Hirmurykmentti (Kiekkomaailma, #28)
Keskiarvo 4.18
4.18 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (72)
Kirjahyllytilastot

Hirmurykmentti

Terry Pratchett
Julkaistu: maaliskuu 31, 2011 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Monstrous Regiment
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori
Osallistu keskusteluun (viestejä 108 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Paul Kidby. Sidottu, kansipaperi.

Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä 2004 (fantasiaromaanit).

Borogravia on pieni, mutta sotaisa vuoristovaltio, joka on tapella nahistellut naapureidensa kanssa ikimuistoisista ajoista. Nyt kansakunnan voimat alkavat olla lopussa: nuoret miehet ovat lähteneet sotaan, ja kylissä ja kaupungeissa asustaa enää lähinnä naisia, vanhuksia ja invalideja. Lisäksi paikallisella jumalalla Nugganilla on alkanut viirata pahan kerran, ja hän lähettää toinen toistaan tärähtäneempiä käskyjä, joissa mm. kielletään sininen väri, märän koiran haju ja kääpiöt... Kaiken tämän keskellä nuori borogravialainen majatalontytär Polly Perks naamioituu pojaksi ja liittyy armeijaan lähteäkseen etsimään rintamalle kadonnutta veljeään. Huumorikeitos on valmis!

Kiekkomaailman 28. osassa ruoditaan hulvattomasti mm. sodankäynnin logiikkaa, nationalismia sekä naisen asema patataantumuksellisessa yhteiskunnassa. Terry Pratchett on maailman tunnetuimpia ja menestyneimpiä kirjailijoita. Syksyllä 2010 hänet palkittiin elämäntyöstään arvostetulla World Fantasy Lifetime Achievement Awardilla.

”Kaiken hauskuuttamisensa taustalla Hirmurykmentti onkin yllättävän kunnianhimoinen opus. Välillä onnistutaan napsauttamaan oikein kunnon osumia, ja huumoripuolikin on Pratchettilla jälleen hyvin hanskassa.” – Antti Oikarinen, Tähtivaeltaja 2/2011

muokattu 07.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Keskiyö ylläni (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #5)Tonttu: Matka pimeyteenFC Akateemiset (Kiekkomaailma, #32)Happy familyLohikäärmerouvan kosto (Lohikäärmeakatemia, #2)
Paikalla 29 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Määttänen
Jäseniä yhteensä: 9378