Ihmissutta ken pelkäisi (Lammasdekkari, #2)
Keskiarvo 3.70
3.70 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Ihmissutta ken pelkäisi

Leonie Swann
Julkaistu: elokuu 31, 2011 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Garou
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaeläinfantasia, rikoskirjallisuus
Avainsanat: ihmissudet

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Ilona Nykyri. Sidottu.

Murha laitumella -lammasdekkarin kekseliään hulvaton jatko-osa

Glenkillin irkkulampaat pääsevät paimenensa, lampuri Rebeccan johdolla Euroopan-matkalle. Tarkemmin sanottuna Ranskaan napsimaan ruohoa tummanpuhuvan linnan laitumelle. Viereisessä aitauksessa keppostelevat pähkähullut vuohet suostuvat onneksi tulkkaamaan paikallisten ihmisten outoa kurnutusta.

Lampaat täyttää pelko, sillä metsässä riehuva peto on kammottavasti raadellut kauriita. Huhut ihmissudesta voimistuvat, kun poliisi löytää linnan yleismiehen hopealuodilla ammuttuna. Myös Rebecca joutuu epäilyjen kohteeksi, ja älykkölammas neiti Maple alkaa selvittää tapausta omalakisella logiikallaan. Visusti lampaat uskovat, että tarot-korttien popsimisesta on apua.

Kuka tai mikä on ihmissusi? Metsään karannut lammasko on sen seuraava uhri? Vai lammastaan etsivä Rebecca? Vai koko lauma? Vai onko kaikki vain laiduntajien vuolaana virtaavan mielikuvituksen luomaa illuusiota?

Leonie Swann (s. 1975) debytoi vuonna 2005 arvostelu- ja myyntimenetykseksi osoittautuneella romaanillaan Murha laitumella (suom. 2007).

muokattu 03.04.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rautakuningatar (Rauta-saaga, #3)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)Ensimmäinen taistelu (Soturikissat: Klaanien synty, #3)Kadotuksen kuiluVäärätähden lupaus (Soturikissat-erikoisseikkailut, #4)

Kirja-arvioita (1)

Ryövärintytär avatar
Kirjoittanut
4.5
Oli virkistävää lukea näinkin erilaista rikoskirjallisuutta ja lampaiden logiikka - tai sen puute - toi tapahtumiin ihan oman värinsä. Paikoitellen tuntui kuitenkin siltä että kirjan suomentaja ei ollut onnistunut täysin hommassaan ja että lukeminen olisi ollut mukavampaa ja soljuvampaa alkuperäiskielellä. Hyvä kirja jokatapauksessa, ensimmäinen lampaista kertova ei lastenkirja johon törmään, mikä oli mukavaa. Suosittelen lampaiden ja mysteerien ystäville.
Paikalla 2 jäsentä ja 51 vierailijaa
Ruska, Eija
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376