Valittu (Yön talo, #3)
Keskiarvo 3.58
3.58 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (345)
Kirjahyllytilastot

Valittu

P. C. Cast, Kristin Cast
Julkaistu: maaliskuu 16, 2011 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Chosen
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Inka Parpola. Sidottu.

Nyt koetellaan vampyyritulokas Zoey Redbirdin luonteenlujuutta

Zoeyn paras ystävä Stevie Rae on muuttunut irvokkaaksi zombiksi, ja hänet täytyy pelastaa luisumasta lopullisesti pimeyden voimien valtaan.

Zoey ei tiedä, mitä tehdä. Salaisuutta ei voi kertoa muille Yön talon asukkaille. Juuri nyt etuoikeutettu asema jumalatar Nyksin valittuna tuntuu taakalta. Yksinäisimmällä hetkellä Zoey vaistoaa voivansa luottaa ihmiseen, johon viimeksi olisi kuvitellut.

Äiti ja tytär Castin menestyssarjassa Yön talo ovat aiemmin ilmestyneet Merkitty ja Petetty.

"Ihquja vampyyreja!" – Helsingin Sanomat

muokattu 15.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Merkitty (Yön talo, #1)Piinattu (Yön talo, #4)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)Lumottu (Yön talo, #6)

Kirja-arvioita (13)

CaliFe avatar
Kirjoittanut
3.0
Kahteen edelliseen osaan verrattuna SURKEA! Zoeyn h#####leminen kolmen 'poikaystävän' välillä oli ihan kukkua. Ja mikä poikaystävä Loren Blake muka oli, Zoey vain nuohosi hänen kanssaan pimeissä nurkissa (oli pakko lainata yhden toisen arvostelijan kommenttia). Pääjuonessa taivaan kiitos sentään päästin eteenpäin, eikä takerruttu liiaksi poikaystäväsotkuun. Sitä oli tässä kirjassa aivan liikaa.
Q_Black avatar
Kirjoittanut
4.0
Sarjan rasittavin kirja. Ainakaan itseen ei kolahtanut "teinimäiset" suomennokset ja hyppiminen kolmen pojan välillä, jotka kaikki tuntuivat olevan kirjailijan mukaan "poikaystäviä". Petyin hiukan tähän kirjaan, vaikka loppua kohden parani huomattavasti. Ei sarjan paras kirja, mutta ihan kelvollinen.
Jassu avatar
Kirjoittanut
0.5

Yritin lukea tätä, kun aiemmat osat oli ihan suhteellisen kivoja luettavia. Kuitenkin jo heti alussa rupesi tökkimään päähenkilön suhtautuminen omiin ystäviinsä. Siis se kiittämättömyyden määrä ja ilkeät kommentit sulkuihin merkittyinä oli ihan liikaa. Huvittavaa, miten päähenkilöstä aiemmissa osissa tehtiin niin kilttiä ja hyväsydämistä, mutta kuitenkin se menee ja vehtaa "poikaystäviensä" selkien takana ja halveksuu ystäviään. Loppu tähän kirjaan tämän sarjan lukeminen. Harmi kyllä, koska tykkäsin kirjojen ympäristöstä ja ideasta.

Sipe avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Luinwen avatar
Kirjoittanut
2.0
Selvästi väliosan tuntua. Kahdessa aiemmassa osassa sentään oli selvä alku, keskikohta ja lopetus. Tämä kirja alkoi aikalailla tyhjästä ja samoin loppui tyhjään. Selvästi tässä vain pedattiin seuraavaa osaa. Ainoa hyvä asia oli se, että Zoey sai vihdoin ja viimein hoidettua poikaystävähuolensa loppuun. Ei ainakaan sitä tarvitse kärsiä seuraavassa osassa (toivon mukaan). Selvästi huonompi kuin kaksi edellistä kirjaa. Silti seuraava osa on pakko lukea, kun jäi niin kesken. Piru vie.
Rauros avatar
Kirjoittanut
4.0
Kyllä ehdottomasti huonoin kirja tässä sarjassa! Mutta pakko on silti lainata muutkin osat! Sen verran koukuttava kirja
Siiri avatar
Kirjoittanut
3.5
Tähän astisista kirjoista huonoin. Mutta tuli silti luettua yhdessä päivässä. Kooukuttava sarja!
BlackRose99 avatar
Kirjoittanut
4.0
Ehdottomasti huonoin kirja tähän mennessä
Myrsky10 avatar
Kirjoittanut
3.5
Kirja oli kyllä hyvä, mutta se ei yltänyt edellisten osien tasolle.
Arwina avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan teema vähän kuin katosi, kun suunnileen koko kirjassa Zoey mietti seurustelua ja poikia. Ehdottomasti sarjan huonoin. Hyvin tärkeä käänne(Stevie Raen muuttuminen) jäi taka-alalle. Olisin halunnut lukea siitä enemmän. En usko, että jokainen Zoeyn ikäinen nuori pelaa noin monen kanssa, joten se ei tuntunut realistiselta. Hiukan yliampuvaa...
Lauski avatar
Kirjoittanut
2.0
Vähän tökki juoni koko kirjan ajan ja tuntui katkeilevan kun nuita miehiä vain vatvottiin.Pitää ehkä antaa suomentajalle pieni miinus (en ole siis lukenut kirjaa englanniksi mutta tuntuisi että murteita on jätetty pois) Hauska tässä kirjassa oli kun mietti Zoeyn kolmea "poika/miesystävää". Siinä oli kolme hyvää mies vaihtoehtoa; "seksilelu", "unelmavävy" ja "täydellinen-mutta-renttu"... Mutta olisi silti voinut johonkin muuhun välissä mennä kuin puolet kirjasta mietittiin mitä tehdä miehillä. Ei siis mikaan huippu hyvä mutta on sitä huonompiakin tullut vastaan.
Fallen angel avatar
Kirjoittanut
3.0
Muihin kirjoihin verrattuna todellisen ärsyttävä kirja. Siis en melkein meinannut jaksaa edes lukea tota Zoeyn touhua. Siis kokoajan sanoo ettei oo "Afroditen kaltainen", mutta peuhaa silti kolmen kanssa, ja ärsyttää toi että kaikki oli ristitty poikaystäviksi, sillä eihän ne kaikki ollu! Onneksi juoni liikkui, mutta Zoeylla ei näköjään ole mitään itsekuria! Kaikki hälle huomiota antavat pojat, tänne vaan! Voi V****! No onneksi seuraava kirja oli jo parempi.
Paikalla 1 jäsen ja 28 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552