rakkauden myötä paha hiipii Fell´s Churchin pikkukaupunkiin. Myös Stefanin kostonhaluinen veli Damon ilmestyy kuvioihin.

Vampyyripäiväkirjojen alkuperäinen trilogia julkaistiin Amerikassa jo 1991. Kuuma vampyyribuumi nosti kulttisarjan uudelleen esiin, ja palkittu TV-sarja on kasvattanut suosiota entisestään.

L. J. Smith asuu Kaliforniassa. Vampyyripäiväkirjoja on myyty jo yli viisi miljoonaa.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu joulukuu 14, 2010 (Otava)
Alkuperäinen nimi The Awakening
Tietoja muokattu helmikuu 28, 2016

Vampyyripäiväkirjat

Sarja sisältää 7 pääteosta ja yhteensä teoksia 7 kpl.

”L. J. Smithin vampyyritarina on Twilightia parempi.” – Helsingin Sanomat

Korpinmusta (Vampyyripäiväkirjat #1) 6.34   210
Sielunkumppani (Vampyyripäiväkirjat #2) 6.62   154
Verivala (Vampyyripäiväkirjat #3) 6.72   138
Pimeän piiri (Vampyyripäiväkirjat #4) 6.70   119
Uusi aika: Suden hetki (Vampyyripäiväkirjat #5) 6.70   97
Uusi aika 2: Varjosielut (Vampyyripäiväkirjat #6) 7.06   77
Uusi aika 3: Sydänyö (Vampyyripäiväkirjat #7) 6.72   70

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 410
Kirja-arviot 339
Viestit 0
syyskuu 29, 2019
5 / 10

En ole suuri Vampyyripäiväkirjat-sarjan fani, mutta päätin kokeilla pitäisinkö tästä kirjasta. Vastaus on eipä oikein. Se nyt ei vain jaksa oikein innostaa, että yhdysvaltalainen suosittu blondi saa kaiken haluamansa.

inari
Arvosanat 60
Kirja-arviot 44
Viestit 0
huhtikuu 22, 2015
8 / 10

Yllätyin suuresti luettuani kirjan! Ajattelin kirjan olevan tv-sarjojen kaltainen, mutta olikin aivan eri luokkaa! Vaikka en pitänytkään Elenan kuningatar-luonteesta ja vampyyrien pienestä määrästä kannustan kaikkia kiinnostuneita aloittamaan!

Lilli
Arvosanat 88
Kirja-arviot 39
Viestit 1
syyskuu 22, 2014
7 / 10

Yllättävän hyvä! Itse olen katsonut satunnaisesti jokusen jakson tv-sarjaa, joka ei ole mielestäni yhtä hyvä kuin kirja. Nyt tosin olen kirjan innoittamana alkanut katsoa tv-sarjaakin alusta asti, ja sekin on osoittautunut melko koukuttavaksi(vaikkakin eroavaisuudet kirjojen ja sarjan välillä ovat ajoittain todella häiritseviä!). Mutta siis itse kirjasta, itseäni häiritsi eniten Elenan rooli koulun "kuningattarena". En tiedä millainen koulumaailma jenkkilässä on, mutta omien kokemusten mukaan tällainen "yksi tyttö ylitse muiden" -ajattelu on aika utopistinen ja epäuskottava. Ja ärsyttävä! Eihän tämä millään tavalla syvällinen teos ole, mutta itse ainakin luen mielelläni juuri tällaista hömppää vastapainona arjelle. :)

Snowshadow
Arvosanat 64
Kirja-arviot 13
Viestit 3
tammikuu 3, 2014
4 / 10

Luin kirjan joskus pari vuotta sitten. Olisin kyllä noin suositun tv sarjan pohjana olevan tarinan olevan parempi. Ja muutenkin sarjassa tuntuu samat asiat pyörivän koko ajan. Aika laimea.

BookSolder
Arvosanat 35
Kirja-arviot 35
Viestit 0
marraskuu 21, 2013
8 / 10

Hyvä kirja! Hyvä aloitus numero! Katsoin ensin vampyyrinpäiväkirjoja TV:stä ja sitten luin tämän joten luin tätä hieman on/off:ina mutta sain luetuksi ja hyvä oli! Suosittelen!

Matti Karjalainen
Arvosanat 469
Kirja-arviot 145
Viestit 4
elokuu 20, 2013
2 / 10

L.J. Smthin "Vampyyripäiväkirjat : Korpinmusta" (Otava, 2010) aloittaa taas uuden yliluonnollisen kauhuromanssin, joita markkinat alkavat olla pullollaan. Nyt kirjasarja saa kuitenkin vetoa samannimisestä, meikäläisissäkin televisioissa pyörivästä sarjasta. Luulin aluksi, että kirja olisi luotu sarjan pohjalta, mutta asia onkin toisinpäin (opukset on kirjoitettu 1990-luvun alussa) ja ilmeisesti eroavaisuuksia löytyy melko runsaasti. Juoni on hyvin perinteinen. Lukiota käyvä pikkupaikkakunnan tyttö rakastuu vaaralliseen mutta niin kovin komeaan vampyyripoikaan. Suhdetta vaikeuttavat luonnollisesti monenlaiset ongelmat, joista erikoisuutena mainittakoon toinen kilpakosija, joka sattuu olemaan vampyyri hänkin - ja vieläpä verisukulainen (hah hah). "Vampyyripäiväkirjat" on melko tympeää eikä edes kovin hyvin kirjoitettua viihdettä teini-ikäisille. Kliseinen juoni vaivaa jonkin verran, mutta sitäkin suurimmaksi ongelmaksi koin päähenkilö-Elenan vastenmielisyyden - nuortenkirjassa törmää harvemmin yhtä tympeään sankaritarmölliin, ja toivoa sopii että myöhemmissä osissa kyse on juuri hänen kasvustaan ihmisenä.

Fallen angel
Arvosanat 69
Kirja-arviot 36
Viestit 1
huhtikuu 20, 2013
5 / 10

Odotin kirjalta myös vähän enemmän. Kyllähän sen nopeasti luki, mutta hahmot olivat aika tylsiä ja päähenkilö erittäin lapsellinen. En tiedä viitsiikö seuraavia osia lukeakaan... Sarjaa olen joskus katsonut ja pitänyt hyvänä, joten taidankin hankkia sarjan tuotantokaudet jostakin mieluummin kuin lukea kirjoja, jossa hahmot eivät ole lainkaan yhtä vakuuttavia kuin sarjassa.

BlackSwan
Arvosanat 62
Kirja-arviot 1
Viestit 0
syyskuu 17, 2012
4 / 10

Kirjan on sanottu olevan parempi kuin TV-sarja, mutta olen eri mieltä. Teksti oli tylsää eikä kirjasta jäänyt oikein mitään mieleen. Toisin sanoen kirja oli pettymys, mutta pakkohan se oli silti lukea kun sarjaakin katson:)

MintFirefly
Arvosanat 113
Kirja-arviot 31
Viestit 0
heinäkuu 9, 2012
4 / 10

Luin koska pidän tv-sarjasta. Kirjassa on asioita mitä ei tapahdu sarjassa, mikä on plussaa. Yllätyin kun hahmojen ulkonäkö poikkeaa niin paljon sarjassa olevista,en vaan pysty kuvittelemaan Elenaa Blondina ja Bonnieta punapäänä.Tämä oli kyllä suuri pettymys, teksti ei ollut mielenkiintoista ja koko ajan teki mieli hyppiä kohtia yli.Tämä kirjasarja jää luultavasti korvikkeen tasolle, jos kirjastosta ei löydy muutakaan.

emmu
Arvosanat 83
Kirja-arviot 5
Viestit 0
maaliskuu 29, 2011
6 / 10

Ihan mukiin menevä kirja. Ei nyt varsinaisesti mikään kauhean hyvä ollut, mutta ei kuitenkaan mikään huono. Intouduin lukemaan, koska kirjojen pohjalta tehty sarja on todella hyvä. Ja sarja todellakin jää paremmaksi kuin tämä kirja. Saa nähdä onko seuraava osa parempi :)

Sini
Arvosanat 714
Kirja-arviot 37
Viestit 488
joulukuu 30, 2010
2 / 10

Varmaan sama porukka joka on hulluna Twilightiin tykkää myös tästä. En kuulunut kohderyhmään ja sen näkee arvosanasta. Kohtalaisen sujuvaa tekstiä, tosin jotkut kuvailut Elenan ulkonäöstä herättivät lähinnä tarkoituksetonta hilpeyttä. Oikeastaan vähän parempi kuin Twilight, koska tässä sankaritar ei ollut pelkästään märkä rätti.

Arwina
Arvosanat 40
Kirja-arviot 38
Viestit 0
elokuu 15, 2013
6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia